Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Δημήτρης Τσελεγγίδης: Ἡ ἰδιόρρυθμη Σύνοδος τῆς Κρήτης δέν εἶναι, κατά κυριολεξία, οὔτε «Ἁγία» οὔτε «Μεγάλη»

tsleggidis.jpg
Ἡ ἰδιόρρυθμη Σύνοδος τῆς Κρήτης δέν εἶναι, κατά κυριολεξία, οὔτε «Ἁγία» οὔτε «Μεγάλη», ἐπειδή κατά τό περιεχόμενο τῶν Κειμένων της δέν ἀκολουθεῖ τούς Πατέρες. Δέν εἶναι, δηλαδή, «ἑπόμενη τοῖς ἁγίοις Πατράσι».
Δέν εἶναι ὅμως οὔτε καί «Μεγάλη», ἀλλά μᾶλλον μικρή, διότι δέν θά ἀντιπροσωπεύονταν ἡ συντριπτική πλειοψηφία τῶν Ἐπισκόπων.
Στήν πραγματικότητα ὑπῆρξε καί θά μείνει στήν Ἱστορία, κατά τήν ἐπιεικέστερη ἐπιστημονική καί θεολογική διατύπωσή μας, ὡς ἡ ἰδιόρρυθμη Σύνοδος τῆς Κρήτης. Πρόκειται γιά ἕνα Συνέδριο ὁρισμένων Αὐτοκεφάλων Ἐκκλησιῶν, πού δέν παράγει δεσμευτικές ἀποφάσεις.

1 σχόλιο :

  1. Θέλουμε να συνεχίσει ο αγαπητός καθηγητής να μας διδάσκει με σειρά βίντεο.Για να μαθαίνουμε ορθόδοξη θεολογία και να διαμορφώνουμε ορθά κριτήρια.Το βήμα της Κατάνυξης είναι ιδανικό για μια σειρά τέτοιων μαθημάτων, ορθοδόξου δογματικής θεολογίας, με αφορμή και επίκαιρα θέματα. Όπως κάνει ο π. Θεόδωρος Ζήσης με τα κηρύγματα του και τα βίντεο, ο Γόρτυνος με τις εγκυκλίους του. Παρακαλούμε τον κύριο καθηγητή να μπεί σε αυτόν τον κόπο για μία σειρά βίντεο ορθοδόξου δογματικής θεολογίας και την Κατάνυξη να τα προβάλει. Χρειαζόμαστε ορθόδοξα κριτήρια. Το βίντεο και το διαδίκτυο είναι η προσφορότερη μορφή επικλοινωνίας με τους πολλούς σήμερα. Μια σειρά μαθημάτων ορθοδόξου δογματικής θεολογίας θα βοηθήσει πολύ και πάρα πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com