Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Τα μαθήματα της Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ

THEOLOGIKI SXOLI6.jpg
Παρουσιάζουμε τον κατάλογο των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που θα διδάσκονται στην Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ. Σε μερικά από αυτά είναι ευδιάκριτη η συγκρητιστική προσέγγιση στοιχείων του Χριστιανισμού και του Ισλαμισμού, όπως γίνεται φανερό και από τους τίτλους των μαθημάτων.

(Εισαγωγή στις Αβρααμικές Θρησκείες με έμφαση στο Χριστιανισμό, Θρησκείες και Κοινωνίες στη Μέση Ανατολή, Ιερά κείμενα και Μεταφραστικά Ζητήματα, Κορανική και βιβλική ανθρωπολογία και εσχατολογία, Οικουμενική κίνηση και Ισλάμ, Συγκριτικό Δίκαιο Θρησκευμάτων (Χριστιανισμός – Ισλάμ), Διαθρησκειακός και Διαπολιτισμικός Διάλογος (Χριστιανισμός – Ισλάμ), Μαρτύριο και Μάρτυρες στη μουσουλμανική και βιβλική παράδοση, Το πρόσωπο του Ιησού και της Παρθένου Μαρίας στο Ισλάμ και τον Χριστιανισμό, Συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην Οθωμανική αυτοκρατορία).
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

1 σχόλιο :

  1. Η Θεολογική στο ΑΠΘ απέθανε. Ζήτω οι ιδιωτικές ενοριακές σχολές! Έλληνες είμαστε και η στρατηγική είναι εφεύρημά μας για να επιβιώνουν οι αδύναμοι. Δόξα τω Θεώ, 5.000 χρόνια άλλοι έχονται, φεύγουν, εξαφανίζονται κλπ κι εμείς, "τρεις κι ο κούκος" "είμαστε ακόμη ζωντανοί στη σκηνή" κι εδώ και θα είμαστε, "τρεις κι ο κούκος" πάντοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου

2) Υβριστικά ή προσβλητικά και εν γένει παράνομου περιεχομένου σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα αφαιρούνται

3) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.

4) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.

5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com