Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Κοινή προσευχή μουσουλμάνων – χριστιανών για τον Ζακ Αμέλ

Σε «προσευχή ειρήνης» και φόρο τιμής για τον ιερέα Ζακ Αμέλ, που σφαγιάστηκε σε εκκλησία στη γαλλική Νορμανδία από «στρατιώτες της ISIS», προσήλθαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι τόσο στον καθεδρικό της ίδιας της Ρουέν όσο και σε καθολικές εκκλησίες στην Ιταλία.

Στον Καθεδρικό της Ρουέν έδωσαν το «παρών» εκατό μουσουλμάνοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για «λειτουργία ειρήνης στη μνήμη του πατέρα Αμέλ», όπως μεταδίδει η Monde.
«Σήμερα υποδέχομαστε ιδιαίτερα τους μουσουλμάνους φίλους μας, που εξέφρασαν την επιθυμία να μας επισκεφθούν» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος της Ρουέν.
H δολοφονία του καθολικού ιερέα είχε προκαλέσει ιδιαίτερο σοκ και στην Ιταλία. Ανάλογες εκδηλώσεις διαθρησκειακής ενότητας απέναντι στο μίσος διοργανώθηκαν την Κυριακή και σε ιταλικές εκκλησίες.
Στη Ρώμη τρεις ιμάμηδες «συνέδραμαν» τη θεία λειτουργία στην Παναγία στο Τραστέβερε, την οποία παρακολούθησαν καθολικοί και μουσουλμάνοι.
Το ίδιο έγινε και σε εκκλησία στο Μιλάνο, όπου, όπως ανέφερε σύμφωνα με το ιταλικό Ansa ο επικεφαλής της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας, «η μουσουλμανική συμμετοχή συνιστά δήλωση ιερής κοινωνίας, ένα σημάδι πνευματικής εγγύτητας στη χριστιανική κοινότητα».
Δείτε τις φωτογραφίες:

2 σχόλια :

  1. 1. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η προσευχή να είναι κοινή.
    2. Αυτοί οι ιμάμηδες δηλαδή απορρίπτουν τις σούρες του Κορανίου που καλούν σε σφαγιασμό των απίστων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com