Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Στις ΗΠΑ θεώρησαν προσβλητική την λέξη Χριστιανός!

RATSISMOS.jpg

Η Εφημερίδα News Sentinel στην πόλη Νόξβιλ (Τενεσί) των ΗΠΑ αρνήθηκε να εκτυπώσει αγγελία για ένα χριστιανικό κατάστημα θεωρώντας τη λέξη "Χριστιανός" προσβλητική, αναφέρει το Fox News.


Οι ιδιοκτήτες του χριστιανικού καταστήματος Cedar Springs  ήθελαν να πουλήσουν μία από τις θυγατρικές τους, σε συνδυασμό με την πώληση των προϊόντων τους. Αποφάσισαν λοιπόν να ενημερώσουν τους πελάτες τους  μέσω μιας αγγελίας σε τοπική εφημερίδα, της οποίας η κυκλοφορία κατά τις εργάσιμες ημέρες είναι περίπου 120 χιλιάδες αντίτυπα, και το τιράζ φθάνει τις 150 χιλιάδες.

Στις 26 Ιουλίου πληρώθηκε η αγγελία στην εφημερίδα και επρόκειτο να δημοσιευθεί στις 28 Ιουλίου. Αλλά με το άνοιγμα της εφημερίδας στις 28 Ιουλίου, η κα Makginis, υπεύθυνη του καταστήματος, ποτέ δεν βρήκε την πληρωμένη καταχώρησή της. Τηλεφώνησε στην εφημερίδα, όπου της εξήγησν ότι η διαφήμιση δεν επιτρέπεται να εκτυπωθεί επειδή περιέχει μια σκληρή λέξη. Η κα Makginis ζήτησε να μάθει ποιου είδους λέξη είναι προσβλητική. Η υπάλληλος της εφημερίδας απάντησε ότι επρόκειτο για τη λέξη "Χριστιανός" στο όνομα του καταστήματος.

"Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι σκέφτονται όταν λένε τη λέξη «Χριστιανός» επιθετική",  δήλωσε η κ Makginis και συμπλήρωσε "Ήταν ένα χαστούκι στο πρόσωπο μας για μας ως Χριστιανούς". Στη συνέχεια, αποφάσισε να μοιραστεί το περιστατικό στη σελίδα του καταστήματος στο Facebook.

Το όλο περιστατικό έχει προκαλέσει την οργή των χριστιανών του ανατολικού Tennessee, και πολλοί αντέδρασαν εκδηλώνοντας τη δυσφορία τους με τηλεφωνικές κλήσεις στην εφημερίδα. Ως αποτέλεσμα, η εφημερίδα Knoxville News Sentinel ζήτησε συγγνώμη και μίλησε για, "αποτυχία του συστήματος."
πηγή 

1 σχόλιο :

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου

2) Υβριστικά ή προσβλητικά και εν γένει παράνομου περιεχομένου σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα αφαιρούνται

3) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.

4) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.

5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com