Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Φλωρίνης Θεόκλητος: «Μην παρασύρεστε από αιρέσεις και δήθεν ζηλωτές» (ΒΙΝΤΕΟ)... και οι αντιδράσεις


ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ
Από το χωριό Γαλάτεια της Εορδαίας ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, κάλεσε τους πιστούς να είναι κοντά στην Εκκλησία, και παράλληλα τους ζήτησε να είναι προσεκτικοί.
«Μην παρασύρεστε από καμία αίρεση, ούτε από άλλους οι οποίοι κάνουν τους δήθεν ζηλωτές. Μόνο η Εκκλησία έχει δύναμη, να είστε κοντά της, κοντά στον Χριστό», είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε το βίντεο:

πηγή

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ*, Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΜΙΛΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ " ΔΗΘΕΝ ΖΗΛΩΤΩΝ"

(ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016!  Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί;)

ΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ
<<Εγώ ειμί Κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής>> (Εξ. κ’ 1)!!!

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί. Αφού πρώτα ευχαριστήσουμε όλους όσους με ποικίλους τρόπους στήριξαν και στηρίζουν την ισχνή φωνή μας, προχωρούμε και,

Χαιρετίζουμε τον λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, π. Θεοκλήτου, και απευθύνουμε, κατά τάξη, λόγον αληθείας στην αγάπη σας, μιας και ο Σεβασμιότατος από άμβωνος είπε πως ο Θεός’  «είναι Θεός αγάπης και ομονοίας και τίποτα άλλο»!

Εν πρώτοις, καταθέτουμε τα λόγια του π. Θεοκλήτου, όπως αυτά καταγράφηκαν (σε υπάρχον βίντεο) την ημέρα της Κυριακής 21 Αυγούστου 2016, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γαλάτειας.

Ο Σεβασμιότατος, είπε:
 • Και το τονίζω η Εκκλησία είναι σαν τη στάνη, οι κτηνοτρόφοι το καταλαβαίνουν, έχουνε τα ζώα τους και τα βοσκούν την ημέρα και μετά το βράδυ τα κλείνουν μέσα σε μια στάνη, τα προστατεύουν από τους λύκους, και η Εκκλησία είναι η μάνα μας, είναι… την ίδρυσε ο ίδιος ο Χριστός, έχει την Παναγιά, έχει τους αποστόλους, έχει τους αγίους οι οποίοι μας προστατεύουν και όσοι είμεθα μέσα στην Εκκλησία, είμεθα ασφαλείς, μην παρασύρεσθε από καμιά αίρεση, ούτε και από άλλους οι οποίοι κάνουν ότι είναι δήθεν ζηλωταί και, και.. και.. και… Μόνον η Εκκλησία έχει την αλήθεια, επομένως μην παρασύρεσθε από κανέναν. Να είστε ευλογημένοι κοντά στην Εκκλησία, κοντά στο Θεό, κοντά στον Πατέρα Αθανάσιο, και να ξέρετε πάντοτε η Εκκλησία, η Μητρόπολη σας σκέπτεται και ήρθα λοιπόν να σας ευλογήσω, να σας λειτουργήσω επειδή δεν μπορώ να ‘ρθω στο πανηγύρι, και να σας ευχηθώ χρόνια πολλά, και η Παναγιά να σας προστατεύει όλους σας και σαν άτομα, και σαν οικογένειες, και σαν χωριά, και σαν χωριό και σαν περιοχή… και σαν όλο το έθνος μας που πραγματικά περνούμε δύσκολες στιγμές και δύσκολους καιρούς… αλλά όχι μόνο η πατρίδα μας αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα, αναστατωμένη με πολέμους, με διχόνοιες, με διχοστασίες… εμείς θα μείνουμε κοντά στο θεό, ο οποίος είναι Θεός αγάπης και ομονοίας και τίποτα άλλο. Λοιπόν αυτά… να μην είναι πολλά… να είστε ευλογημένοι>> [ http://www.eordaia.org/index.php?option=com_content&view ].

Αγαπητοί φίλοι, μετά το πέρας του κηρύγματος, ο Σεβασμιώτατος μας, έκλεισε την ακολουθία με το «Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον και σώσον ημάς», και όπως είναι γνωστό τοις πάσι, η ευχή της απόλυσης επισφραγίσθηκε με το «Αμήν» του χορού των ψαλτών, δηλαδή του λαού, μιας και οι ψάλτες είναι ένα "είδος" αντιπροσώπευσής του!!!

Είναι σίγουρο πως το κήρυγμα του π. Θεοκλήτου (εξαιτίας των λανθασμένων συμπερασμάτων από τους πολιτικούς αναλυτές των θεολογικών ζητημάτων), προκάλεσε ρήγματα στην συνείδηση των πιστών αλλά και έγινε αφορμή για «νέου τύπου ορίσματα»!!!

Οι Ζηλωτές! Είναι αλήθεια πως «κατά» μία ιστορική-κοσμική έννοια του όρου, «Οι Ζηλωτές ήταν ένα είδος πολιτικού κόμματος, (13ος-14ος αιώνας), που υπερασπιζόταν τα συμφέροντα των χαμηλών τάξεων (μικροκαλλιεργητών, μικροτεχνιτών, εργατών και ναυτικών) απέναντι στους πλούσιους, τους υπερέχοντες και τους δυνατούς, κ.α..»[ https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%96%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%8  ].
Αλήθεια όμως αδελφοί και πατέρες,
<<Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΜΙΛΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΖΗΛΩΤΩΝ" ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016>>, ή <<Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος μιλά κατά τον "ΔΗΘΕΝ ΖΗΛΩΤΩΝ" από την Γαλάτεια Εορδαίας όπου βρέθηκε την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016>>;

Και επαναλαμβάνουμε! <<Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΜΙΛΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΖΗΛΩΤΩΝ" ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ...>>, ή τονίζει το να «Μην παρασύρεσθε από καμιά αίρεση, ούτε και από άλλους οι οποίοι κάνουν ότι είναι δήθεν ζηλωταί»;;;

Αλήθεια, ο Σεβασμιώτατος μίλησε <<Κατά των Ζηλωτών>>, ή κατά των <<Δήθεν ζηλωτών>>;
Και εν πρώτοις θα είχαμε άδικο να πούμε ή καλύτερα να αναρωτηθούμε: Ποιοι είναι αυτοί που διασπούν την ενότητα της Μητροπόλεως μας; Οι «Δήθεν ζηλωτές» ή οι «Δήθεν δημοσιογράφοι»...και τα βιαστικά συμπεράσματά τους;

Άραγε όσοι ακούν και βιντεοσκοπούν τα κηρύγματα των Ορθόδοξων Μητροπολιτών μας,  έχουν ακούσει ποτέ τη «φωνή του θεού» που λέει στον Μωϋσή και σε όλη φυσικά την Εκκλησία Του: <<Εγώ ειμι Κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής>>!!!

- <<Ου ποιήσεις σε αυτώ είδωλον ουδέ παντός ομοίωμα, όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης. ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσης αυτοίς, ότι εγώ ειμι Κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής, αποδιδούς αμαρτίας πατέρων επί τέκνα επί τρίτην και τετάρτην γενεάν τοις μισούσί με. και ποιών έλεος εις χιλιάδας τοις αγαπώσί με και τοις φυλάσσουσι τα προστάγματά μου>> (Εξ. κ’ 1-5).
- Ο προφήτης Ναούμ γράφει ότι ο Θεός είναι «ζηλωτής» (Ναούμ α’ 2), δηλαδή ζηλότυπος.
- Ο προφήτης Ιεζεκιήλ (λέγει): «Εξαρθήσεται ο ζήλος μου εκ σου» (ις’ 42)….
ΖΗΛΩΤΗΣ! «Δεν πρόκειται (λοιπόν) περί πάθους»!!! ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Αγαπητοί φίλοι, <<Ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει ότι δεν πρόκειται περί πάθους, όταν γίνεται λόγος στην Αγία Γραφή περί ζήλου «επί του Θεού, αλλά την άφατον αυτού φιλοστοργίαν ερμηνεύσαι βουλόμενος (ο θείος λόγος), τούτω πολλάκις αποκέχρηται τω ονόματι» (ΕΠΕ 29, 408 εξ). Δηλαδή ο ζήλος του Θεού δεν είναι πάθος, αλλά θέλοντας να δείξει την απερίγραπτη φιλοστοργία του πολλές φορές χρησιμοποιεί το όνομα αυτό, «ζηλωτής».

Θεός ζηλωτής. Ο ερμηνευτής των Γραφών Θεοδώρητος Κύρου σχολιάζει σ’ ένα κείμενό του τι σημαίνει «ο Θεός ζηλωτής» και καταλήγει: «Αγάπης τοίνυν ο ζήλος δηλωτικός» (PG 80, 264). Συμπερασματικώς, καταλήγει ο Θεοδώρητος, ο ζήλος δηλώνει την αγάπη του Θεού… Γι’ αυτόν το ζήλο, γι’ αυτήν την αποκλειστική αγάπη που ζητεί για τον Εαυτό του ο Θεός γράφει και ο προφήτης Ιεζεκιήλ: «Εξαρθήσεται ο ζήλος μου εκ σου» (ις’ 42). Για το πλήθος των αμαρτημάτων σου θα διαλυθεί εντελώς η μεγάλη μου αγάπη (ο ζήλος μου) για σένα και δεν θα σε φροντίζω πλέον. Ήθελε να Τον αγαπούν, αυτοί όμως αγαπούσαν τα είδωλα, κι Εκείνος τελικά τους εγκατέλειψε. Ψυχράνθηκε η αγάπη Του>> [«Ο Σωτήρ», αριθ. 1996https://www.xfd.gr/%CE%B5%CE%BA% ].
Στο ίδιο Περιοδικό, «Ο Σωτήρ», επίσης βρίσκουμε και την απάντηση στο ερώτημα: <<Γιατί σας αγαπώ με τέτοιο πάθος;>>.
-Γιατί σας ζηλεύω (λέγει Κύριος!) και θέλω μόνο εμένα να αγαπάτε και μόνο εμένα να εμπιστεύεστε, και να μην τρέχετε να ξεδιψάσετε σε θολές πηγές και σε στεγνές στέρνες; Γιατί δεν θέλω να φύγετε από μένα; Διότι κανείς άλλος εκτός από μένα δεν μπορεί να σας χαρίσει την ευτυχία που ποθείτε. Όλα όσα σας υπόσχονται οι διάφοροι δήθεν σωτήρες είναι ψεύδη και απάτη. Είναι σκιές και όνειρα που διαλύονται αμέσως.
-Βέβαια πρέπει να δείξετε κι εσείς ανάλογη ανταπόκριση στην αγάπη μου. Εγώ τα θέλω όλα ή τίποτε. Δεν ευχαριστούμαι να μοιράζομαι την αγάπη της καρδιάς σας με άλλους.{ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;}.
Αδελφοί, είναι αληθινό και ουσιαστικό το κλείσιμο του κηρύγματος του π. Θεοκλήτου, που είπε όχι  στους «πολέμους», όχι στις «διχόνοιες» και στις «διχοστασίες»! <<Εμείς- είπε - θα μείνουμε κοντά στο θεό, ο οποίος είναι Θεός αγάπης και ομονοίας και τίποτα άλλο. Λοιπόν αυτά… να μην είναι πολλά (είπε)… να είστε ευλογημένοι>>.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, καταλήγουμε και εμείς σε μια σύντομη τοποθέτηση, την οποία θεμελιώνουμε σε δυο απλούς λόγους του Αββά Αντωνίου!
- Η ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΑΓΑΠΗ: Ο Αββάς Αντώνιος είπε κάποτε:
Εγώ δεν φοβούμαι τον Θεόν, αλλά Τον αγαπώ’ η δε τελεία αγάπη έξω βάλει τον φόβον.
-ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ: Είπε πάλιν: Είναι μερικοί, που έρεψαν τα σώματά τους στην άσκησι, και επειδή δεν είχαν διάκρισι κατάντησαν μακράν του Θεού>> (ΒΙΒΛΙΟΝ:Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Β. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2008 σελ. 160).
ΕΠΙΜΕΤΡΟ: ΠΕΡΙ ΑΘΕΟΦΟΒΙΑΣ!
Μια καλή και ουσιαστική είδηση!  Τα λόγια του π. Θεοκλήτου, φανερώνουν το ένα και μοναδικό άκρο που είναι η αίρεση! Το όνομα πάλι «Ζηλωτής», επειδή είναι όνομα του θεού, ας μην το πιάνουμε εύκολα στο στόμα μας, ακόμα και επίσκοποι!!!
Όσο για τον κίνδυνο που ενέχει ο «καλός ζηλωτισμός» ενάντια στους αιρετικούς του αιώνα μας... ενώνουμε γι' αυτόν το λόγω την φωνή μας με την φωνή όλων όσων αγωνίζονται κατά της αίρεσης του Οικουμενισμού - τον οποίο πιστά υπηρετεί πλέον ο Πατριάρχης μας κ. Βαρθολομαίος καθώς και οι 10 γνωστοί "Δήθεν"Μητροπολίτες της Εκκλησίας μας - και πάλι, λέμε, με όση δύναμη φωνητική διαθέτουμε ότι:
-Ούτε το κ. Βαρθολομαίο φοβόμαστε, ούτε τον π. θεόκλητο, αλλά ούτε και κάποιον άλλο επίσκοπο ή Ιερέα μας, γιατί απλά! τους αγαπούμε. Τον δε θεό! τον φοβούμαστε…μιας και  <<τελεία αγάπη (που) έξω βάλει τον φόβον>,(δυστυχώς), δεν έχουμε!
Ζήτω τώρα στην αθεοφοβία μας, και ντροπή μας για την "Δήθεν" Επισκοποφοβία μας. Αμήν
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

*Ομάδα <<Φίλοι του αγίου Κοσμά του Αιτωλού>> εκπροσωπούμενη από τον Δημήτριο Β. Εμμανουήλ

Πατήστε εδώ και ακολουθήστε την Κατάνυξη στο twitter. Ενημερωθείτε άμεσα για τις αναρτήσεις μας!!!

31 σχόλια :

 1. Σωστά. Τι σχέση έχει η αίρεση με τον ορθόδοξο ζηλωτισμό; Αδιάβαστοι ή αν ύπουλοι; Το δεύτερο γιατί το πρώτο δε στέκει. Παρόλα αυτά τους αγαπάμε, γιατί κι εμείς κάνουμε λάθη, όπως και εκείνοι. Είμαστε χωματένιοι τι να κάνουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπροβο του και παλι μπραβο του. Αυτο πρεπει να ξεκινησουν να κανουν κι αλλοι ιερεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ενώ στην αρχή είπε ότι δεν θα πάει στη γελοία "σύνοδο" γιατί δεν ανέχεται να παίξει το ρόλο της "γλάστρας" μετά δεν τον είδαμε να της ασκήσει κριτική και γι αυτά που έλαβαν χώρα εκεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η Φλώρινα κάποτε ήταν στην πρωτοπορία των αντιοικουμενιστικών αγώνων!
  Σήμερα "και διηγώντας τα να κλαις"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. http://neaflorina.gr/2016/07/pii-diaspoun-tin-enotita-tis-mitropoleos-mas/
  Διαβάστε το σχόλιο για το κήρυγμα του μητροπολίτη Θεοκλήτου στο ναό της αγίας Παρασκευής Φλωρίνης. Επιεικώς απαράδεκτο κήρυγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δυστυχώς το μεγάλο αντιοκουμενιστή π.Αυγουστίνο διαδέχθηκε ο νυν μητροπολίτης που έχει απογοητεύσει τον πιστό λαό με την απαράδεκτη τακτική του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εσεις οι φιλτατοι Μητροπολιτες και οι αλλοι ακολουθοι σας, εχετε το δικαιωμα της ελευθεριας του Λογου.

  Οι πιστοι που φευγουν απο την εκκλησια, γιατι εχουν βαρεθει την ανουσια γλυκυτητα, την φλυαρια σας και την παραπλανητικη κατηχηση σας,
  καταδικαζονται απο εσας τους σωστους...

  Γι αυτα εδω τι εχετε να πειτε κυριοι; Σε αυτον τον κυριο Πατριαρχη γιατι δεν του λετε οτι ειναι ψευτης και πολεμιος του Θεου, γιατι δεν του λετε τιποτα πρακαλω;

  Ο Αξιος μακαριστος Αυγουστινος Καντιωτης, εναν επισκοπο ζητουσε ακομη για να του διακοψει το μνημοσυνο. Απο εσας δεν περιμενουμε τιποτα γιατι εισαστε ολοι οι Μητροπολιτες μονον λογια και καμμια πραξη. Στην Συνοδο δεν λετε τιποτα.

  Εισαστε γλυκαναλατοι οπως οι Προτεσταντες και ολοι οι πανδαιμονισμενοι αιρετικοι και Οικουμενιστες.

  Αυτος ο σεβασμιωτατος σας Παναιρετικος πατριαρχης κοινωναει το σωμα και το Αιμα του Κυριου. Γιατι του το επιτρεπετε; Στους πιστους ομως δινετε επιτιμια, σωστο, σ αυτον τοτε που δημοσια προδιδει τον Χριστο τι θα επρεπε να κανετε; ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΕΙΛΟΙ!

  Δεν ξερετε να κανετε την δουλεια σας και εισαστε αναξιοι. Ενα εισαστε σιγουρα: η χαρα του Εωσφορου. Τριβει τα χερια του γιια τις εκλεκτες υπηρεσιες που του προσφερετε. Οτι φιλανθρωπικα εργα και να κανετε, το ιδιο κανουν και οι μασονοι. Κι ο Διαβολος δωροδοκει, κι αυτος ουτε τρωει ουτε κοιμαται. Δουλευει συνεχως και σας κατευθυνει.

  Θελετε και τα ρεστα; Μετα την παναιρετικη συνοδο στην κρητη, και την απραξια σας ενωπιον του Θεου, ερχιζουν οι πνευματικοι νομοι.

  Ντροπη σας.

  Παρτε λοιπον τον φιλο σας, τον σεβασμιωτατο σας καντε του κωλοτουμπες και μετα πατε ολοι σας μαζι να κοινωνησετε!


  O "υπο-ορθόδοξος" Πατριάρχης με gay και "παπαδίνες"! (Βίντεο)

  https://paterikiparadosi.blogspot.de/2016/06/o-gay.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να ενα παραδειγμα ζηλωτισμου, το σχολιο 3-08, το οποιο αποδεικνυει αμεσως, ποσο σωστα μιλησε ο Αγιος Φλωρινης.

   Διαγραφή
  2. Πόσο νερόβραστα μίλησε, όχι πόσο σωστά. Σωστά μιλούσε ο άγιος Επίσκοπος Φλωρίνης ο Αυγουστίνος Καντιώτης και τον έτρεμαν όλοι αυτοί οι σημερινοί παν-επιστήμονες και μετα-πατέρες που ξεπουλάνε την Ορθοδοξία για ένα χρυσό αυγό από τον πάπα. Ορίστε η κατάντια των Επισκόπων να λέτε. Σιγά να μην ανατριχιάσαμε από συγκίνηση. Έτσι μιλούσαν οι άγιοι Επίσκοποι; Έτσι προστάτευαν το ποίμνιο του Χριστού από τις αιρέσεις; Πώς θα σταθεί μπροστά στον Χριστό να σκέφτεται ο Επίσκοπος, που φοβάται να μιλήσει για την παναίρεση του οικουμενισμού και μετά να μιλά για την αγία Ποίμνη Του.

   Διαγραφή
  3. Και όμως ο Αυγουστίνος Καντιώτης τον Θεόκλητο ήθελε και πρότεινε ως διάδοχό του.

   Διαγραφή
 8. Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής κέκτηται μεν ζήλον αλλ' ου κατ' επίγνωσιν, πλανάται εν ταις σκέψεσι και ενεργείας αυτού και εργαζόμενος δήθεν υπέρ της δόξης του Θεού παραβαίνει τον νόμον της προς τον πλησίον αγάπης.
  Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής εν τη ζέσει του ζήλου αυτού πράττει τα ενάντια, προς τάς διατάξεις του Θειου νόμου και προς το Θείον θέλημα.
  Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής διαπράττει το κακόν, όπως επέλθη το υπ' αυτού νοούμενον αγαθόν.
  Ο ζήλος του μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτού είναι πυρ διαφθείρον, πυρ καταναλίσκον· η καταστροφή προπορεύεται αυτού και η ερήμωσις έπεται αυτώ.
  Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής εύχεται τω Θεώ να ρίψη πυρ εξ ουρανού και να κατακαύση πάντας τους μη δεχόμενους τας αρχάς και πεποιθήσεις αυτού.
  Τον μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτήν χαρακτηρίζει μίσος προς τους ετεροθρήσκους ή ετεροδόξους, ο φθόνος και ο επίμονος θυμός, η εμπαθής αντίσταση προς το αληθές πνεύμα του Θείου νόμου, η παράλογος επιμονή εν τη υπερασπίσει των ιδίων φρονημάτων, ο παράφορος ζήλος προς κατίσχυσιν εν πάσιν, η φιλοδοξία, η φιλονικία, η έρις, και το φιλοτάραχον.
  Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής είναι, άνθρωπος ολέθριος. (Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μιά χαρά τα είπε ο Αγιος Φλωρίνης. Σαν καλός Επίσκοπος, πρέπει να προστατεύση το ποίμνιο του από παρεκκλισεις και εξ αριστερών και εκ δεξιών, ώστε αυτό να βαδίζη με ασφάλεια την Μέση και Βασιλική οδό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η περιοχή της Φλώρινας έχει πολλούς παλαιοημερολογήτες, οι οιποίοι δυστυχώς ευρίσκονται σε σχίσμα εκτός εκκλησίας, χρησιμοποιούν όμως τον οικουμενισμό για να παρασύρουν ψυχές εκτός της εκκλησίας. Ζηλωτές αποκαλούνται και αυτοί, όχι με την καλή έννοια του ζηλωτού αλλά με μία τρέχουσα που αναφέρεται σε αυτούς και σημαίνει, αποκομμένος από την εκκλησία, παλαιοημερολογίτης.Εκεί αναφέρεται προφανώς όχι στους υγιείς ζηλωτές οι οποίοι αγωνίζονται εντός της ορθοδόξου εκκλησίας. Πνευματικοπαίδια του π. Θεοκλήτου έχουν γράψει, μιλούν κατά του οικουμενισμού επί χρόνια. Ας συνενοούμαστε στα αυτονόητα, ας μην βλέπουμε παντού δράκους και φαντάσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. δεν μπορω να κατανοησω γιατι τοση αντιδραση
  αυτα επρεπει να πει ο ποιμενας επισκοπος
  μη αλληλους δακνεσθε και κατεσθιετε βλεπετε μη υπ αλληλων αναλωθειτε
  αιδεσ. χριστος κουκης λαμια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Τον μητροπολίτη Θεόκλητο πολεμούν εδώ και χρόνια άνθρωποι που υποστήριξαν την υποψηφιότητα άλλου κληρικού για τον θρόνο της Φλωρίνης. Ο Θεόκλητος είναι πράος και ταπεινός και σεμνός κληρικός, και αποτελεί την εκλογή και προτίμηση του προκατόχου του Αυγουστίνου Καντιώτη. Αυτή είναι η αλήθεια που γνωρίζει όλη Φλώρινα εκτός ολίγων προκατειλημμένων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αν ο κτηνοτροφος δεν ειναι καλος και ενω μπαινει το βραδι λυκος και κατασπαραζει μερικα προβατα καθε φορα και αδιαφορει νυσταζει βαριεται τι βραδι να φυλαει ενεδρα να τον πιασει?Τοτε ειναι σιγουρο οτι θα χαθει το κοπαδι εκτος και αν υπαρχουν καλα τσομπασκυλα και τον καταξεσχισουν .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Να διευκρινήσει τι εννοεί με τον όρο "ζηλωτές" και με παραδείγματα συγκεκριμένων προσώπων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Άξιος και σεμνός και ταπεινός ο νυν μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος. Παρέλαβε μία μητρόπολη διαιρεμένη σε αντιμαχόμενες ομάδες κληρικών και κατάφερε να ενώσει τα διεστώτα. Βεβαίως οι επικριτές του τον μέμφονται για αντικαντιωτισμό, αλλά η κατηγορία είναι άδικη, διότι ο ίδιος υπηρέτησε πιστά και με αυταπάρνηση τον π. Αυγουστίνου επί τέσσερις δεκαετίες. Στο ύψος του Αυγουστίνου βεβαίως δεν είναι και τούτο το αναγνωρίζει ο ίδιος ο Θεόκλητος, αλλά άλλο αυτό και άλλο να είσαι αντικαντιωτικός. Μπορεί να μην έχει το αγωνιστικό φρόνημα του προκατόχου του (και ποιος άλλος το έχει σε τέτοιο βαθμό), αλλά έχει κερδίσει το ποίμνιό του με την αγάπη, την πραότητα, τη σεμνότητα και την ταπείνωσή του. Θεωρώ πιθανότερο να επαναφέρει κανείς με τις αρετές αυτές στους κόλπους της Ορθοδοξίας κάποιους Οικουμενιστές, παρά με τα άχαρα ξεφωνητά και τους ακατάπαυστους αναθεματισμούς κάποιων αυτόκλητων σωτήρων της Ορθοδοξίας, που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. Οι μονίμως φωνασκούντες ας χαμηλώσουν την στείρα πολεμική τους και με καλή διάθεση και με θερμή προσευχή ας συνδράμουν τον καλοκάγαθο Επίσκοπο στο δύσκολο έργο της διαποιμάνσεως της επαρχίας του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αν ζουσε ο π Αυγουστινοπς σημερα θα δακρυζε για τα οικουμενιστικα αγκαλιασματα με τον παπα και θα τριζαν τα παραθυρα των ναων των αιθουσων και των μεγαφωνων των συλλαλητηριων απο την βροντερη φωνη του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Νὰ δοῦμε τὶ θὰ πεῖ καὶ ποιὰ στάση θὰ κρατήσει ὁ Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος σήμερα στην Ἱερὰ Ἀγρυπνία ποὺ θὰ τελεστεῖ καὶ τὸ 6ετἒς Μνημόσυνο τοῦ προκατόχου του καὶ Γέροντά του κυροῦ Αὐγουστῖνου Καντιώτου. Τοῦ ἀνθρώπου ποὺ τὸν πῆρε ἀπὸ τὸ χέρι τότε ἀπὸ τὰ Γρεβενά, τὸν ἐμπιστεύθηκε καὶ τὸν ἀνέδειξε Πρωτοσύγκελλό του, ὅπως καὶ πολλοὺς ἄλλους, στὴν τεράστεια πορεία του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Αν ζούσε σήμερα ο π. Αυγουστίνος και δεν του υπαγόρευε το περιβάλλον του τι να αποφασίζει και τι να πράττει, όπως γινόταν κατά κόρον από το 1995 και μετά, θα συνεργαζόταν άριστα με τον διάδοχο και πνευματικοπαίδι του π. Θεόκλητο για την καταπολέμηση της παναιρέσεως και πανθρησκείας του Οικουμενισμού. Συνεργάστηκαν μαζί τόσες δεκαετίες και ο Θεόκλητος παρουσίασε υποδειγματική αφοσίωση και υπακοή σε όλα τα θέματα. Το πρόβλημα με τον Θεόκλητο είναι ότι, ενώ έχει άλλες αρετές, δεν έχει τον δυναμισμό και την παρρησία ενός Αυγουστίνου ή ενός Σωτηροπούλου για να συγκρούεται μετωπικά με τους Οικουμενιστές. Είναι περισσότερο άνθρωπος της φλογέρας και λιγότερο άνθρωπος της σφενδόνης, του παρακλητικού λόγου και όχι του ελεγκτικού. Η αλήθεια είναι ότι ο πιστός λαός, ενθουσιασμένος από τους αγώνες του Αυγουστίνου, έχει υψηλές προσδοκίες και από τον διάδοχό του. Εμείς ελπίζουμε και προσευχόμεθα ο Πανάγαθος Θεός να διαφυλάττει υγιά και μακροημερεύοντα τον Θεόκλητο και η Θεία Χάρις Του, που θεραπεύει τα ασθενή και να αναπληροί τα ελλείποντα, να ενδυναμώσει το αγωνιστικό φρόνημα του Θεοκλήτου και να τον καταστήσει λέοντα πυρ πνέοντα και καύχημα των Ορθοδόξων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἐσὺ ποῦ τὸ ξέρεις ὅτι τὸ περιβάλλον τοῦ π. Αὐγουστῖνου, ὑπαγόρευε τὸ τὶ θὰ πράττει - ἀπὸ τὸ 1995 καὶ μετά, ὅπως γράφεις - καὶ γιατὶ αὐτὸ δὲν γινόταν καὶ πρίν; Τί ἄλλαξε δηλαδὴ τὸ ἔτος ἐκεῖνο; Ἤσουν ἐκεῖ καὶ ξέρεις κάτι, ἤ πιστεύεις τὰ λόγια καλοθελητῶν; Ὁ π. Αὐγουστῖνος εἶχε πάντα πλήρη διαύγεια πνεύματος καὶ σκέψης, καὶ ἄκουγε τὶς γνῶμες, πρὶν πάρει τὴν τελικὴ ἀπόφαση. Ὅπως ὅλοι οἱ Ἐπίσκοποι, Πρωθυπουργοί, Ὑπουργοί κ.ἄ., οἱ ὁποῖοι ἔχουν τοὺς συμβούλους τους.

   Διαγραφή
  2. Όχι. Την τελευταία πενταετία τουλάχιστον, πριν να παραιτηθεί λόγω αδυναμίας του "κυβερνούσε" το περιβάλλον. Όλοι οι σχετικοί, το γνωρίζουν στη Φλώρινα.

   Διαγραφή
  3. Ποιοὺς ἐννοεῖς; Γιατὶ τὸ περιβάλλον του τὸ γνωρίζω πολὺ καλά. Καὶ γνωρίζω καὶ καταστάσεις. Ἀλλὰ μᾶλλον γιὰ ἄσχετους μιλᾶς. Ὅπως εἶπα καλοθελητές (ἤ μᾶλλον κακοθελητές), εἶναι αὐτοὶ ποὺ διαδίδουν αὐτά, καὶ ἔκαναν τὰ πάντα γιὰ νὰ ἀναγκάσουν τὸν Γέροντα σὲ παραίτηση. ὅπως καὶ κάποιοι ἄλλοι τόσα χρόνια... Τοὺς ''καμαρῶνουμε'' τώρα σἐ διάφορα πανηγύρια.

   Διαγραφή
  4. Φίλε 1:26μ.μ., μην προσποιείσαι τον ανήξερο. Προφανώς ενοχλήθηκες που ακούστηκε μια αλήθεια. Είσαι βαθιά νυχτωμένος, αν πιστεύεις ότι ο Αυγουστίνος είχε πλήρη διαύγεια πνεύματος και σκέψης από το 1995 και μετά. Το άμεσο περιβάλλον κατέβαλε και καταβάλλει συνεχώς μεγάλες προσπάθειες για να μας πείσει γι' αυτό. Η τραγική αλήθεια είναι ότι τα τελευταία έτη λόγω καταπτώσεως των δυνάμεών του ο Αυγουστίνος δεν είχε συμβούλους, όπως αρέσκεσαι να πιστεύεις, αλλά ιδιοτελείς ανθρώπους, που υπερέβησαν το ρόλο τους υπαγόρευαν σ' αυτόν την θέλησή τους. Έγιναν υπεργέροντες και υπερεπίσκοποι. Αυτά δεν είναι λόγια καλοθελητών, υπάρχουν και επίσημες και επώνυμες αναφορές προς την Ιερά Σύνοδο, αλλά και έγγραφες καταγγελίες πνευματικών τέκνων του Αυγουστίνου για εκμετάλλευση του τιμίου γήρατος και ονόματός του, για παραπληροφόρηση και άσκηση καταθλιπτικών πιέσεων σε βάρος του. Αυτά προς το παρόν και σε παραπέμπω σε αδιάψευστες και αναπάντητες καταγγελίες του περιοδικού «Ο Σταυρός» στα τεύχη υπ' αριθμόν 452 & 458. Και αν είσαι απροκατάληπτος, ερεύνησε ερωτώντας τον νυν Μητροπολίτη Θεόκλητο και άλλους κληρικούς της Φλώρινας. Εμείς αγαπούμε τον π. Αυγουστίνο, αγαπούμε όμως περισσότερο την αλήθεια. "Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε αλήθεια".

   Διαγραφή
 19. Συ που ισχυρίζεσαι ότι ο π. Αυγουστίνος "είχε πάντα πλήρη διαύγεια πνεύματος και σκέψεις" σοβαρολογείς; Δηλαδή ο Αυγουστίνος των 90, των 100, των 104 ετών, είχε την ίδια διαύγεια πνεύματος και σκέψης με τον Αυγουστίνο των 30, των 50, των 70 ετών;

  Δεν περίμενα να υπάρχει τόση αφέλεια στον κόσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ναι, 5.31μ.μ., έχει χρέος ο Μητροπολίτης να πηγαίνει και στα πανηγύρια και να κηρύττει τον λόγο του Θεού. Κάποιοι άγιοι πήγαν και σε οίκους ανοχής για να σώσουν ψυχές. Και ο Ιησούς Χριστός άρχισε τη δημόσια δράση του σε πανηγύρι, στο γάμο της Κανά. Έχετε καταντήσει ανυπόφοροι όσοι αναμασάτε τις ιεροκατηγορίες του ιστολογίου της γνωστής Κοζανίτισσας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ναι, 5.31μ.μ. έχει χρέος ο Μητροπολίτης να πηγαίνει και στα πανηγύρια και να κηρύττει τον λόγο του Θεού. Κάποιοι άγιοι πήγαν και σε οίκους ανοχής για να σώσουν ψυχές. Και ο Ιησούς Χριστός άρχισε τη δημόσια δράση του σε πανηγύρι, στο γάμο της Κανά. Έχετε καταντήσει ανυπόφοροι όσοι αναμασάτε τις ιεροκατηγορίες του ιστολογίου της γνωστής Κοζανίτισσας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ναι, 5.31μ.μ. έχει χρέος ο Μητροπολίτης να πηγαίνει και στα πανηγύρια και να κηρύττει τον λόγο του Θεού. Κάποιοι άγιοι πήγαν και σε οίκους ανοχής για να σώσουν ψυχές. Και ο Ιησούς Χριστός άρχισε τη δημόσια δράση του σε πανηγύρι, στο γάμο της Κανά. Έχετε καταντήσει ανυπόφοροι όσοι αναμασάτε τις ιεροκατηγορίες του ιστολογίου της γνωστής Κοζανίτισσας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Η Κοζανίτισσα είναι πηγή μεγάλων προβλημάτων στην επαρχία της Φλώρινας δεν παύει να σε παίρνει ζιζάνια και διχόνοια. Είναι γνωστή εδώ και ο κόσμος δεν της δίνει σημασία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com