Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Λόρδος Τζ. Ρότσιλδ: «Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και είναι αδύνατο να προβλέψουμε τις συνέπειες» [φωτό]

Jacob_Rothschild.jpg


Τα χαμηλά επιτόκια, οι αρνητικές αποδόσεις για το δημόσιο χρέος και η ποσοτική χαλάρωση, είναι μέρος του μεγαλύτερου οικονομικού πειράματος στην παγκόσμια ιστορία, και οι συνέπειες του είναι ακόμη άγνωστες, λέει ο Πρόεδρος και ιδρυτής της RIT Capital Partners Λόρδος Ρότσιλδ.

«Οι έξι τελευταίοι μήνες που παρατηρούν οι κεντρικοί τραπεζίτες, δείχνουν ότι αυτό είναι σίγουρα το μεγαλύτερο πείραμα της νομισματικής πολιτικής στην ιστορία του κόσμου. Είμαστε λοιπόν σε αχαρτογράφητα νερά και είναι αδύνατο να προβλέψουμε τις ακούσιες συνέπειες των πολύ χαμηλών επιτοκίων, με περίπου το 30 τοις εκατό του παγκόσμιου δημόσιου χρέους σε αρνητικές αποδόσεις, σε συνδυασμό με την ποσοτική χαλάρωση σε μαζική κλίμακα,» ανάφερε ο Ρότσιλδ στην εξάμηνη οικονομική έκθεση της εταιρείας του.
Ο τραπεζίτης σημειώνει ότι η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει σε ταχεία ανάπτυξη των χρηματιστηριακών αγορών, ενώ στις ΗΠΑ τα αποθέματα έχουν αυξηθεί τρεις φορές από το 2008, με τις επενδύσεις να αυξάνονται και η αστάθεια να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Ωστόσο, στην πραγματική οικονομία δεν ισχύει κάτι τέτοιο όπου η «ανάπτυξη παραμένει αναιμική, με αδύναμη ζήτηση και αποπληθωρισμό σε πολλά μέρη του ανεπτυγμένου κόσμου», σύμφωνα με τον Ρότσιλδ.
Ο δισεκατομμυριούχος υπογράμμισε επίσης ότι πολλοί κίνδυνοι παραμένουν για την παγκόσμια οικονομία με την επιδείνωση της γεωπολιτικής κατάστασης. Μεταξύ αυτών των κινδύνων περιλαμβάνονται η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας. Ένας άλλος κίνδυνος είναι η παγκόσμια τρομοκρατία, η οποία σύμφωνα με τον Ρότσιλδ, είναι το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

2 σχόλια :

  1. Μεγάλο πρόβλημα έχει αυτός ο δισεκατομμυριούχος Λόρδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπου είναι o θησαυρός τους, εκεί βρίσκεται η καρδιά τους. Κρίμα που δεν κατάλαβαν γιατί τους επιτρέπει o Θεός να έχουν λεφτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com