Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Κονίτσης Ανδρέας: ''Ας αφήση, στην άκρη το θράσος και την αναίδεια ο Έντι Ράμα''

[el]image1.png
                    Εν Κονίτση τη 18η Ιουλίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :
          «  Εκδήλωση μισελληνισμού και αχαριστίας συνιστούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα. Οι δηλώσεις του δημοσιεύθηκαν, εν περιλήψει, στην ημερήσια αθηναϊκή Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», το ΣαββατοΚύριακο 16-17.7.2016 και έχουν ως εξής:

        «Νέα επίθεση κατά της Ελλάδος εξαπέλυσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, χαρακτηρίζοντας τις ελληνοαλβανικές σχέσεις τις πλέον προβληματικές των Τιράνων με τις γείτονες χώρες. Μιλώντας σε πρέσβεις, ο κ. Ράμα επέρριψε  στην Ελλάδα την πλήρη ευθύνη για την συσσώρευση τόσο πολλών προβλημάτων» (οι υπογραμμίσεις, δικές μας).
  •  Αλλά αν οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις είναι - κατά τον κ. Ράμα - οι πιο προβληματικές για τα Τίρανα, γι’ αυτό ο μεγάλος ένοχος είναι η Αλβανία.
  •  Διότι όχι μόνο δεν σέβεται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, αλλά απροκάλυπτα και προκλητικά αρπάζει τις περιουσίες τους και απεργάζεται τον αφελληνισμό της Χειμάρρας.
  • Αρνείται με πείσμα την συγκέντρωση και ταφή των οστών των Ελλήνων ηρώων αξιωματικών και οπλιτών, όπως αρνείται, με το ίδιο επίσης πείσμα, την δημιουργία Ελληνικού Στρατιωτικού Νεκροταφείου στην Κορυτσά.
  • Προπαγανδίζει αναίσχυντα την δήθεν «Μεγάλη Αλβανία», και κυκλοφορεί χάρτες στους οποίους η Φλώρινα, η Καστοριά, τα Ιωάννινα και ολόκληρη η Ήπειρος μέχρι την Άρτα και την Πρέβεζα «υπάγονται» στην ... Αλβανία.
        Μήπως, ακόμη, ξέχασε ο κ. Ράμα, ότι, τελευταία, η κυβέρνησή του εψήφισε τον εξωφρενικό εκείνο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο όσοι Αλβανοί υπήκοοι δεν μένουν μόνιμα στην Αλβανία, διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους ; Αλλά είναι φως - φανάρι, ότι ο πανάθλιος αυτός νόμος, στοχεύει στους Βορειοηπειρώτες.
         Υπάρχουν, βέβαια, και άλλα προβλήματα, για τα οποία επανειλημμένως έχουμε διαμαρτυρηθή. Ας κατεβάση, λοιπόν, τον τόνο της φωνής του ο λαλίστατος κ. Ράμα. Εμείς του λέμε ξεκάθαρα, ότι η πλήρης «ευθύνη για την συσσώρευση τόσο πολλών προβλημάτων» ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Αλβανία, για να μην αναφερθούμε στις τελευταίες ανθελληνικές εκδηλώσεις των «Τσάμηδων» - απογόνων των εγκληματιών εκείνων, που στα χρόνια της Κατοχής διέπραξαν ανήκουστα εγκλήματα στην Θεσπρωτία, συνεργαζόμενοι πρώτα με τους Ιταλούς και μετά με τους Ναζιστές Γερμανούς.
         Ας αφήση, λοιπόν, στην άκρη το θράσος και την αναίδεια ο Έντι Ράμα. Γιατί είτε το θέλει, είτε δεν το θέλει, η Βόρειος Ήπειρος, αργά η γρήγορα, θα ενωθή με την Ελλάδα, της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι. Αλλά και ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος ας αναλάβη, επί τέλους, τις ευθύνες του απέναντι στον χειμαζόμενο εισέτι Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό ».
(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως).

2 σχόλια :

  1. Από πίσω κρύβεται ο τουρκικός παράγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τους ήρωες μητροπολίτες που έχουμε την ευλογία να ζούμε στις ημέρες του. Να του δίνει δύναμη η Υπεραγία Θεοτόκος στον αγώνα του. Την ευχή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com