Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Καταργείται το άβατο του Αγίου Όρους;

agio-oros-630x400.jpg
Καταργείται το άβατο του Αγίου Όρους, όπως τουλάχιστον αποφάσισε παγκόσμια χριστιανική οργάνωση, μέλη της οποίας είναι τόσο η Εκκλησία της Ελλάδος, όσο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος», η σχετική απόφαση ελήφθη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στην τελευταία συνεδρίαση στο Πουσάν της Νοτίου Κορέας. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών αποτελεί μια παγκόσμια χριστιανική οργάνωση, με σκοπό την ενότητα των χριστιανών.
Τουλάχιστον 157 εκκλησίες είναι μέλη της οργάνωσης σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ η οργάνωση αντιπροσωπεύει 550 εκατομμύρια χριστιανούς. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, μεταξύ των μελών της είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου.
Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκαν συνολικά 16 Συμφωνίες για τις Χριστιανικές Εκκλησίες και 16 Συμφωνίες για άλλες θρησκείες, μεταξύ αυτών και η Συμφωνία για το Άβατο του Αγίου Όρους: «Κατάργησις ΑΒΑΤΩΝ σε διάφορα μέρη του πλανήτη κόσμου των Χριστιανικών “Εκκλησιών” καθώς και διαφόρων θρησκειών».

Τι απαντά το Άγιο Όρος

«Το «Άβατον» του Αγίου Όρους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί». Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε, σε απάντηση δημοσιεύματος της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» ο πολιτικός διοικητής της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου.
«Το Άγιον Όρος ανήκει στους οικιστές του και ουδείς μπορεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς την άδειά τους, πόσο μάλλον να αλλάξει τους κανόνες του» τονίζει ο κ. Κασμίρογλου προσθέτοντας: «Ακόμη και για τις επισκέψεις προσκυνητών απαιτείται η προηγούμενη έκδοση ειδικού «Διαμονητηρίου»».
«Το «Άβατον» ισχύει αιώνες και είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συμβάσεις. Στο σύμφωνο προσχώρησης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατοχυρώνονται όλοι οι ιεροί κανόνες του Αγίου Όρους, ακόμη και οι «εθιμικώς ισχύοντες»» καταλήγει ο διοικητής της αθωνικής Πολιτείας.

7 σχόλια :

 1. Ό,τι σεβάστηκαν απάνθρωποι κατακτητές ανά τους αιώνες. Συνεπώς, είναι πέρα από απάνθρωποι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι σαν τα μνημόνια και τους νόμους
  Πρώτα τα ψηφίζουν και μετά από 1 χρόνο που έρχονται οι ημερομηνίες και πρέπει να περάσουν τα μέτρα λένε δεν φταίμε εμείς, οι προηγούμενοι τα ψήφισαν, είμαστε υποχρεωμένοι να τα εφαρμόσουμε..

  Τώρα το υπέγραψαν, σε 10-20 χρόνια θα το εφαρμόσουν (αρχικά με επισκέψεις επισήμων- κατ' οικονομίαν!).

  Δεν ντρεπόμαστε..
  Να σηκωθούν και να φύγουν από κάθε ΠΣΕ.
  Αλλά πως να φύγουν, οι ίδιοι εισάγουν τον οικουμενισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, την Παναγία μας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εκτός από την Παναγιά πρέπει να βρεθούν και ομολογητές
   όπως έγινε επί Βέκκου.

   Μην επικαλούμαστε την Παναγιά μόνο για να καλύψουμε την αδράνεια μας.

   Διαγραφή
 4. Tο Άγιον Όρος δεν κινδυνεύει από τους έξω γιατί γνωρίζει να αντιστέκεται σε εξωτερικούς εχθρούς. Κινδυνεύει από τους έσω, από τους ίδιους τους αγιορείτες, εάν θα αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του. Αυτό έλεγαν παλαιοί και έμπειροι αγιορείτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτά τα δημοσιεύματα περί δήθεν κατάργησης του αβάτου του Αγ. Όρους είχαν κυκλοφορήσει πριν 2 χρόνια και διαψεύστηκαν. Οι λανθασμένες πληροφορίες οφείλονταν σε ένα ψεύτικο υπερ-μνημόνιο που σκοπό είχε να παραπλανήσει τους Ορθόδοξους που αγωνίζονται εναντίον του οικουμενισμού. Τώρα γιατί επαναλαμβάνονται αυτά τα δημοσιεύματα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Με πιο δικαιωμα παιρνουν αποφασεις εκκλησιες που δεν ανηκουν στην Ορθοδοξια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com