Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσβάλλει τους Πατέρες της Δ' Οικουμενικής Συνόδου που καταδίκασαν τον Μονοφυσιτισμό

 

Από το συναξάρι της Αγίας Ευφημίας:
        «11η Ιουλίου: Κατά την ημέρα αυτή, γίνεται ανάμνηση του θαύματος που έγινε από την αγία Ευφημία, όταν, κατά την εποχή του [Βασιλέως] Μαρκιανού, συντάχθηκαν δύο τόμοι που περιείχαν τον όρο της Συνόδου, που έγινε στη Χαλκηδόνα [πρόκειται για την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο, το 451 μ.Χ.] και ήταν ένας [τόμος] των Ορθοδόξων και ένας των Μονοφυσιτών.

Για να πάψει λοιπόν η έριδα μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να τεθούν και οι δύο τόμοι μέσα στη λάρνακα της αγίας Ευφημίας, για να φανεί ποιόν από τους δύο θα δεχτεί η Αγία. Μετά την αποσφράγιση της λάρνακας, βρέθηκε ο μεν των αιρετικών τόμος στα πόδια της Αγίας πεταμένος, ο δε των ορθοδόξων στο στήθος της».
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: 
[Απευθυνόμενος σε “ιεράρχες” της Αρμενικής, Αιθιοπικής και Συριακής Κοινότητας, στις 26-10-2009, στη Νέα Υόρκη].
        «Ο θεολογικός διάλογος μεταξύ των δύο Χριστιανικών Οικογενειών μας ―που είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι Αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες [=οι Μονοφυσίτες]― έβαλε και επισήμως ένα τέλος στις παρεξηγήσεις του παρελθόντος. Δεν είναι η θεολογία που μας χωρίζει. Μάλλον, είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας να θέσουμε τα ποιμαντικά, λειτουργικά, εκκλησιαστικά ζητήματα στα οποία θα οικοδομήσουμε την ενότητά μας όλο και περισσότερο».

2 σχόλια :

  1. Από τις μεγαλύτερες γελοιοποιήσεις που έχει υποστεί η ορθόδοξη εκκλησία.
    Καταφρόνησαν την Αγ. Ευφημία, καταφρόνησαν την Τετάρτη Οικουμενική σύνοδο, αναγνώρισαν με την νοσούσα θεολογία του γραφείου,τους μονοφυσίτες ως ορθοδόξους και αυτοί έχουν γράψει και την αναγνώριση-ἐνωση και τους ορθοδόξους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο πατριάρχης της ορθοδοξίας φωτογραφήθηκε να φορά αρχαίο αιγυπτιακό σταυρό ankhi της θεάς Ισιδος, στο γεύμα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κάτω στο Κολυμπάρι, κατά τα άλλα δεν κάνει να κρίνουμε εμείς οι λαικοί, είναι αμαρτία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com