Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Ολοένα και στενότερες οι σχέσεις Μόσχας-Βατικανού- Σε τι λένε να ενωθούν οι Χριστιανοί

64ffad2f597f5db53ad2e7e376e09481_L.jpg
                                                                        
        ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ Ρ/ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
        
Μετά τη δήλωση του Μητροπολίτη Σμολένσκ για τους Ρ/καθολικούς σύμφωνα με την οποία "οι Χριστιανοί αισθάνονται αδέρφια" σε προχθεσινό συνέδριο νεολαίας, χθες ήρθε η σειρά του Νο2 της Ρωσικής Εκκλησίας να επιβεβαιώσει πως οι σχέσεις Μόσχας-Βατικανού έχουν περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο μετά τη συνάντηση της Αβάνας μεταξύ του Πατριάρχη Κύριλλου και του Πάπα Φραγκίσκου.
             
        Χθες ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σλοβενία συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Λιουμπλιάνα και Προκαθήμενο των Ρωμαιοκαθολικών της Σλοβενίας Stanislav Zore
        Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ μίλησε για τη συνεργασία μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρ/Καθολικής πλευράς μετά τη συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου με τον Πάπα Φραγκίσκο , που πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου στην Αβάνα.
        Ιδιαίτερη σημασία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, έχει αποκτήσει η συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα της προστασίας για τις διώξεις των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και σε πολλές χώρες στην Αφρική.
        Ο κ. Ιλαρίων δεν περέλειψε να σχολιάσει και το θέμα της Ουνίας επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά την καταστροφική θέση της ηγεσίας της Ουκρανικής ΕλληνοΚαθολικής Εκκλησίας, η οποία εμποδίζει τον διάλογο μεταξύ χριστιανών της Ανατολής και της Δύσης.
        Εν κατακλείδι υπεγράφη κοινό ανακοινωθέν από τους Μητροπολίτες Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνα Πορφύριο της σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και Αρχιεπίσκοπο, Μητροπολίτης και Προκαθήμενο της Λιουμπλιάνας στη Σλοβενία, Monsignor Stanislav Zore των Ρωμαιοκαθολικών.
        Σε αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων πως:
        "Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί και να παρακολουθούμε την Ευρώπη να χάνει τις χριστιανικές ρίζες της και να ρέει σε έναν αυξανόμενο αντιεκχριστιανισμό. Είμαστε ενωμένοι στην άποψη ότι οι Χριστιανοί «θα πρέπει να ενωθούν για κοινή μαρτυρία για τον Χριστό και το Ευαγγέλιο, έτσι ώστε η Ευρώπη να διατηρήσει την ψυχή της, που προκύπτει από δύο χιλιάδες χρόνια χριστιανικής παράδοσης» "
        Στο κοινό ανακοινωθέν γίνετια αναφορά και στο προσφυγικό ζήτημα και τονίζεται πως " Μεταξύ των προσφύγων είναι και πολλοί Χριστιανοί από τη Μέση Ανατολή. Μαζί με τον Πάπα και τον Πατριάρχη, ρωτάμε: θα δούμε στον κόσμο ηρεμία ή ο Χριστιανισμός θα καταστραφεί πλήρως σε αυτές τις περιοχές, από όπου άρχισε να διαδίδεται σε όλο τον κόσμο και όπου παρέμεινε για δύο χιλιάδες χρόνια;"
        Τέλος η κοινή δήλωση περιλαμβάνει και αναφορά σε  "μια κοινή κατανόηση της έννοιας της οικογένειας ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που δημιουργήθηκε βάσει της αγάπης, προκειμένου να εκπληρώσει την εντολή του Θεού για τη γέννηση και την ανατροφή των απογόνων. Οι αξίες της πατρότητας είναι απαραβίαστες για εμάς'
 

8 σχόλια :

 1. Ενημερώνεται για αυτά τα θέματα ο π. Σάββας, και οι άλλοι διαμαρτυρόμενοι στην Ελλάδα ?
  Διότι παρατηρούμε ότι έχουν βάλει ως στόχο, μόνον τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και δεν αναφέρονται καθόλου στις κινήσεις και τις επαφές που πραγματοποιούν εκπρόσωποι των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών.
  Ας κοιτάξουν δεξιά και αριστερά, να δούν τί γίνεται γύρω τους, και ας πάψουν να κάνουν μονομερείς επιθέσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. https://katanixis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_23.html
  https://katanixis.blogspot.gr/2016/06/blog-post_80.html

  Τα ξέχασε αυτά ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στη Ρωσία είναι χειρότεροι από το Βαρθολομαίο τελικά .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι Ρώσοι πάντα επιπόλαιοι ήταν. Τώρα με τους χειρισμούς τους θα μας πείσουν ότι είναι ένας γίγαντας με μυαλό νάνου τελικά. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς η δικτατορία του πατριάρχη Βαρθολομαίου δεν είναι τίποτε μπροστά στην εκκλησιαστική δικτατορία των Ρώσσων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οικουμενιστές είναι χωρίς αμφιβολία, ίσως και χειρότεροι από το Φανάρι, το κείμενό τους όμως είναι αρκετά προσεκτικό. Η τακτική της άλλης πλευράς είναι: " μόλις κάνεις ένα βήμα πίσω, κάνω τουλάχιστον άλλα δύο προς το μέρος σου" κ.ο.κ. Τελικά καταλήγει σε Ουνία, de facto δηλαδή Ένωση με την αποδοχή του Πρωτείου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συναγονιζοντε ο ενας τον άλλο ,ποιος θα είναι ο μεγαλιτερος αιρεσιάρχης στη μεγιστη πτωσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
  ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΙ'ΟΛΑΣ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΙΣ.
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΝΘΗ.
  ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.
  Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ
  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ .ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ,Η ΡΩΣΙΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ
  ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ε ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ. ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΣΛΣ ΓΙΣΤ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΤΟ ΔΕ ΠΟΙΜΝΙΟ ΔΕΝ ΕΨΕΙ ΙΔΕΑ. ΕΤΔΞ ΚΣΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ Ή ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΦΑΓΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ.

  Έχουν όμως και κάποιους Ιερείς κρυφους αγωνιστές και Αγίους!

  Αυτός στον οποίο εξομολογούμαι, όταν βρεθει μπροστά του στο Άγιο Ποτήριο αιρετικός, του δίνει πληροφορία ο Κύριος και δεν τον κοινωνεί. Δεν το πίστευα μέχρι που το είδα μπροστά μου. Παει ενας να κοινώνησει και τον ρωτάει ευγενικά ο Πατήρ. Μ. Είσθε Ορθόδοξος; Όχι του λέει. Δεν επιτρέπεται να λάβετε την Θεία Κοινωνία τότε.

  Όλους τους άγνωστους του Ορθόδοξους τους κοινωνεί.

  Δοξα Σοι Ο Θεός!

  Κωνσταντινος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com