Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Ασταμάτητος!

amerikis.jpeg
Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος ανέπεμψε την εναρκτήρια προσευχή στο Δημοκρατικό Εθνικό Συνέδριο στη Φιλαδέλφεια.
Ο Σεβασμιότατος έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές από τους αξιωματούχους του Δημοκρατικού Κόμματος και τους διοργανωτές του Συνεδρίου.
Τονίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί και κατά την ανάπεμψη της προσευχής στο Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο την περασμένη εβδομάδα στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

Η προσευχή του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου στο Δημοκρατικό Συνέδριο, σε ελεύθερη μετάφραση του «Εθνικού Κήρυκα» είναι η ακόλουθη.
«Παντοδύναμε και φιλεύσπλαχνε Θεέ απείρου αγάπης και ανενδότου πιστότητος,
Κατ’ αυτήν την εύσημο ημέρα και ώρα, επικαλούμεθα το μεγάλο και άγιο όνομα Σου και Σε παρακαλούμε να έλθεις και να μείνεις μαζί μας, φωτίζοντας τον νουν και τις ψυχές μας με το φως της αληθείας και της καλοσύνης Σου.
Έχεις αποκαλυφθεί ως ο προστάτης των πτωχών και ο οδηγός των τυφλών, ο προστάτης των ορφανών και ο ελευθερωτής των καταπιεσμένων, ο φίλος των ξένων και η παρηγοριά των απόκληρων.
Άνοιξε τις καρδιές μας να γίνουμε πιο πολύ σαν κι εσένα, φιλεύσπλαχνε Κύριε. Δίδαξε μας να πορευόμαστε στις δικές Σου ελεήμονες και γενναιόδωρες οδούς.
Ευλόγησε σήμερα το Έθνος μας Κύριε, όπως μας ευλόγησες τόσο πλούσια κατά τα περασμένα χρόνια. Χάρισε μας σταθερότητα και ασφάλεια, δικαιοσύνη και ελευθερία, νομιμότητα και ειρήνη.
Όρισε μας ηγέτες και νομοθέτες και δικαστές οι οποίοι θα μας καθοδηγήσουν να εκπληρώσουμε το Άγιο θέλημα Σου και να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους τους ανθρώπους.
Εξαπέστειλε τα ελέη Σου επί των δούλων Σου, τους συνέδρους του Δημοκρατικού Εθνικού Συμβουλίου. Ευλόγησε εκείνους οι οποίοι έχουν προταθεί για τις υψηλούς και πολυεύθυνους θεσμούς του Προέδρου και Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής –Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον και Τιμ Κέιν – ώστε να είναι πιστοί στην κλήση τους και όπως υπηρετήσουν εντίμως Εσένα και τους συμπολίτες τους, και όλους τους λαούς του κόσμου, κατά τις μελλοντικές ημέρες, μήνες και χρόνια.
Ασπαζόμαστε τα ιερά σου λόγια, Κύριε, πιστεύοντες πως «η νομιμότατα ανυψώνει ένα έθνος» (Παροιμίες 14:34).
Άγιε Θεέ: εξύψωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να ακολουθούν το νόμο Σου, την ευσπλαχνία Σου, την συμπόνια Σου, την άνευ όρων αγάπη Σου και να πορεύεται στην αλήθεια Σου η οποία μας ελευθερώνει και θα μας διατηρήσει ελεύθερους».
Προσευχόμαστε επίσης επαναλαμβάνοντας τα λόγια της Γραφής: «Η ευλογία και η δόξα και η σοφία και η ευχαριστία και η τιμή και η δύναμις και η ισχύς τω Θεώ ημών εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν. (Αποκάλυψη 7:12).

9 σχόλια :

 1. Ok....έχει ξεφύγει εντελώς η οικουμενιστικοπαρέα!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Περιφέρει το τίμιο ράσο σε κάθε συναγωγή πονηρευομένων. Εντυπωσιακό το που οδηγεί η γεροντική ματαιοδοξία και η προσπάθεια να διατηρήσει την θέση του, προβάλλοντας τον εαυτό του ως παράγοντα των δρωμένων στην Αμερική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι σώφρων και συνετή η στάση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.
  Αφ ενός μεν δείχνει ότι η Εκκλησία είναι υπεράνω κομμάτων και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, και αφ' ετέρου δημιουργεί δεσμούς και με τα δύο κόμματα, ώστε όποιος Πρόεδρος και αν εκλεγή, να υποστηρίξη τα Εθνικά θέματα και την ομογένεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν τους μεταλαμβάνει κιόλας να τελειώνουμε με το θέατρο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Από αυτή την ''προσευχή'' απουσιάζει φυσικά το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού,πράγμα διόλου τυχαίο,μιας και οι παρευρισκόμενοι θα μελάνιαζαν και θα έβγαζαν αφρούς από το στόμα αν άκουγαν το όνομά Του.
  Πανθρησκιακή προσευχή,κομμένη και ραμμένη στα πρότυπα του οικουμενισμού και της νέας τάξης.
  Εύχομαι σύντομα να καθαιρεθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, προσευχήθηκε για πολιτικούς που υποστηρίζουν δημόσια τις δολοφονίες των εκτρώσεις και την ομοφυλοφιλία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΝΤΟΠΗ ΤΟΥ!!!
  Αν ειναι δυνατον, τι πραμματα ειναξ αυτα; Σαν δεν ντρεπεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Που το βλεπετε ολοι το τοσο κακο; Προσευχηθηκε ωστε οι ηγετες να ακολουθουν το ελμα του Θεου. Ας μην ειμαστε υπερβολικοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com