Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

EKTAKTO: Ερήμην δίκη και καταδίκη του π. Σάββα Λαυριώτη από την Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας

ἐν Ἀγίῳ Ὄρει τῇ 13/26-7-2016
Σύναξις Άρχαγγέλου Γαβριήλ, Στεφάνου Σαββαΐτου
Ὁ διωγμὸς τῶν ὀρθοδόξων μοναχῶν  ἐντὸς τοῦ Ἁγ. Ὄρους πλέον κλιμακώνεται. Ἐχθὲς ἔλαβε χώρα στὴν Ἱ.Μ.Μ. Λαύρας ἡ -ἐρήμην- δίκη τοῦ ὁμολογητοῦ μοναχοῦ Σάββα. Ἐρήμην διότι, ἐνῶ ἀπαιτεῖτο ἡ ἐπιστροφὴ τοῦ ἐν λόγῳ μοναχοῦ κοντὰ στὸν ἀσθενοῦντα πατέρα του (ἒχοντος καρκῖνο τελικοῦ σταδίου), οἱ διοικοῦντες, καίτοι ἐγνώριζαν τὸ πρόβλημα, ἐπροχώρησαν ἐσπευσμένα στὴν ἐν ἀπουσίᾳ τοῦ κατηγορουμένου δίκη-καταδίκη του.
Ὡς ἀφορμὴ τῆς δίκης ἦταν ἡ κοινοποιηθεῖσα ἐπιστολὴ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κυδωνίας καὶ Ἀποκορώνου (Χανίων Κρήτης), πρὸς τὴν Ἱ.Μ.Μ. Λαύρας, τὴν Ἱερὰ Κοινότητα τοῦ Ἁγίου Ὄρους καθῶς καὶ τὸ Πατριαρχεῖο Κωνσταντινουπόλεως, σύμφωνα μὲ τὴν ὁποῖα, συκοφαντικῶς, ἐκατηγορεῖτο ὁ γέρων Σάββας γιὰ πρόκληση "ταραχῆς" στὸ ποίμνιο τῆς ἐν λόγῳ μητροπόλεως.
Τὸ ὀρθόδοξο πεπαρρησιασμένο κήρυγμα ἑνὸς ἁγιορείτου μοναχοῦ, ὁ ὁποῖος στοιχῶντας στὸ διαχρονικὸ ἀξίωμα, τὸ ὁποῖο ἐκφράζεται χαρακτηριστικὰ διὰ τοῦ ἁγίου Θεοδώρου τοῦ Στουδίτου ἤτοι: "ἔργον δὲ μοναχοῦ μηδὲ τὸ τυχὸν ἀνέχεσθαι καινοτομεῖσθαι τὸ εὐαγγέλιον" (PG 99, 1049), ἐνόχλησε τοὺς οἰκουμενιστές, οἱ ὁποίοι καὶ "ἐτάχυναν εἰς τὸ διῶξαι".
Ἡ σύναξη τῆς Μονῆς προχώρησε ἔτσι στὴν ἐπιβολὴ τῆς ποινῆς τῆς ἔκπτωσης ἐκ τοῦ ἀξιώματος τοῦ προϊσταμένου, δηλαδὴ στὴν ἐκβολὴ τοῦ πατρὸς Σάββα ἐκ τῆς Γεροντίας τῆς Μονῆς. Χαρακτηριστικὴ ἐπίσης εἶναι ἡ ἄρνηση, τόσο τῆς Μονῆς ὅσο καὶ τῆς Ἱερᾶς Κοινότητος, καὶ τοῦτο κατὰ πλήρη παράβαση τῶν ἁρμοδίων ἄρθρων τοῦ Καταστατικοῦ Χάρτη τοῦ Ἁγίου Ὄρους, στὸ αἴτημα τοῦ γέροντος Σάββα ἀποστολῆς τοῦ φακέλου μὲ τὸ ἔγγραφο κατηγορητήριο καὶ τὴν ἐπίσης ἔγγραφη καὶ ἐνυπόγραφη (ἐκ τῶν μελῶν τῆς συνάξεως) καταδίκης του.
Καθηκόντως ἐνημερώνουμε τὸ πιστὸ Λαὸ τοῦ Θεοῦ γιὰ τὶς νέες αὐτὲς ἐξελίξεις καὶ ἀναμένουμε τὶς ἀπαντήσεις ἐκ τῆς Μονῆς καθῶς καὶ ἐκ τῆς Ἱερᾶς Κοινότητος.
Ἁγιορεῖτες Πατέρες


17 σχόλια :

 1. Φαίνεται πως οι Λαυριωτες αποφάσισαν να εγκαταλειφθεί το Όρος από την Παναγια μας, γι αυτό έχει σκοτιστει ο νους τους.
  Ή Κυρία Θεοτοκος θα τακτοποίηση την υπόθεση. Ο γέρων Σαββας ας μην φοβάται γρήγορα θα τακτοποίηση την υπόθεση η Παναγια μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι οικουμενιστές προχωρούν αλλά λογάριασαν όμως χωρίς τον "ξενοδόχο".
  Κι ο "ξενοδόχος", είμαστε ΕΜΕΙΣ, ο πιστός λαός.

  Στο εξής ΣΕ ΚΑΘΕ οικουμενιστική αλητεία (εκδίωξη)
  ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ με την αποκάλυψη και ΕΝΟΣ νέου σκανδάλου, με ντοκουμέντα.

  Η απάντηση μας στην αποψινή απόφαση πρόκληση θα δοθεί την 1η Αυγούστου 2016:
  Το 1ο σκάνδαλο (όπως και πολλά άλλα ανάμεσα σε αυτά που θα ακολουθήσουν), θα έχει χρώμα "ροζ".

  Όπως προειδοποιήσαμε η φαρέτρα μας είναι γεμάτη. Θα το διαπιστώσουν προσεχώς.

  Ήρθε ο καιρός να μάθει ο κόσμος πόση διαφθορά υπάρχει μέσα στην ηγεσία της εκκλησίας.
  Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

  http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/07/blog-post_29.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. και τώρα δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι όλοι εσείς της Λαύρας και τα υπόλοιπα Μοναστήρια, που διώκετε τον Γέροντα, ή
  δείχνετε δ ε ι λ ί α και α δ ι α φ ο ρ ί α και δεν μιλάτε και δεν τον υποστηρίζετε, θέλετε να πιστέψουμε ότι είστε του Θεού, ότι εργάζεστε το έργο του Κυρίου και είστε οι άξιοι κηπουροί του Περιβολιού της Παναγίας;
  έρχεται Οργή Κυρίου, ξεχωρίζουν τα πρόβατα από τα ερίφια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πεσανε οι μασκες του οικουμενιστων,φαινεται το καθαρο προσωπειο,αγαπολογια φουσκομενη σαν μπαλονι και αγαπη προς τους αιρετικούς και σαδιστικη συμπεριφορα απέναντι στους αντιοικουμενιστες ,που ακολουθουν τους αγιους Αποστολους και τους αγιους Πατερες. Το να καταδιώκεται κανεις από τσινχανιστες ,μπορει να το καταλαβει κανεις,το να καταδιώκεται από οικουμενιστας,που ισχυριζοντε,οτι είναι ορθοδοξοι και ανθρωποι της αγαπης,αυτο διχνει τη μεγαλη πτωσι τους και από την πιστι και από την αγαπη και φιλανθρωπια.
  Δεν είναι η πρωτη φορα που φεροντε ετσι οι οικουμενισται εναντι των αντιοικουμενιστων ,αυτή είναι η τακτικη τους,επειδη δεν μπορουν να σταθουν στην αληθεια,φιμωνουν την αληθεια δια πυρος και σιδηρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είναι σοβαρή αυτή η κατηγορία, της πρόκλησης ταραχής; Και ποιό είναι το περιεχόμενο της; Ότι συζητώντας έλεγε ο π. Σάββας αυτά που μας μας διδάσκουν οι άγιοι για την αντιμετώπιση συγχρόνων εκκλησιαστικών ζητημάτων; Η διδασκαλία των αγίων μας προκαλεί ταραχή στο ορθόδοξο ποίμνιο, κατά την άποψη του μητροπολίτη καιτων πατέρων της Μ. Λαύρας, που κατέληξαν σε αυτές τις κατηγορίες και αποφάσεις; Μήπως η ταραχή, είναι ταραχή εν κρανίω; Τέτοιες θολές αντιλήψεις υπάρχουν σήμερα στο δίκαιο και εφαρμόζονται σε χώρες όπως η κομουνιστική Κίνα. Αυτά τα καθεστώτα έχουν υπ'όψιν ο μητροπολίτης και οι πατέρες της Μεγίστης Λαύρας;Ποιό άρθρο του καταστατικού χάρτη του Αγ. Όρους επιβάλει διοικητικές κυρώσεις σε έναν μοναχό επειδή εκφέρει την γνώμη του σε συζητήσεις κατά την επίσκεψη στην πατρίδα του; Οι άλλοι πατέρες
  που εκφράζουν παρόμοιες απόψεις με τον π. Σάββα, εντός της μονής, σε συζητήσεις με τους κοσμικούς επισκέπτες,ποιές διοικητικές κυρώσεις θα υποστούν άραγε; Μήπως παραλογιζόμαστε τελικά; Έχουμε γίνει χειρότεροι και από καθεστώτα σαν την Κίνα;Αυτή είναι η δικαιϊκή ευπρέπεια του συγχρόνου εκκλησιαστικού ελλαδικού ήθους; Το θέατρον εγενήθημεν αγγέλοις και ανθρώποις, δεν έχει την έννοια του να εξευτελιζόμαστε ενώπιον και των αγγέλων και των ανθρώπων σεβαστοί πατέρες που λάβατε αυτήν την απόφαση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μας δουλεύετε βρε παιδια΄;; Θα δωσετε λόγο στον Θεό! Ηταν την Παρασκευη μεσα και εφυγε και εγινε ερήμην;; Αφου δεν εκανε υπακοη και εφυγε... γιατι δεν γραφετε την αλήθεια;;; Ηταν μεσα στο Αγιον ορος και δεν εκανε υπακοη ν αμείνει, αλλα έφυγε εξω μονο και μονο γι ανα λεει τα δικά του!!! Θα δωσετε λογο στον Θεό!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ανώνυμος που τον είδε να βγαίνει από το Άγιο Όρος, γιατί δεν γράφει το ονοματεπώνυμο του και πότε τον είδε;
   Γιατί μάλλον αυτός μας δουλεύει και όχι ο π.Σάββας.

   Βρήκαν το κόλπο τώρα, να διαδίδουν ανώνυμα συκοφαντίες.

   Διαγραφή
 7. Μακάρι ο πατηρ Σαββας να συμφιλιωθή με την Μονή του, και να παραμείνη ειρηνικά σε αυτήν, όπως οι υπόλοιποι Λαυριώτες πατέρες.
  Οι ταραχές και οι αναστατώσεις δεν εχουν καλά αποτελέσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μακάρι το πρόβατο να συμφιλιωθεί με τον λύκο.
   Ως τώρα όσες φορές ευχήθηκε αυτό το πρόβατο, το έφαγε ο λύκος!

   Διαγραφή
  2. Ειναι μεγαλο λαθος, φιλε 10 - 40, να αποκαλης τους Λαυριωτες πατερες λυκους !
   Πηγαινε μια επισκεψη στη Μονη, και θα αλλαξης γνωμη !

   Διαγραφή
 8. Η Παναγιά μαζί του. Την ευχή του να έχουμε και την ομολογία του. Μαζί σου πάτερ άγιε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΤΟ 1974!
  ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ
  ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  «Ο μη πιστεύων κατά την παράδοσιν της Εκκλησίας άπιστος
  έστιν»
  (Αποσπάσματα από τον ένθρονιστήριον λόγον του Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεΐτου, 1974)
  *****
  Εκείνοι που ομιλούν πληθωρικά περί αγάπης νο¬θεύουν το περιεχόμενο της για να περιπτυχθούν όλους τους αιρετικούς όλων των αποχρώσεων. Είναι τόσο ψεύ¬τικη αυτή η αγάπη όσο και τα ψεύτικα λουλούδια....
  *****
  * Η Εκκλησία του Χριστού είναι Καθολική με την έννοιαν, ότι κατέχει όλο το πλήρωμα της αληθείας και της χάριτος διά τον φωτισμόν και την απολύτρωσιν του κό¬σμου και επί πλέον είναι Καθολική με την έννοιαν ότι «δυνάμει» τείνει, όχι να κατακτήση, αλλά να αγιάση τον κόσμον. Κεφαλή της Εκκλησίας ο Χριστός και ημείς μέ¬λη εκ μέρους συνδεόμενοι διά της κοινής πίστεως «εν τω συνδέσμω της αγάπης».
  * Όσο περισσότερο αγιάζομε ο καθένας τον εαυτόν μας, τόσο περισσότερο αγιάζεται το σώμα της Εκκλη¬σίας και κατά τον ανθρώπινο χαρακτήρα της, διότι κατά τον θείον της χαρακτήρα είναι τόσον αγία όσον και ο Θε¬άνθρωπος Ιησούς. Η Ιστορία της Εκκλησίας είναι ι¬στορία αγώνος εξαγιασμού των πιστών της.
  * Όλοι όσοι πιστεύουν αληθινά, αγαπούν εν αληθεία όσοι δεν πιστεύουν αληθινά αγαπούν εν υποκρίσει. Ε¬μείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί αγαπούμε όλους και επιθυμούμε να έρθουν σε επίγνωση της αληθείας. Έτσι μας δίδαξε «ο Θεός της αγάπης» έτσι αναπαύεται η συνείδησίς μας. Δεν εχθραινόμεθα προς τους ανθρώπους εξ αι¬τίας της αιρέσεως η της απιστίας των, αλλά και δεν θα αγαπήσωμεν ποτέ την απιστίαν η την αίρεσιν χάριν των ανθρώπων, διότι θα αποξενωθούμε από τον Θεόν.
  * Ο Θεός διοχετεύει τη δύναμη της αγάπης Του, όταν προσκυνήται «εν Πνεύματι και αληθεία».
  * Εκείνοι που ομιλούν πληθωρικά περί αγάπης νο¬θεύουν το περιεχόμενο της για να περιπτυχθούν όλους τους αιρετικούς όλων των αποχρώσεων. Είναι τόσο ψεύ¬τικη αυτή η αγάπη όσο και τα ψεύτικα λουλούδια....
  * Λέγουν να ενωθούμε οι Ορθόδοξοι με τους Ρωμαιο¬καθολικούς και εν συνεχεία με τους Προτεστάντας και με όλες τις γνωστές και άγνωστες αιρέσεις που επενόησε ο Διάβολος εν ονόματι τού Χριστιανισμού. Και αφού ενω¬θούν όλοι οι Χριστιανοί ανεξαιρέτως μεταξύ των, κατό¬πιν να ενωθούν και με τους Μωαμεθανούς, τους Ιου-δαίους, κατ' επέκτασι με τους Βουδδιστάς, Βραχμανιστάς, Σιντοϊστάς και με όλες γενικά τις θρησκείες της υφηλίου.
  Αυτή η παναιρετική αλχημεία επιχειρείται διά του λεγομένου Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Ο ό¬ρος νομίζομε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικό¬τητα. Πρόκειται περί Παγκοσμίου Συμβουλίου Εθελοθρησκειών. Ο μοναδικός θεός ο όποιος θα διεκδικήση εκεί φόρον λατρείας θα είναι ο εκπεσών Εωσφόρος, ο ο¬ποίος διά του απεσταλμένου του μεταξύ των ανθρώπων Αντιχρίστου θα επιχείρηση να υποκαταστήση την πί¬στη και τη λατρεία στον αληθινό Θεό. Για τον Οικουμε¬νισμό δεν υπάρχει προσωπικός Θεός, τελείως απαράδεκτο είναι γιά τους συνεπείς οικουμενιστάς το δόγμα τού Τριαδικού Θεού.
  Είναι γνωστό ότι ο σατανοκίνητος Σιωνισμός συντο¬νίζει δύο επίβουλες ενέργειες εντός και εκτός της Εκκλη¬σίας που αποβλέπουν σε ένα και μοναδικό σκοπό στην ά-λωση του φρουρίου που λέγεται Ορθοδοξία.
  Παπικοί, Προτεστάνται, Χιλιασταί, Μασώνοι, Ενω¬τικοί, Οικουμενισταί, και κάθε άλλη «ρίζα πικρίας», ό¬λοι αυτοί «μίαν γνώμην έχουσι, και την δύναμιν και την εξουσίαν αυτών τω Θηρίω διδόασιν. Ούτοι μετά του Αρ¬νίου πολεμήσουσι, και το Αρνίον νικήσει αυτούς, ότι Κύριος κυρίων εστί και Βασιλεύς βασιλέων, και οι μετ' αυτού κλητοί και εκλεκτοί και πιστοί» (Άποκ. 17, 13).
  * Φρονούμεν ότι η Ορθοδοξία δεν έχει καμμία θέση ανάμεσα σ' αυτό το συνονθύλευμα των πλανών και των αιρέσεων. Αυτό το δόλιο «οικουμενικό» κατασκεύασμα δεν αποσκοπεί στην αναζήτηση της αληθείας, αλλά κατά τον π. Χαράλαμπον Βασιλόπουλον «είναι ένα ανακάτεμα αφανισμού της Αλήθειας. Είναι μία προσπάθεια όχι να βρουν την αλήθεια οι πλανεμένοι, αλλά να την χάσουν και εκείνοι που την έχουν, εκείνοι δηλαδή που πιστεύουν στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. http://neaflorina.gr/2016/07/pii-diaspoun-tin-enotita-tis-mitropoleos-mas/
  Τι είναι αυτά που διαβάζουμε;
  Πιστός καταγγέλει το μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο για τα όσα αδιανόητα είπε ο τελευταίος σε χθεσινό κήρυγμά του στο ναό της Αγίας Παρασκευής περί διακοπής μνημοσύνου και διαθρησκειακών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άλλα μας είπε ο π.Αυγουστίνος σεβασμιώτατε!

   Διαγραφή
 11. --
  ΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ
  Ο ΔΙΩΓΜΟΣ .
  ΤΟΤΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΥΡΙΚΟ ΓΙΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΡΠΟΦΟΡΕΙ.

  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΛΟΓΟ ΘΕΟΥ .
  ΣΥΝ ΘΕΩ , ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ .

  ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ … ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ … ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ … ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ . ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ .
  ΜΗ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΦΟΔΙΑ – ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥΣ .
  ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΡΑΣΑ ΜΗΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣΚΟΦΟΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΚΗ Σ ΑΓΑΠΗΣ .
  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ .
  ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ . ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΟΚΥΡΗΚΑΣ -- Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΛΥΔΩΝΙΖΕΤΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΕΤΑΙ . ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ .. .ΜΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΗ ; ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ; ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ – ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΙΩΝΟΣ -- ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΟΞΕΣ . ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ; ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΥΛΗΣ Ο ΒΑΑΛ ΠΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΨΩΡΟ ¨(ΕΥΡΟΔΟΛΑΡΙΑ)
  ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ , ΕΓΙΝΕ ΔΟΥΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΤΟΤΕ ΜΩΑΒΗΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣΟΝΟΙ . ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΑΡΗΚΕ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ . ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.
  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ , ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ ΑΚΑΙΡΩΣ.
  ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ
  Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ – ΤΟΥ Π.ΧΑΡΑΛ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

  ΣΕΒΑΣΤΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΑΒΒΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ . ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΠΙΛΑΤΟ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΑΚΟΥΣΙΑ , ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΑΣ
  ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ .
  ΜΕ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΑΥΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
  ΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΜΑΣ ( ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΚΟΦΟΡΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓΑΠΟΛΟΓΩΝ … ΚΟΣΜΙΚΟΛΑΤΡΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ )
  ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ . ΑΜΗΝ

  ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ
  ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ
  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΥΧΕΣΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΥΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ.

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΑΘΑΝΑΣΙΑ – ΛΟΥΚΑΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΣΟΦΡΩΝΙΑ – ΣΩΤΗΡΗΣ - ΣΩΤΗΡΗΣ
  ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ .ΕΛΕΝΗ – ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ – ΜΑΡΙΑ –ΜΙΧΑΛΗΣ – ΜΑΝΩΛΗΣ – ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ – ΒΑΓΙΑΝΟΣ – ΤΣΑΜΠΙΚΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ξεκαθαρα η Ορθοδοξια το ηθος η λεβεντια διωκονται εν προκειμενω στο προσωπο του π Σαββα τα σεβη μου απο το Ηρακλειο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com