Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Διαμαρτυρία ομάδας εκπαιδευτικών δυτικής Θεσσαλονίκης

megistis_lavras_-1.jpg
Πρὸς τὴν Ἱερὰ Μονὴ Μεγίστης Λαύρας
Κοινοποίησις:
Ἱερὰ Κοινότητα Ἁγίου Ὄρους
Πολιτικὴ Διοίκηση Ἁγίου Ὄρους
Ὑπουργεῖον Ἐξωτερικῶν
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ
Μετά λύπης μου αγαπητοί Πατέρες της εν λόγω Ιεράς Μονής την οποία είχα την ευλογία να επισκεφτώ για προσκύνημα πρόσφατα, μαθαίνω ότι ο Προϊστάμενος της Μονής π. Σάββας εκδιώχθηκε από την Μονή γιατί καταφέρθηκε (χωρίς ευλογία όπως  διαδίδεται ) εναντίον της Ψευτοσυνόδου στο Κολυμπάρι της Κρήτης.

Επειδή ανήκω όπως και άλλοι συνάδερφοι στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης και τόσα χρόνια ζούμε τα γεγονότα των «εσχάτων καιρών» θα περιμέναμε από τους μοναχούς του Αγίου Όρους να σηκώσουν ανάστημα απέναντι σε αυτούς που θέλουν να καταστήσουν την Ορθόδοξη Πίστη μας τον τελευταίο τροχό στο άρμα του Οικουμενισμού .
Όμως αληθινά, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο (δεν θα ήθελα να μπω σε μη ηθικές σκέψεις ) βλέπω μία βιάση στην αποπομπή του π. Σάββα γιατί είπε φωναχτά αυτό που όλοι μας εδώ στον ΄κόσμο΄ συζητάμε μεταξύ μας.
Αλλά ήρθε η ώρα να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του και πιστέψτε μας αγαπητοί Πατέρες πως αν δεν συνταχθείτε με το πιστό λαό του Θεού για να αντιμετωπίσουμε μαζί το θηρίο του Οικουμενισμού τότε φοβάμαι πως σε λίγο καιρό θα αναγκαστείτε να δέχεστε Επισκέπτες και όχι Προσκυνητές από όλη την Ευρώπη και κάθε φύλλου και κάθε ηθικής κουλτούρας χωρίς τότε να μπορείτε να το εμποδίσετε, γιατί απλά δεν θα αποφασίζετε εσείς για τους κανόνες που θα ισχύουν για την επίσκεψη στο Άγιο Όρος.
Υπάρχει ακόμη η ευκαιρία να ανακαλέσετε την απόφαση σας για τον π. Σάββα και να αλλάξετε πορεία γιατί τα γεγονότα το απαιτούν.
Πολύ σημαντική η πνευματική ζωή για την σωτηρία της ψυχής μας αλλά όταν κινδυνεύει η Ορθοδοξία μας τότε μπαίνουμε στον αγώνα για να την σώσουμε από τον κίνδυνο του Οικουμενισμού στο άρμα του οποίου συγκαταλέγονται όλοι αυτοί που συμμετείχαν στην Ψευτοσύνοδο της Κρήτης. (Αλήθεια Πατέρες γνωρίζετε τι ειπώθηκε σε αυτή την Σύνοδο;).
Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου καλή Φώτιση σε όλους .
Μετά τιμής,
Κωστούδης Γεώργιος, εκπαιδευτικός
αντιπρόσωπος της ομάδας των εκπαιδευτικών που αγαπούν την Ορθοδοξία και την Πατρίδα μας.
Ηλεκτρονική διεύθυνση:gkwstoudis67@gmail.com

3 σχόλια :

 1. Πολύ παρήγορη επιστολή και δη από εκπαιδευτικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΥΓΕ...!!! ΕΥΓΕ...!!! ΕΥΓΕ...!!!

  ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΛΟΙ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο στους εκπαιδευτικούς που σκέφτονται ορθά. Αυτό είναι παρήγορο που ακόμα στα σχολεία υπάρχουν εκπαιδευτικοί που τιμούν πατρίδα και πίστη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com