Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Το θαύμα της Παναγίας της Σεϊντνάγια στην αδελφή του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ

        

                                                                
        Του Γιώργου Θεοχάρη
Το παρακάτω περιστατικό συνέβη στην Συρία πριν τον εμφύλιο πόλεμο: Όπως είναι γνωστό, η Παναγία της Σεντνάγια είναι ένα προσκύνημα στη Συρία που συγκέντρωνε πριν τον πόλεμο 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν μουσουλμάνοι, αλεβήδες και σουνίτες. Ανάμεσα στους προσκυνητές ήταν και μία από τις δύο αδελφές του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσσαντ.

Κάποτε αυτή αρρώστησε από σοβαρή ασθένεια, πιθανόν καρκίνο.
Όσες προσπάθειες και αν έκανε για να θεραπευθεί ιατρικά, στάθηκε αδύνατο. Έχοντας απελπιστεί από κάθε ανθρώπινη βοήθεια, θυμήθηκε την Παναγία της Σεντνάγια. Πήγε, προσκύνησε και έκανε τάμα στην Παναγία.
Η Παναγία άκουσε τις προσευχές της και την θεράπευσε.
Η αδελφή του Προέδρου τήρησε την υπόσχεσή της και εκπλήρωσε το τάμα της.
Επισκέφθηκε ξανά το μοναστήρι κρατώντας στα χέρια της δύο πεντάλιτρα λάδι από τα κτήματα τής οικογένειας Άσσαντ στην Λαοδίκεια.
Παρόλο που το μοναστήρι, το οποίο έχει απότομη ανηφορική πρόσβαση με πολλά σκαλοπάτια, διαθέτει και εξωτερικό ασανσέρ, η αδελφή του Προέδρου, από σεβασμό και ευγνωμοσύνη στην Παναγία, προτίμησε να ανεβεί με τα πόδια γονατιστή μέχρι τον ναό, κρατώντας στα δύο χέρια της το λάδι.
Τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να μας εκπλήττουν.
Πολλοί μουσουλμάνοι της Συρίας επικαλούνται την Παναγία με μεγάλη πίστη και αυτή εισακούει τις προσευχές τους και θαυματουργεί.
Συνηθίζουν μάλιστα οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι να λένε στους χριστιανούς: «Εσείς έχετε την αληθινή πίστη, αλλά δεν πιστεύετε. Εμείς έχουμε ψεύτικη πίστη, αλλά πιστεύουμε πολύ».

2 σχόλια :

 1. Κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου θα δούμε μεγάλες εκπλήξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή το θαύμα την οδήγησε σε μετάνοια και ομολογία ότι η ορθοδοξία είναι η μόνη αληθινή πίστη; συγκλονίστηκε τόσο πολύ από το θαύμα, που αποκύρηξε το ισλάμ και θέλησε να βαπτιστεί ορθόδοξη χριστιανή;
  Ο πιστεύσας και βαπτισθείς, ούτος σωθήσεται, είπε ο Κύριος.
  Δηλ.εάν μείνει μουσουλμάνα και συνεχίσει να έχει αυτήν την δυνατή πίστη (σε τί,αλήθεια), θα σωθεί;
  Είναι, αλήθεια, έτοιμη να τον δοξάσει, σε περίπτωση που ο Θεός παραχωρήσει να ξαναρρωστήσει;

  Μακάρι...

  Οι αληθινοί χριστιανοί δεν χρειάζονται θαυματα για να πιστεύουν. Έχουν τον αναστημένο Κύριο της δόξης και όχι τα πιλάφια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com