Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Διετές μνημόσυνο του μακαριστού Ομολογητή Θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου

sotironik

Φέρεται εις γνώσιν του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας, ότι εις την Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, θα τελεσθεί κατά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ιερό μνημόσυνο εις μνήμην του μακαριστού ομολογητού θεολόγου Νικολάου Ιω. Σωτηροπούλου, επί τη συμπληρώσει 2 ετών από την εις Κύριον εκδημίαν του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθεί και τρισάγιο εις το σεβάσμιο και ιερό μνήμα του, το οποίο ευρίσκεται εις το κοιμητήριο της Μονής.

11 σχόλια :

 1. Γιατί Κυριακή βρε παιδιά και όχι Σάββατο;;; Υποτίθεται ότι τιμούμε τους Κολλυβάδες και τους αγώνες τους, έμπρακτα όμως!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μην κολλάς σ΄ αυτά. Αυτά είναι ευσεβισμός, όχι τα άλλα που κατηγορείς (σεμνή εμφάνιση-ντύσιμο, σεμνές λέξεις, όχι βωμολογίες).
   Δεν εννοώ ότι είναι σωστό να γίνονται τα μνημόσυνα τις Κυριακές. Αλλά όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Στις εξαιρέσεις μην κολλάμε σ΄ αυτά.
   Αυτή είναι εξαίρεση και δίκαια λογίζεται ως εξαίρεση.

   Διαγραφή
 2. O ίδιος δεν θα ήθελε να γίνει Κυριακή, αλλά Σάββατο, γιατί ήταν από τους πιο θερμόαιμους αγωνιστές της ορθοδοξίας και ορθοπραξίας μας, ήταν μέγας θεολόγος και άριστος γνώστης της αιρέσεως του οικουμενισμού και όχι μόνο...καλό Παράδεισο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στον "ampougatsa mac".
   Αυτά είναι δικές σου απόψεις. Ποτέ δεν αναφέρθηκε ο αείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος στην ημέρα που πρέπει να γίνεται το μνημόσυνου (Σάββατο ή Κυριακή). Ούτε μια φορά.
   Αν έχεις έστω και 1 φορά παρέπεμψέ μας. Διαφορετικά κράτα τις απόψεις σου για τον εαυτό σου και μην βάζεις την δική σου θέληση στη θέληση του αείμνηστου Σωτηρόπουλου.

   Φ.

   Διαγραφή
 3. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί είναι εξαίρεση;; Μήπως υπάρχουν κεκοιμημένοι α' και β' κατηγορίας;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δημήτρη, υπάρχουν άνθρωποι που ευαρέστησαν τον Θεό περισσότερο από τους άλλους.
   Την Κυριακή δεν τιμούμε τις μνήμες αγίων;
   Ένας που έζησε άγια ζωή και κάνουμε το μνημόσυνο του την Κυριακή, πρέπει να τον συσχετίσουμε με τους αγίους αναλογικά. Όταν κάνουμε το μνημόσυνο του την Κυριακή είναι σαν να τιμάμε την μνήμη του.

   Τιμόθεος

   Διαγραφή
 5. Αιωνία η μνήμη αυτού του εξαιρετικού Θεολογου, τον οποίον αφόρισαν άδικα. Όμως οι άδικοι αφορισμοί δεν έχουν καμμιά σημασία μπροστά στο Δίκαιο Κριτή τον Ιησού Χριστό, τον οποίον ο αείμνηστος Σωτηρόπουλος υπηρέτησε με σθένος και αυταπάρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αιωνία του η μνήμη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλό Παράδεισο άγιε του Θεού. Να πρεσβεύεις στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, να μείνουμε σταθεροί στην πίστη μας όπως εσύ, μέχρι τέλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com