Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων ζήτησε συγγνώμη γιατί πρόσβαλε το Κοράνι

ImageHandler.ashx.jpg

Το επίμαχο επεισόδιο προβλήθηκε το 2014 ωστόσο η «προκλητική» σκηνή τράβηξε πρόσφατα την προσοχή των social media.

Μία φαινομενικά αθώα σκηνή από ένα επεισόδιο της γνωστής σειράς κινουμένων σχεδίων «Σαμ ο Πυροσβέστης» έχει σταθεί αφορμή για μία διαδικτυακή κόντρα, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι το παιδικό πρόγραμμα προσπαθεί να περάσει μηνύματα ισλαμοφοβίας και άλλους να απορρίπτουν αυτές τις κατηγορίες ως απλώς... γελοίες.

Το επίμαχο επεισόδιο προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2014 ωστόσο η «προκλητική» σκηνή τράβηξε πρόσφατα την προσοχή των social media. Σε αυτήν, ένας από τους ήρωες της σειράς, ο πυροσβέστης Έλβις, εμφανίζεται να πατάει μία σελίδα που είναι πεσμένη στο πάτωμα και κατόπιν να γλιστρά και να πέφτει. Κι αν αναρωτιέστε γιατί αυτή η αστεία κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει το μένος των μουσουλμανικών οργανώσεων, η απάντηση είναι απλή: Η σελίδα η οποία εμφανίζεται κάτω από το πόδι του ήρωα της παιδικής σειράς είναι εμφανέστατα σχεδιασμένη - άγνωστο για ποιο λόγο - ώστε να μοιάζει με σελίδα από το Κοράνι.
Το επεισόδιο (με τον ταιριαστό τίτλο «Ταραγμένα Νερά») δεν είχε τραβήξει μέχρι στιγμής την προσοχή της μουσουλμανικής κοινότητας. Πρόσφατα, ωστόσο, ο Miqdaad Versi, Γενικός Γραμματέας του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, εξέφρασε με tweet την έκπληξή του που οι παραγωγοί της σειράς επέλεξαν να εντάξουν με αυτόν τον τρόπο στο επεισόδιο το ιερότερο κείμενος της θρησκείας του.
Η αντίδραση της εταιρείας παραγωγής της σειράς ήταν άμεση. Αποσύροντας αμέσως το «προκλητικό» επεισόδιο, η HIT Entertainment ζήτησε δημόσια συγγνώμη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η αναφορά στο Κοράνι ήταν λάθος της εταιρείας animation, το οποίο αποτέλεσε και αφορμή για τη διακοπή της συνεργασίας τους.
«Η σελίδα έπρεπε να αναπαριστά δυσανάγνωστο κείμενο και λυπούμαστε πολύ για αυτό το λάθος», ανέφερε η εταιρεία σε σχετική δήλωση που ανάρτησε στον ιστότοπό της, ενώ και η φίρμα που είχε αναλάβει το animation ζήτησε συγγνώμη για «τυχόν αναστάτωση που προκλήθηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com