Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Πατρ. Μόσχας: Δεν πήγαμε γιατί δεν ήταν Πανορθόδοξη, όχι για να την υποβαθμίσουμε

7d8ea26945feb8d6da15cb80ddd91b2c_L.jpg
ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ
                                                        
       O Πατριάρχης Κύριλλος πιστεύει παρόλα αυτά πως ο Χριστιανικός Ορθόδοξος κόσμος δεν θα χωριστεί παρά τις εναντίον του πολιτικές …
        Αναλυτικότερα, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλος δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Χριστιανικός Ορθόδοξος κόσμος θα πετύχει όσον αφορά στη διατήρηση της ενότητάς του παρά τη ματαίωση της πρόσφατης Πανορθόδοξης Συνόδου στην Κρήτη.

        "Τη στιγμή που διαπιστώνουμε την αδυναμία μας και την ατέλεια μας, θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις διαφορές στο εσωτερικό της ορθόδοξης χριστιανικής οικογένειας αποβλέποντας και σε μεγαλύτερη Πανορθόδοξη ενότητα. Πιστεύουμε ότι ο Κύριός μας θα οδηγήσει όλους μας, ολόκληρη τη παγκόσμια χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία, προς αυτό το δρόμο. Δεν είναι ένας δρόμος νέων διχασμών που ορισμένες πολιτικές δυνάμεις ονειρεύονται, αλλά ένας δρόμος αυξανόμενης αδελφικής αγάπης και ομοψυχίας', δήλωσε ο Ρώσος Πατριάρχης την Τρίτη μετά από μια λειτουργία στο Μετόχιο της Εκκλησίας της Αντιοχείας στη Μόσχα.
        Είπε ακόμη πως το γεγονός ότι εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησίας αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στη Σύνοδο στην Κρήτη,  "σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να υποβαθμίσει το ρόλο και τη σημασία της Συνόδου για τις εκκλησίες που πήραν μέρος σε αυτό. Η έννοια της άρνησης ήταν να δηλώσει ότι η Σύνοδος δεν έχει Πανορθόδοξη φύση ή πανορθόδοξο κύρος"...

1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com