Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Βλαδιβοστόκ Βενιαμίν: ''Πιθανόν η Σύνοδος να εκπλήρωσε πολιτικούς στόχους των ΗΠΑ''


Δηλώσεις σχετικά με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, έκανε σε ρωσικό περιοδικό ο Μητροπολίτης Βλαδιβοστόκ και Πριμόρσκι κ. Βενιαμίν.
Ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε την Αγία Σύνοδο ένα Συμβούλιο των Ορθοδοξών Εκκλησιών, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πραγματοποιήθηκε όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.

"Το Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, το οποίο αρχικά είχε σχεδιαστεί για Πανορθόδοξη Σύνοδο, πολύ πιθανόν να εξυπηρέτησε πολιτικούς στόχους των ΗΠΑ" δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βλαδιβοστόκ κ. Βενιαμίν.
Επίσης ο Ιεράρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τόνισε: "Υπάρχει μια υποψία ότι η συνάντηση στην Κρήτη δεν είχε μόνο εκκλησιαστικό ενδιαφέρον, αλλά ίσως κρύβονται και πολιτικά συμφέροντα από πίσω."
"Είδαμε την ισχυρή επιρροή που έχουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο οι Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμα και στην διεξαγωγή της Συνάντησης αυτής" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βενιαμίν.
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Βλαδιβοστόκ ο Πατριάρχης Μόσχας και η Σύνοδος, πήραν μια σοφή απόφαση στο να μην συμμετάσχουν τελικά στην λεγόμενη Αγία Συνόδο της Κρήτης.
"Δεν θα μας αναγκάσει κανείς να λάβουμε αποφάσεις, που αποκλίνουν από την ορθή πίστη" συμπλήρωσε κλείνοντας ο κ. Βενιαμίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com