Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Ατλάντας Αλέξιος, Η Σύνοδος της Κρήτης με οικουμενιστική ματιά!!

atlantas-alexios.jpg
«Nα σκεφτούμε ως ενωμένη Εκκλησία, και όχι μόνο για τη δική μας» ζητάει σε παρέμβασή του για τη Σύνοδο της Κρήτης ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος.

Καταρχάς τονίζει πως κατά τη διάρκεια της Συνόδου «αισθάνθηκα την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, σε όλη τη διάρκεια της Συνόδου: πριν αρχίσουμε, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, και ειδικά κατά τη διάρκεια των Θείων Λειτουργιών»
«Απωλέσαμε την παρουσία των άλλων Εκκλησιών: οι Αντιοχείς, οι Ρώσοι, οι Γεωργιανοί και οι Βούλγαροι, οι οποίοι επέλεξαν να μην συμμετάσχουν για προσωπικούς λόγους» σχολιάζει σχετικά με τις 4 απουσίες.
Για την αντιπαράθεση αναφορικά με το Κατάρ η οποία κράτησε το Πατριαρχείο Αντιοχείας εκτός Συνόδου ο Μητροπολίτης σχολίασε: «Πράγματι, είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτό που αφορά σε ένα σχετικά μικρό κομμάτι της ερήμου εμπόδισε την Εκκλησία της Αντιόχειας», και παρομοίασε την Εκκλησία της Αντιόχειας με ένα χωρικό που επειδή έχει αντιπαράθεση με μια εταιρεία στερεί το νερό από τους υπολοίπους χωρικούς.
Κατα τα λοιπά επισήμανε πως στη Σύνοδο «όλοι ήταν ελεύθεροι να εκφράσουν τις σκέψεις τους, και είχαν την ευκαιρία να πείσουν τους άλλους για την άποψή τους». Τόνισε επίσης την ανάγκη «να σκεφτούμε ως ενωμένη Εκκλησία, και όχι μόνο για τη δική μας».

5 σχόλια :

 1. Ούτε το "Πιστεύω" δεν ξέρει ο Ατλάντας;;; Πόσες Εκκλησίες κατ΄αυτόν δημιούργησε ο Κύριος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν αισθανοταν εστω και λιγο την Χαρι τπυ Αγιου Πνευματος οπως λεει, δεν θα συμμετειχε καν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 3 πουλλάκια...κάθονταν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «όλοι ήταν ελεύθεροι να εκφράσουν τις σκέψεις τους, και είχαν την ευκαιρία να πείσουν τους άλλους για την άποψή τους». Το είδαμε και με τον Ναυπάκτου πόσο πολύ έπεισε τον Περγάμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com