Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ: Ο Αμερικής Δημήτριος ανέπεμψε την προσευχή στο Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο

Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος ανέπεμψε το βράδυ της Τετάρτης την καταληκτήρια προσευχή στο Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο στο Κλήβελαντ του Οχάιο, όπως είχε προαναγγείλει ο «Εθνικός Κήρυξ», αμέσως μετά την κεντρική ομιλία του υποψήφιου αντιπροέδρου κ. Μάικ Πενς.
Τον παρουσίασε δε, ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ρινς Πρίμπους.

Ο Αρχιεπίσκοπος έγινε με εγκαρδιότητα δεκτός στο Συνέδριο και η προσευχή μεταδόθηκε ζωντανά σε εκατομμύρια Αμερικανούς που το παρακολουθούσαν. Η προσευχή την οποία ανέπεμψε ο Σεβασμιότατος έχει ως εξής σε ελεύθερη απόδοση του «Εθνικού Κήρυκα».
«Ύψιστε Θεέ, Κύριε της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αγάπης, Μεγαλύνομε το δοξασμένο όνομα σου για όλε τις ευλογίες τις οποίες έχει επιδαψιλεύσει επί του Έθνους μας: Ευλογίες επί ξηράς και θαλάσσης, υγείας και ευημερίας, νομιμότητας και αρχών, πίστης και ελευθερίας.
Ευλόγησε όλους ημάς Κύριε, με το πολύτιμο δώρο της ενότητας: Ενότητας στην πολιτική μας διαδικασία, στο δικαστικό μας σύστημα, στις γειτονιές και πόλεις μας και σ' ολόκληρο το έθνος μας. Όπως λέγει η Αγία Γραφή «οίκος ο οποίος είναι διαιρεμένος δεν μπορεί να σταθεί». Προς τούτο διάνοιξε τη καρδιά και τον νου όλων των ανθρώπων μας, ώστε με ένα σκοπό, εν πνεύματι και αληθεία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μας θα σε υπηρετούν Θεέ πιστά και ένθερμα.
Σ' αυτή την ενότητα, Επουράνιε Πατέρα, πρόσθεσε την υπέρτατη ευλογία της ειρήνης: Ειρήνη εντός των συνόρων μας και ειρήνη ανά τον κόσμο. Χάρισε σε μας και σε όλους τους ανθρώπους την άνωθεν σοφία υπομονή και εμπιστοσύνη στο έλος Σου, ώστε να μάθουμε να ζούμε σύμφωνα με το θέλημα σου εν αρμονία και ανεξικακία ώστε να μάθουμε να αγαπούμε τους ανθρώπους καθώς Εσύ αγαπάς εμάς.
Σε παρακαλούμε ακόμα Αθάνατε Κύριε, εξαπέστειλε το κατευθυντήριο χέρι σου επί τους δούλους Σου τούτους, τους αντιπροσώπους του Ρεπουμπλικανικού Συνεδρίου και τους υποψηφίους τους για τιε ύψιστες και θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και κατεύθυνε αυτούς εν σοφία και διακρίσει, ώστε να πράττουν το Αγιο θέλημα Σου σε όλες τις περιπτώσεις και κάτω από όλες τις περιστάσεις και να είναι πάντοτε φορείς ενότητας, ειρήνης, δικαιοσύνης και αγάπης, στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Διότι Εσύ είσαι ο Δημιουργός και Σωτήρας μας και σε Σένα αναπέμπομε δόξα τώρα και πάντοτε και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν».

11 σχόλια :

 1. Στον όνομα Ιησού δεν υπάρχει αναφορά παρά μόνο στον Πατέρα, γιατί άραγε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχουμε μία καθαρή αίρεση στην Ορθόδοξη Εκκλησία και αυτό είναι ένα ακόμη γεγονός που το επιβεβαιώνει. Όλοι αυτοί οι νεοχριστιανοί των ανοιχτών συνόρων, παρά τις ανοησίες και τις ύβρεις τους περί φονταμενταλισμού, έχουν συγκροτημένη αίρεση με θεωρητικό υπόβαθρο και πρακτικές. Πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθούν από την Εκκλησία την οποία θεωρούν άλλωστε ξένη προς την δική τους αιρετική νεοχριστιανική πίστη και πράξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Yπάρχει τίποτε όρθιο άραγε;
  Τι αίσχος καραμπινάτο είναι αυτό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μακαρι η Χαρις του Θεου, η παρουσια του Αρχιεπισκοπου Αμερικης, το τεραστιο εργο του Γεροντος Εφραιμ, να ωθησουν κι αλλους Αμερικανους προς την Ορθοδοξη Εκκλησια, για την σωτηρια των ψυχων τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ αυτό που κυρήττει γενικά ο Αμερικής το λες Ορθοδοξία ; Ή μήπως θα σώσουν την ψυχή τους με συμπροσευχές με βουδιστές και μωαμεθανούς ; Και ο Γέροντας Εφραίμ καμμία σχέση δεν έχει με τον Αμερικής .

   Διαγραφή
 5. Αυτό το ανήκουστο αίσχος, συνάμα και καραγκιοζιλίκι, συνιστά έκφραση αυξημένης ποιμαντικής ευθύνης και διακήρυξη Ορθοδόξου μαρτυρίας ή καραμπινάτη προδοσία, από την πλευρά του αρχιεπισκόπου Αμερικής, της Ορθοδοξίας και καταπάτηση των Θείων και Ιερών κανόνων που απαγορεύουν επί ποινή καθαιρέσεως τη συμπροσευχή Ορθοδόξων και αιρετικών "χριστιανών";
  Υπάρχει, άραγε, πάτος στον κατήφορο των οικουμενιστών εκκλησιαστικών ηγητόρων;
  "Ντιπ ξεκαπίστρωτοι", για να θυμηθούμε και μία προσφιλή στους χωρικούς της υπαίθρου έκφραση, έχουν αφεθεί κάποιοι εκκλησιαστικοί ταγοί ούτως ώστε να παραθεωρούν κατά τέτοιον και τόσο προκλητικό τρόπο τις ιεροκανονικές διακελεύσεις προκαλώντας αφόρητα τον πιστό λαό;
  Πού καταντήσαμε!
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. θλιβερός
  οικουμενιστική προσευχή για ποιούς; !!!!
  κάποιος να του πει ότι οι Ορθόδοξοι πιστεύουμε ΣΕ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ και η Εκκλησία μας είναι γεμάτη προσευχές και ακολουθίες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη ΧΡΙΣΤΟΣ .Ντροπή του. Και επίσης τί δουλειά έχει να απευθύνει προσευχή για ετερόδοξους ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com