Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Αποποινικοποιείται η βλασφημία

891ab95a48cf4588ab9e2b00d4d25e47.jpg
Στην αποποινικοποίηση της βλασφημίας, η οποία διώκεται μέχρι και σήμερα ως ποινικό αδίκημα, προχωρεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο.
Η σχετική πρόθεση έχει τεθεί υπό την κρίση της αρμόδιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, και η πιθανότατη εξάλειψη του αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από την εκκλησία. Συγκεκριμένα το υπουργείο αναφέρει: "Παράλληλα με τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ρητορικής του μίσους, η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων γνωστοποιεί πως η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα. Τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς και κατά την εξέταση της χώρας μας από την Επιτροπή των ΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (3-4 Αυγούστου στη Γενεύη).
Κατά το Ποινικό Δίκαιο η ποινή προϋποθέτει την τέλεση πράξης. Ο προσδιορισμός της τελευταίας χωρεί με στάθμιση των εμπειρικών – αποδείξιμων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης. Επομένως, η έννοια του εγκλήματος δεν διακρίνεται".

8 σχόλια :

 1. ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΙΣΧΟΣ!

  ΟΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ!

  ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!

  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

  ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΟΒΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

  ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΜΙΛΟΥΝ;
  ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ" ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού, ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει ελεύθερα όποιον δρόμο θέλει, αρκεί να σέβεται το δικαίωμα του άλλου να κάνει το ίδιο. Ο άθεος, για παράδειγμα, που ισχυρίζεται ότι δεν πιστεύει αλλά σέβεται τα πιστεύω του άλλου, δεν ενοχλεί. Ο «άθεος» όμως, ο οποίος μέρα νύχτα τα βάζει με τον Χριστό (καθώς Εκείνος βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο) και χλευάζει τα «πιστεύω» άλλων, είναι θεομάχος. Μας ζητούν την κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας από τον ελληνικό ποινικό κώδικα. Να μπορεί δηλαδή ο καθένας να βρίζει την Χριστό και την Παναγία δημόσια, αδιαφορώντας για τα πιστεύω των άλλων που θα τον ακούν. Προσέξτε, όχι να ασκεί κριτική στον Χριστό δημόσια αλλά να βλαστημεί το όνομά του! Έτσι θα καλυτερεύσει η ζωή μας; ΟΧΙ! Τότε τι πρόβλημα έχουν οι δήθεν «ανθρωπιστές»;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιός θα βρεθεί να τους τα πει; Υι Τα έχουν ισοπεδώσει όλα!

   Διαγραφή
 5. Αυτά να τα βλέπουν όσοι θρησκόληπτοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ .Ειδικά για τον Καμμένο ,που θα ήταν η "εγγυήτρια δύναμη" για την Ορθοδοξία . Αν πίστευε πραγματικά έπρεπε να παραιτηθεί και να πέσει η κυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να τους υβρίζουμε ελεύθερα τώρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τα χειρότερα έρχονται..Ο καιρός γαρ εγγύς...Αγρυπνειτε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com