Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

Επιστροφή στον μεσαίωνα: Το Ισλάμ «επιβλήθηκε» σε κοσμικό σχολείο στον Καναδά“.. Εδώ έχουμε την απόλυτη επιστροφή του μεσαίωνα. Οι μουσουλμάνοι επιβάλλουν σε ένα μη θρησκευτικό σχολείο το Ισλάμ τους επειδή επικαλούνται ανθρώπινο δικαίωμα ..”
Οι μουσουλμάνοι μαθητές σε ένα ιδιωτικό μη θρησκευτικό σχολείο της επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά θα μπορούν κανονικά να προσεύχονται σύμφωνα με τη θρησκεία τους τις ώρες των μαθημάτων, αποφάσισε ο δικαστής Γκλέν Πόελμαν, επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Ακαδημία Webber είχε ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο 26.000 δολαρίων το 2015 από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αλμπέρτα, για θρησκευτικές διακρίσεις εις βάρος των μαθητών της.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη από δύο μαθητές, τους Σαρμάντ Αμίρ και Ναμάν Σιντικουί, της 9ης και 10ης τάξης αντίστοιχα, οι οποίοι κατέθεσαν ότι η προσευχή είναι υποχρεωτική στο Ισλάμ.
Στους δύο μαθητές είχε ειπωθεί το 2011, από τη διεύθυνση του σχολείου, ότι η προσευχή τους ήταν «πάρα πολύ εμφανής» για ένα μη θρησκευτικό σχολείο.
Εκείνοι συνέχισαν να προσεύχονται είτε κρυφά, είτε έξω από το σχολείο στο χιόνι.
Δηλαδή, σε ένα σχολείο που δεν είχε καμία θρησκευτική απόχρωση, δεν τελούνταν καμία προσευχή από καμία θρησκεία, οι δύο μουσουλμάνοι ήθελαν «τσαμπουκά» να προσεύχονται και από ό,τι φαίνεται η Δικαιοσύνη τους… δικαίωσε.
Κανονικά εάν ένα σχολείο θέλει να κρατά αποστάσεις από τη θρησκεία, την κάθε θρησκεία, οι μαθητές που είναι θρήσκοι θα άλλαζαν σχολείο ή δεν θα το επέλεγαν καθόλου από την αρχή και θα έβρισκαν ένα άλλο, που θα τους κάλυπτε και αυτή τους την ανάγκη. Αυτό όμως δεν ισχύει για τους ισλαμιστές.
Για τους ισλαμιστές η έννοια της «κοσμικότητας» είναι του διαβόλου και οι νομοθεσίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα διευκολύνουν την επιστροφή της θεοκρατίας τους. Ποιος θα το περίμενε, αλλά αυτό συμβαίνει.
«Είχα αυτή την έντονη αίσθηση της ντροπής και του εξευτελισμού, παρά ότι εκτελούσα το δικαίωμά μου ως Καναδός πολίτης, ως ανθρώπινο ον, να ασκώ τη θρησκεία μου», κατέθεσε ο Σιντικουί στην επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εκείνοι… συγκινήθηκαν.
Κανείς δεν τον ρώτησε γιατί δεν άλλαζε σχολείο, αφού αυτό ήταν ακατάλληλο για εκείνον. Κανείς δεν τον ρώτησε γιατί επέλεξε να πάει σε αυτό το σχολείο, που είναι ιδιωτικό, και από την αρχή γνώριζε ότι δεν επιτρέπει την άσκηση καμίας θρησκείας.
Όχι, το σχολείο έπρεπε να αλλάξει για χάρη του Ισλάμ. Απλά πράγματα. Το Ισλάμ πρέπει να νικήσει, ξεκάθαρα πράγματα.
Εννοείται ότι την απόφαση του δικαστή «επικρότησε» και ο τοπικός ιμάμης Συέντ Σοχαργουαρντί.
«Συμφωνώ με την απόφαση επειδή αυτά τα δύο νεαρά αγόρια απλά ασκούσαν το δικαίωμά τους και τα δικαιώματά πρέπει να είναι σεβαστά», είπε ο ιμάμης.
Μάλιστα ο ιμάμης «συμβούλεψε» το εντελώς κοσμικό σχολείο να αλλάξει την πολιτική του, δηλαδή των αποστάσεων από κάθε θρησκεία, και να επιτρέπει σε όλους τους πιστούς, κάθε θρησκείας, να προσεύχονται.
Εδώ έχουμε την απόλυτη επιστροφή του μεσαίωνα. Οι μουσουλμάνοι επιβάλλουν σε ένα μη θρησκευτικό σχολείο το Ισλάμ τους επειδή επικαλούνται ανθρώπινο δικαίωμα.
Οι μουσουλμάνοι αντιπροσωπεύουν πλέον το 3,2% του συνολικού πληθυσμού του Καναδά. Είναι η πιο γρήγορα αυξανόμενη πληθυσμιακά κοινότητα στον Καναδά, έχουν αυξηθεί κατά 82% την τελευταία δεκαετία. Από εκεί που αριθμούσαν 579.000 άνθρωποι το 2001 έφτασαν το 1 εκ. το 2011 και ποιος ξέρει πόσοι είναι σήμερα. 

1 σχόλιο :

  1. Μα τα δικαιώματα της ανθρωπότητας προηγούνται της Εκκλησίας! Πότε θα το καταλάβουν οι Ορθόδοξοι ότι αυτή η σκέψη κυριαρχεί εκεί και δυστυχώς εσχάτως κι εδώ! Και μή χειρότερα, δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com