Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Ανασκευάζει τας θέσεις του ο Σεβ. Ναυπάκτου

Εις συνέντευξίν του εις το NafpaktiaNews της 22ας Ιουνίου 2016 περί της Συνόδου της Κρήτης ο Σεβ. Ναυπάκτου εχαρακτήρισε τας απόψεις του Σεβ. Περγάμου περί «προσώπου» απλώς ως «διαφορετική τοποθέτηση»! Όλοι ενθυμούμεθα ότι το διάστημα προ της Συνόδου ο Σεβασμιώτατος είχεν αναδείξει αυτό ως μείζον θέμα…

Ακόμη πλέον παράδοξον ήτο ότι απεδέχθη μετά χαράς ο Σεβασμιώτατος ότι ο Πατριάρχη Κων/πόλεως κατά την εναρκτήριον ομιλίαν του ανεφέρθη εις την Σύνοδον του Ι. Φωτίου και του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, χωρίς να ονομάση αυτάς ως Η  καὶ Θ  Οἰκουμενικάς, καίτοι είχε υποστηρίξει μετά θέρμης προσυνοδικώς αυτήν την άποψιν.
Η ιστοσελίς orthodoxia.info της 22ας Ιουνίου αναφέρει επίσης ότι ο Σεβ. Ναυπάκτου είπε τα εξής προς τον Πατριάρχην Κων/πόλεως εντός της αιθούσης των συνεδριάσεων: «Γνωρίζουμε, όμως, την δική Σας αγάπη και τον σεβασμό που έχετε και προς την Εκκλησία μας. Αλλά γνωρίζετε και Σεις την αγάπη και τον σεβασμό, τον οποίον έχουμε απέναντί Σας και ξέρετε ότι πολλοί από μας, και εγώ, σε περιόδους δύσκολες στηρίξαμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο… Μεγαλώσαμε σε μία ιδιαίτερη σχολή, τουλάχιστον εγώ, στην σχολή του Μητροπολίτου Ιωαννίνων Θεοκλήτου… νομίζω θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό να μη υπεισέρχωνται τρίτοι στις σχέσεις Σας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών». Προφανώς θεωρεί τιμητικόν ότι εμαθήτευσε παρά τους πόδας του κυρού Θεοκλήτου και ότι αντέστη εις τον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών κυρόν Χριστόδουλον, όταν εκείνος επεδίωκε την κανονικήν διευθέτησιν των «Νέων Χωρών»…

2 σχόλια :

 1. ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΟΣ

  Διχασμός, Διψυχία.
  Πάντως όχι άνευ σημασίας.
  Δυσεξήγητος ίσως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ας περιμένουμε εμπεριστατωμένες μελλοντικές τοποθετήσεις του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com