Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Εξαπτέρυγα του Φαναρίου ζητούν αφορισμό Ζήση, Τσελεγγίδη και λοιπών για το ταξίδι στη Γεωργία

1949791bbdda70fa531b1cf17a1f0503_M.jpg
Λύσσαξαν τα εξαπτέρυγα του Φαναρίου με το ταξείδι της αντιπροσωπείας που αποτελείτο από τον π. Θεόδωρο Ζήση, τον καθηγητή Τσελεγγίδη και άλλους ιερωμένους στην Εκκλησία της Γεωργίας όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και θέματα για την Σύνοδο της Κρήτης.

Σε άρθρο που κυκλοφορεί σε φιλικά προσκείμενο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ιστολόγιο ζητείται-άκουσον άκουσον- ο αφορισμός τους!Μένει να δούμε την επίσημη αντίδραση του Φαναρίου και αν οι απόψεις αυτές και οι βαριές εκφράσεις και οι χαρακτηρισμοί από πλευράς συντάκτου απηχούν και την επίσημη θέση του Φαναρίου...
Διαβάστε το άρθρο:
ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΖΙΖΑΝΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ιστολόγιο fanarion.blogspot.gr
Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Μία ομάδα ιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος και ένας καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, μετέβησαν προ ημερών στην Γεωργία, με σκοπό να επηρεάσουν την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Γεωργίας εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη Εκκλησία δεν συμμετείχε στην Σύνοδο.
Η ομάδα – παρασυναγωγή από την Ελλάδα, απαρτιζόταν από τον κληρικό και ομότιμο καθηγητή Πατρολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Θεόδωρο Ζήση, τον καθηγητή Δογματικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Δημήτριο Τσελεγγίδη, τον εφημέριο της ενορίας αγίου Νικολάου της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, τον εφημέριο της ενορίας Προφήτου Ηλιού, Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης, Μητροπόλεως Ιερισσού και Αγίου Όρους Πέτρο Χίρς, τον εφημέριο της ενορίας Παναγίας Οδηγήτριας, Λόφου Βώκου, Μητροπόλεως Πειραιώς Ματθαίο Βουλκανέσκου και τον μοναχό Σεραφείμ Ζήση.
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει προβεί και εξακολουθεί να προβαίνει σε αλλεπάλληλες ανάλογες, σφοδρές ενέργειες εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, εντός και εκτός Ελλάδος.
Με δεδομένο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα δρα αντιεκκλησιολογικά και όλως αντιεκκλησιαστικά «επί σκανδαλισμώ των πιστών, επί προτροπή αυτών εις απείθειαν, επί καταφρονήσει της Κανονικής Εκκλησίας και της εν αυτή παραδεδομένης τάξεως» και με βάση το άρθρο 22 του εγκριθέντος από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας κειμένου «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον» στο οποίο ρητά δηλώνεται ότι: «Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία θεωρεῖ καταδικαστέαν πᾶσαν διάσπασιν τῆς ἑνότητος τῆς Ἐκκλησίας, ὑπό ἀτόμων ἤ ὁμάδων, ἐπί προφάσει τηρήσεως ἤ δῆθεν προασπίσεως τῆς γνησίας Ὀρθοδοξίας. Ὡς μαρτυρεῖ ἡ ὅλη ζωή τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ἡ διατήρησις τῆς γνησίας ὀρθοδόξου πίστεως διασφαλίζεται μόνον διά τοῦ συνοδικοῦ συστήματος, τό ὁποῖον ἀνέκαθεν ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ ἀπετέλει τήν ἀνωτάτην αὐθεντίαν ἐπί θεμάτων πίστεως καί κανονικῶν διατάξεων (κανών 6 τῆς Β’ Οἰκουμενικῆς Συνόδου)», στους ανωτέρω κληρικούς πρέπει να επιβληθεί πάραυτα η ποινή της καθαιρέσεως και στον λαϊκό θεολόγο το επιτίμιο του αφορισμού.


26 σχόλια :

 1. Το ακούσαμε και αυτό... Αν τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο θα στραφεί εις βάρος τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι Ορθοδόξως παροικούντες τήν Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά το δογματικόν ποιόν του Ανδριόπουλου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν θέλω να πιστέψω ότι το Φανάρι θα προβεί σε τέτοια ασύνετη πράξη. Οι συνέπειες θα είναι εκρηκτικές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παλιά τους τέχνη κόσκινο! Από την εποχή Σωτηρόπουλου. Απλά, γελοιοποιούνται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και μπαίνουν πιο βαθιά στην κόλαση ασφαλώς.

   Διαγραφή
 5. Οι οικουμενισται, οι οποιοι δυναμει των αγιων κανονων της εκκλησιας είναι καθυρημενοι,ασχεται αν συνειλθε συνοδος να τους καθαιρεσει η όχι,αυτοι που προσβαλουν το Χριστο αποδίδοντας σωτηριωδεις ιδιοτητες στους μυστες αλλων θρησκειων,αυτοι θελουν να καθαιρεσουν οσους αντιδρουν στην αλλοιωσι της πιστεως,με το βετο της ενωτητος της εκκλησιας,εδω μπαζουν ετεροδοξους και αλλόδοξους στην εκκλησια εχουν κανει τα ανω κατω και δεν πρεπει να αντιδρουμε για να μην αφυπνηστουν οι συνειδησεις των πιστων και χασουν τον κορβανα.
  Αυτοι είναι υποδικοι καθαιρέσεως και όχι οι αντιοικουμενισται,να δουμε ποτε θα συνελθει συνοδος να τους καθαιρεσει για να επελθει ειρηνη στην εκκλησια ,αυτοι εναι οι πολεμιοι της πιστεως και της εκκλησιας.
  Τη μαχαιρα την εβαλε ο ιδιος ο Χριστος για να κοβοντε τα σαπρα από το σωμα της εκκλησιας ,το ειρηνη υμιν το ειπε για τους πιστους,τους δικους του, αυτους που το αποδεχοντε ως υιο του Θεου και σωτηρα του κοασμου εν απολυτω ενοια και οχι για τους οικουμενιστες που αποδεχοντε και αλλους σωτηρες ,μυστας των αλλων θρησκειων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αν τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο,τότε θα πρέπει όλοι όσοι πιστεύουμε πως η Σύνοδος της Κρήτης είναι Ληστρική Σύνοδος, να προσθέσουμε και τα δικά μας ονόματα.
  Θα μας καθαιρέσουν όλους?
  Δεν γίνεται αδελφοί μου να πυροβολούνται από τους Οικουμενιστές μόνο 5 άνθρωποι.
  Θα τους αφήσουμε μόνους τους να μάχονται εναντίον της παναίρεσης αυτής?
  Και το παράξενο είναι που κανένας Οικουμενιστής δεν απάντησε Θεολογικά-Δογματικά σε όλα όσα κατέθεσαν με πόνο ψυχής οι πατέρες και ο Κύριος Τσελεγκίδης.
  Μόνο απειλές ακούμε και ύβρεις.
  Θα καθήσουμε με σταυρωμένα τα χέρια?
  Καλύτερα 1000 φορές να μας τα σταυρώσουν αυτοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αποφάσισαν συνοδικό νόμο με αντιδυνοδικο τρόπο! Πού το είδαμε ή Ορθόδοξη εκκλησία να διώκει τα παιδιά της και να σκεπάζει τους ετεροδοξους; Αλίμονο σου Φανάρι!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τόν κακό σας τον καιρό!! Δεν σου έχουν πεί κ.Ανδριόπουλε ότι ό άδικος αφορισμός γυρνάει στά κεφάλια των αφοριζόντων;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η διατήρηση της γνήσιας ορθοδόξου πίστεως εξασφαλίζεται μόνο δια του συνοδικού συστήματος, αλλά το καταπάτησαν στην Κρήτη. Γι' αυτό δεν είναι κανονικές οι αποφάσεις της συνόδου αυτής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Βαρθολομαιε οπως σφαζεις εσυ με την μαχαιρα σου αξιους αγνους ορθοδοξους χριστιανους ετσι θα σε σφαξουν και σενα .Μαχαιρα εδωκες μαχαιρα θα λαβεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Επειδή αυτή η πρόταση δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας, καθώς κανείς δεν μπορεί να υποδείξει σε μία τοπική ορθόδοξη εκκλησία, ποιόν θα προσκαλεί, με ποιόν θα συνδιαλέγεται και τι θα αποφασίζει, εκτός από τα όργανα διοίκησης της ίδιας της τοπικής εκκλησίας, θα πρέπει να ευρεθεί λογικότερος και αποτελεσματικός τρόπος φιμώσεως με πιθανότητες επιτυχίας. Μια καλή ιδέα, που έχει και ιστορικό προηγούμενο, είναι να κατηγορηθούν ως συνεργάτες των πραξικοπηματιών της Τουρκίας και να ζητηθεί η έκδοσή τους από το Τουρκικό κράτος. Ο Αγιος Πάπας Μαρτίνος και ο Αγ. Μάξιμος Ομολογητής με τον στρατό και εξορίες εξουδετερώθηκαν τελικώς, κατά τα δρώμενα της ανθρώπινης ιστορίας.Μπορεί να πεισθεί ο πρόεδρος της γείτονος κανείς δεν ξέρει, άλλωστε ποιος μπορεί να σταματήσει την αλλόφρονα ή φρενοβλαβική εκφορά απόψεων σε ιστολόγια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Δόξα Σοι Κύριε. Μεγάλη ευλογία αυτή η κίνηση. Έτσι θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι.
  Μακαριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν εμού...

  Στις αρχές των αντιδράσεων των εν λόγω ορθοδόξων, το Φανάρι, για να μην εκτεθεί, περιφρονούσε. Τώρα όμως που η αντίδρασή τους έχει απήχηση, δείχνουν το πραγματικό εωσφορικό και μασονικό τους πρόσωπο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Οι άγιες Οικουμενικές Σύνοδοι όμως αντιμετώπιζαν και καταδίκαζαν τις αιρέσεις,δεν έψαχναν να βρουν κοινά σημεία,ουτε τις ονόμαζαν εκκλησίες
  Για τον Οικουμενισμο έχουν να μας πούνε κάτι οι αρθρογράφοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ Η ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΑΙΜΟΝΟΠΛΗΞΙΑ ΤΟΥ !! ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Προσοχὴ μὴν ἀποτειχισθοῦν μερικοὶ βιαστικοὶ ἀγωνισταὶ ἀντι-οικουμενισταί. Ἀγὼν ἕως ἐσχάτων ἐντὸς Ἐκκλησίας. Ἀφορίζονται καὶ καθαιροῦνται αἰρετικοὶ οἰκουμενισταί, ὄχι ὀρθόδοξοι. Ἅς τολμήσουν νὰ ἀφορίσουν κανἐναν ὀρθόδοξο καὶ τὰ λέμε. Δὲν τοὺς ἐνοχλοῦν οἱ αἱρετικὲς παρασυναγωγὲς τῶν λατίνων καὶ τολμοῦν νὰ ὀνομάζουν παρασυναγωγὴ τοὺς ἀγωνιζομένους ὀρθοδόξους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Επικαλούνται την παραδεδομένη τάξη και το συνοδικό σύστημα, οι ίδιοι που τα καταπατούν!
  Πλήρης αντιστροφή εννοιών.

  Μου θυμίζουν το λεγόμενο "συνταγματικό τόξο", που δεν έχει αφήσει παράγραφο για παράγραφο του συντάγματος που να μην παραβιάσει.

  Εωσφορικής εμπνεύσεως μεθοδολογία.
  Όλα ανάποδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ἄχ Φανάρι μου Φανάρι μου, Ἕναν Σωτηρόπουλο ἀφόρισες πολλοί φυτρώσανε, ἄν ἀφορίσεις καί αὐτούς πόσοι θά βγοῦν;
  Φαναράκι σκέψου καλά πρίν κάνεις ὁτιδήποτε.
  ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Να δούμε αν ο κ. Ανδριόπουλος θα εγκρίνει το σχόλιο που έκανα, γιατί μερικές μητροπόλεις τα διαγράφουνε όταν δεν τους συμφέρει...πραγματικά αυτοξεφτιλίζονται οι άθλιοι και δείχνουν το μίσος τους απέναντι στους τίμιους αγωνιστές της ορθοδοξίας μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Είναι φαιδρότατος τύπος, μην ασχολείσθε με τοιούτους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ ΠΙΑ ΚΑΙΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. είναι άνθρωποι του Θεού αυτοί ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Εσείς φταίτε που ασχολείστε με τέτοιου είδους blog!
  ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥΣ! ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δόξα τω Θεώ που ασχολούνται να λέμε! Ποιός ξέρει τί αποκεφαλισμούς είχαν να προτείνουν τα αθεόφοβα εξαπτέρυγα του σβησμένου Φαναρίου και χαμπάρι δεν θα παίρναμε.

   Διαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com