Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Η μυστική συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου

tsipras0ierwnumos.jpg
Μυστική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκαν οι σχέσεις κράτους – Εκκλησίας ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης.
Το τετ α τετ, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, αν και ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος έχουν αποφασίσει να μη διαρρεύσει ούτε καν η πραγματοποίησή του, διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, παρότι συζητήθηκαν όλα τα καυτά θέματα που αποτελούν «αγκάθια» στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται να οδηγηθεί σε μία διατύπωση, σύμφωνα με την οποία το «κράτος είναι θρησκευτικά ουδέτερο» αλλά αναγνωρίζει ως επικρατούσα θρησκεία την Ορθόδοξη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, άλλωστε, μεταξύ άλλων, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν ως εορτές και αργίες Χριστούγεννα και Πάσχα. Εννοείται ότι θα υπάρξει αναφορά στους διακριτούς ρόλους κράτους και Εκκλησίας, καθώς εκ των πραγμάτων, θίγονται οι οικονομικές σχέσεις των δύο πλευρών.
Στη μυστική συνάντηση, συζητήθηκε και το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, Σύμφωνα με τη Realnews, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί άμεσα επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα. Ενδιαφέρον έχει πάντως αν ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα επί του χωρισμού κράτους και Εκκλησίας, παρουσιάζοντας την Κυβερνητική πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος την προσεχή Κυριακή 24 Ιουλίου ή εάν θα ανακοινώσει απλώς ότι το σχετικό άρθρο του Συντάγματος είναι αναθεωρητέο.

2 σχόλια :

  1. Πολλή διπλωματία, Μακαριότατε! Και στη λεγόμενη Σύνοδο κι εδώ και παντού. Μεγάλη μου απορία, παλαιόθεν και τώρα: Στην ηλικία που είσαι και στο αξίωμα που έφθασες, τι έχεις να διακινδυνεύσεις αν ορθοτομήσεις με σθένος τον λόγο της αληθείας; Θα σε μακαρίζουν όλες οι επόμενες γενεές αν το κάνεις. Γιατί δεν το πράττεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο μας ελειπε τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com