Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Πατρ. Μόσχας: Δημοσιογραφική φαντασία τα περί δηλώσεων Αρχ. Τελμησσού πως η Ουκρανία ανήκει στο ΦανάριΗ Ρωσική Εκκλησία θεωρεί πως τα λόγια του εκπροσώπου του Φαναρίου περί του κανονικό καθεστώς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας αποτελούν αποκύημα δημοσιογραφική φαντασίας!!

Το Πατριαρχείο Μόσχας δεν πιστεύει ότι ένας εκπρόσωπος του Οικ. Πατριαρχείου όπως ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ θα μπορούσε να ονομάσει την Ουκρανία ως κανονικό έδαφος της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης
«Ο Αρχιεπίσκοπος είναι ένα ιδιαίτερα εκπαιδευμένο άτομο, ειδικός σε θέματα Κανονικού Δικαίου. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι" το έδαφος της Ουκρανίας είναι κανονικό έδαφος της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως," ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας περί των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών σχέσεων πρωθιερέας Νικολάι Balashov σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε από Interfax-Religion.
Σύμφωνα με τον ιερέα, μια τέτοια δήλωση έρχεται σε αντίθεση τόσο με την ιστορικη αλήθεια τόσο και με την επίσημη θέση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, την οποία επιβεβαίωσε πολλές φορές (συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενημέρωσε επίσημα τον Πατριάρχη Κύριλλο για την προσεχή επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιώβ στην Ουκρανία).
Η επίσημη ρωσική εκκλησία επισημαίνει ότι η συνέντευξη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιώβ είναι κατασκευασμένη από σχισματικούς και υποστηρίχθηκε από τους Ουνίτες. "Το ότι συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού στη θεία λειτουργία στο Κίεβο υπό τον Μητροπολίτη του Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο φανερώνει ότι το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αναγνωρίζει ως την μόνη κανονική Εκκλησία με δικαιοδοσία στην Ουκρανία. Και ας αφήσουμε τα "καυτά γεγονότα και τις αισθήσεις στη συνείδηση ​​των δημοσιογράφων που τα δημοσίευσαν" σχολιάζει. Δείτε περισσότερα εδώ  

2 σχόλια :

  1. Ας μην είναι και τόσο σίγουροι οι Ρώσοι ότι πρόκειται για παραποίηση των λεγομένων του εκπροσώπου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Η δημιουργική φαντασία των Φαναριωτών επιφυλάσσει εκπλήξεις. Εδώ έχουν ανακαλύψει ότι υπάρχουν εκκλησίες εκτός της Εκκλησίας και επιμένουν παρά το ότι σειρά αγίων τους λένε τα αντίθετα. Στο πεζό ζήτημα δικαιοδοσιών θα σταματήσουν; Ας προσέξουν πολύ και τα πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων γιατί και το Κατάρ ανήκει στην Κωνσταντινούπολη.Απλώς ακόμη δεν τους έχει ενημερώσει η αρμόδια φαναριώτικη συνοδική επιτροπή, γιατί έδωσε προτεραιότητα στο ζήτημα της Ουκρανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com