Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Βόμβα Λαβρόφ: Εξωτερικοί παράγοντες θέλουν διχασμένη την Ορθοδοξία- Τι είπε για Πανορθόδοξη & ουκρανική αυτοκεφαλία

      ec3db01933cdc4feec4163e4be726a15_L.jpg
                                                                        
                 ΛΑΒΡΟΣ Ο ΛΑΒΡΟΦ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ
        Η πρώτη επίσημη πολιτική τοποθέτηση από ρωσικής πλευράς για την Αγία & Μεγάλη Σύνοδο του Ιουνίου στην Κρήτη έπεσε κυριολεκτικά σαν βόμβα! Από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ ειπώθηκε πως η μη συμμετοχή κάποιων Εκκλησιών στην Πανορθόδοξη προκλήθηκε από εξωτερική προσπάθεια να προκληθεί διαίρεση στον Ορθόδοξο κόσμο. 
       
        Οι διαφορές σχετικά με την Πανορθόδοξη Σύνοδο προκλήθηκαν από μια προσπάθεια από το εξωτερικό να προληθεί διαίρεση στον Ορθόδοξο κόσμο τόνισε συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
        "Αρκετές εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν συμμετείχαν στην πρόσφατη Πανορθόδοξη , διότι τα τελικά έγγραφα δεν έχουν εγκριθεί", δήλωσε ο Λαβρόφ. Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ορισμένες Εκκλησίες δεν συμμετείχαν ήταν μια προσπάθεια να προκληθεί διαίρεση από το εξωτερικό, είπε.
        "Ο πραγματικός λόγος είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να προκαλέσουν διαίρεση, έξω από το ορθόδοξο κόσμο, κυρίως με τη χρήση της κρίσης στην Ουκρανία και την αντι-ρωσική ρητορική προκειμένου να πληγούν οι θέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", δήλωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως "Πολιτικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Poroshenko, αναμιγνύονται σε δια-εκκλησιαστικές υποθέσεις, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο"
        Αιχμές για το Φανάρι
        Ο κ. Λαβρόφ σχολίασε και το πρόσφατο αίτημα Ουκρανών βουλευτών προς το Φανάρι για αναγνώριση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. "Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να μειώσουν την επιρροή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο έδαφος της Ουκρανίας και να οργανώσουν μια ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία", είπε.
        «Καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της και που έχει Ορθόδοξο πληθυσμό δεν το επιτρέπει αυτό. Μας αφορά όλους, αφορά επίσης και τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Λαβρόφ.
        Κια ζήτησε τέλος να μην εμπλέκονται οι Εκκλησίες σε γεωπολιτικά παιχνίδια.
          

2 σχόλια :

  1. Όταν θα επισκεφθεί το πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη ''εθιμοτυπικά'' κάποιος αξιωματούχος του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας και πίσω από τις κλειστές πόρτες τους τα πεί όπως τα λένε οι διπλωμάτες, τότε θα διαπιστώσουν οι φαναριώτες ότι άπλωσαν τα πόδια τους πολύ πέρα από το πάπλωμα στο θέμα της Ουκρανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com