Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Η Ρωσία ετοιμάζει μια διάσκεψη για την υπεράσπιση των Χριστιανών

Η Ρωσία ετοιμάζει μια διάσκεψη για την υπεράσπιση των Χριστιανών στον κόσμο αυτό το φθινόπωρο σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Sergey Lavrov.
Συγκεκριμένα, το προσεχές φθινόπωρο η Ρωσία θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη διάσκεψη για την υπεράσπιση των χριστιανών στον κόσμο, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του για την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Κοινωνία (IOPS).
«Εκτός από την απόδειξη από το προσωπικό μας παράδειγμα της σημασίας που έχει η θέσπιση καλών σχέσεων μεταξύ των διαφόρων θρησκειών, είναι επίσης ζωτικής σημασίας να γίνονται ειδικές εκδηλώσεις,» είπε ο υπουργός. «Ας είμαστε ειλικρινείς. Σήμερα μεγάλος αριθμός Χριστιανών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής υποφέρουν πολύ σοβαρές διώξεις, κυρίως στη Συρία και το Ιράκ. Σε αυτές τις χώρες ο αριθμός τους έχει μειωθεί δραματικά »
Κατά την άποψή του, η φυγή των Χριστιανών από την περιοχή που είναι το λίκνο του Χριστιανισμού «θα είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, μια τεράστια τραγωδία στην ιστορία, για την πνευματική πλευρά των Αγίων Τόπων, καθώς και το σύνολο της Μέσης Ανατολής». «Και έτσι, μαζί με thn IOPS, κυβερνητικούς φορείς, παγκόσμιες οργανώσεις, προσπαθούμε να επιστήσουμε την προσοχή σε αυτό το τρομακτικό πρόβλημα’, πρόσθεσε ο S. Lavrov.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών της ρωσικής Ομοσπονδίας σημείωσε ότι ενάμισι χρόνο πριν, «διοργανώσαμε το πρώτο συνέδριο για την υπεράσπιση των Χριστιανών στη Γενεύη (Ελβετία), μαζί με τους εκπροσώπους του Βατικανού και συνεργάτες μας από το Λίβανο και την Αρμενία».
«Σήμερα έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία της δεύτερης διάσκεψης, η οποία θα είναι μεγάλης κλίμακας», είπε και συμπλήρωσε «Έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2016. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συμμετοχή της IOPS στις εργασίες της θα την καταστήσει πιο αποτελεσματική».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου

2) Υβριστικά ή προσβλητικά και εν γένει παράνομου περιεχομένου σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα αφαιρούνται

3) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.

4) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.

5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com