Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Τι γράφουν οι επιστολές του Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του ουνίτη πριμάτου της ΟυκρανίαςΕπειδή το θέμα των ανταλλαγεισών επιστολών μεταξύ του Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του πριμάτου των ουνιτών της Ουκρανίας Σβιάτοσλαβ είναι σοβαρότατο, κληρικοί και λαϊκοί εζήτησαν από τον υπογράφοντα να πληροφορηθούν περισσότερα γι’ αυτές. Προς τον σκοπό αυτό παρουσιάζουμε σε μετάφραση όλη την είδηση, όπως την έγραψε η ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Ειδήσεων της Ουκρανίας – ΥΘΕΟ ( Religious Information Service of Ukraine - UGCC) την 1η Αυγούστου 2016, στις 10.33:
«Ο Πατριάρχης της Κωνσταντινουπόλεως ευχαρίστησε τον πριμάτο της Ουκρανικής Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας, Πατριάρχη Σβιάτοσλαβ (Σέβτσουκ) για την υποστηρίξη του στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, την οποία εξέφρασε στην επιστολή του. Αυτή (η επιστολή) δημοσιεύεται από τη Διεύθυνση Ειδήσεων της ΥΘΕΟ:
“Έχουμε την ευχαρίστηση να επωφεληθούμε της ευκαιρίας να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για την επιστολή σας και για τις αδελφικές ευχές σας για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, η οποία – με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και τη συνέργια των αδελφών μας Προκαθημένων και ιεραρχών των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών από όλο τον κόσμο – συνήλθε στις 19 Ιουνίου και επιτυχώς ετελείωσε στις 26 Ιουνίου 2016 στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης” γράφει ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.
Ο Πατριάρχης συνεχίζει στην επιστολή του:
“Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε Σεβασμιώτατε (Your Eminence) η δέσμευσή μας στον διάλογο με την Αδελφή μας Εκκλησία υπερβαλλόντως υποστηρίχθηκε στις Συνοδικές Επιτροπές και επισήμως αναφέρεται στο τελικό ανακοινωθέν. Αυτή, κατά την άποψή μας, είναι βεβαίως κρίσιμη για την αξιόπιστη και ενωτική μαρτυρία του Ευαγγελίου στον ταραγμένο κόσμο της εποχής μας”. (Σημ. Η υπογράμμιση του γράφοντος)
Επίσης ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαβεβαίωσε ( Σημ.  τον ουνίτη πατριάρχη) για τις προσευχές του “για ειρήνη και σταθερότητα στην Ουκρανία”. “ Είθε ο Παντοδύναμος Θεός να προστατεύει και να φυλάσσει την πληγωμένη χώρα σας” ευχήθηκε (Σημ. στην επιστολή του) ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Σημειώνεται ότι τον Μάϊο του 2016 ο (Σημ. ουνίτης) πατριάρχης έγραψε επιστολή στον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, στην οποία εξέφρασε την υποστήριξή του στη Σύνοδο της Κρήτης.
“ Πολλοί από τους ιεράρχες που συλλογίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία ίσως να εκπλήσσονται όταν πληροφορούνται ότι η Κεφαλή της (Σημ. ουνίτικης) εκκλησίας, η οποία συχνά αναφερόταν ως το μέγιστο εμπόδιο στον οικουμενικό διάλογο, σας υποστηρίζει με τις ειλικρινείς προσευχές της, ο Θεός να είναι παρών στις συζητήσεις σας, διότι  “ όπου είναι δύο ή τρεις συνηγμένοι στο όνομά μου εκεί είμαι ανάμεσά τους (Ματθ. ιη΄ 20)”, έγραψε ο Πατριάρχης Σβιάτοσλαβ.
Στην επιστολή του ο Πατριάρχης της Ουκρανικής Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας υπενθυμίζει επίσης ότι πριν από 21 χρόνια μέλη της Ομάδας Μελέτης της Εκκλησίας του Κιέβου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Φανάρι.
“Σας διαβεβαιώ ότι το ίδιο πνεύμα οικουμενικής δεκτικότητας και ειλικρίνειας που τότε είδατε στους Ουκρανούς Ελληνες Καθολικούς ιεράρχες και κληρικούς διατηρείται ζωντανό σήμερα. Εν τούτοις, υπάρχει ένα ζήτημα, θα ήθελα να προτείνω στη Σύνοδο να μελετήσει – να συζητήσει τη δυνατότητα εφαρμογής κοινών σχεδίων για την ιστορία, για τον “καθαρισμό της μνήμης και την επούλωση των πληγών του παρελθόντος” έγραψε η κεφαλή της Ουκρανικής Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας στην επιστολή του». Αυτό είναι το ρεπορτάζ του εκκλησιαστικού πρακτορείου ειδήσεων της Ουκρανίας την 1η Αυγούστου 2016, χωρίς σχόλια. Λένε τόσα πολλά τα όσα αναφέρονται στις επιστολές του Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του ουκρανού ουνίτη Πατριάρχη, ο οποίος μάλιστα δίνει και συμβουλές στη Σύνοδο της Κρήτης, ώστε περιττεύει κάθε περαιτέρω σχόλιο.-   

3 σχόλια :

 1. Δεν τον σταματά τίποτα το ανθρώπινο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο οικουμενιστικός, προδοτικός κατήφορος του κρίμασιν οις οίδε Κύριος επικαθημένου επί τον τράχηλον της εν Κωνσταντινουπόλει Εκκλησίας, που προσφάτως τέλεσε το τρισάγιο του αποθανόντος τέως προέδρου του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών και οφικκιαλίου του πατριαρχείου (οι όροι "οικουμενικός πατριάρχης" και "οικουμενικό Πατριαρχείο" τυγχάνουν εκκλησιολογικώς αδόκιμοι και έωλοι ως τυγχάνει γνωστό και εις τους άκρω δακτύλω γευσαμένους του Κανονικού Δικαίου), συνεχίζεται επί μεγίστη βλάβη του καλώς εννοουμένου συμφέροντος της οικουμενικής Ορθοδοξίας.
  Ο Βαρθολομαίος Αρχοντώνης αποδεικνύεται "άξιο" πνευματικό τέκνο των μειοδοτών της Ορθοδοξίας Αθηναγόρα Σπύρου και Μελίτωνος Χατζή, τους οποίους κάποιοι διεστραμμένοι τον νουν "ορθόδοξοι" εκθειάζουν ως "μεγάλους"! Ποιους; Τους μεγάλους προδότες της Ορθοδοξίας!
  Ως πότε το συγκεκριμένο εκκλησιαστικό αξιωματούχο θα εξακολουθήσουν να μνημονεύουν οι ιεράρχες των λεγομένων "Νέων Χωρών";
  Δεν καταεξανίσταται η συνείδησή τους επί τη συρροή προδοτικών ενεργειών και εκδηλώσεων από την πλευρά του ρηθέντος πρωθιεράρχου;΄
  ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ!
  ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
  ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΔΕΝ ΟΡΡΩΔΟΥΝ ΠΡΟ ΟΥΔΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ!
  ΟΙ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΕΩς ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ, ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ!
  ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
  ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΠΟΙΜΕΝΕς ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΤΗΣΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΙΚΩΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΩΝ!
  ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΟΝΤΕς ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΓΩΟΥΣ!
  ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ!
  ΤΟΛΜΗΣΤΕ!
  Λ.Ν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θεέ μου Σε παρακαλώ βάλε το χέρι Σου! Φώτισε τους ορθοτομούντας τον λόγο Σου να μας οδηγούν και γλύτωσέ μας από αυτούς τους λύκους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com