Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΣΤΟ ΑΠΟΤΥΧΟΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

gulen-bartholomeos.jpg
Προσπάθεια εμπλοκής από κάποιους κύκλους του Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης στο αποτυχών πραξικόπημα της Τουρκίας είναι σε εξέλιξη και χρειάζεται πολύ προσοχή ένεκα της πολύ μεγάλης λεπτότητας του θέματος.

Συγκεκριμένα ένα «περίεργο» δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aydınlık, αναφέρει ότι κύκλοι των Ηνωμένων Πολιτειών που γνώριζαν ότι επίκειται στρατιωτικό πραξικόπημα είχαν πληροφορήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να αναχωρήσει από την Πόλη. Ο Πατριάρχης, όπως αναφέρεται, όταν πληροφορήθηκε αυτή την είδηση μόλις τρεις ώρες πριν από την έκρηξη του κινήματος αναχώρησε εσπευσμένα, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, εκτάκτως από την Τουρκία στην αρχή προς άγνωστη κατεύθυνση και στη συνέχεια έγινε γνωστό πως κατευθύνθηκε στην Σλοβακία.
Το τουρκικό δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενημερώνονταν συνεχώς από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για τις επικείμενες εξελίξεις και ότι διατηρούσε πάντα πολύ καλές σχέσεις με τον εξόριστο στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν, με τον οποίο είχε συνδεθεί από την δεκαετία του ενενήντα με σκοπό την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου.
Μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι o σημαντικός και γνωστός παράγοντας της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ, ο Ελληνοαμερικανός Άλεξ Καρλούτσος, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και αποτελεί τον σύνδεσμο επικοινωνίας του Πατριαρχείου με το Ίδρυμα του Γκιουλέν.
Στο ίδιο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν και πιθανότατα είχαν οργανώσει το πραξικόπημα και αυτό φάνηκε ότι το βραδύ που εκδηλώθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζων Κέρυ, που βρίσκονταν στην Μόσχα σε συνάντηση με τον Ρώσο συνάδελφο του Σεργκέι Λαβρώφ, μόλις έγινε γνωστό ότι γίνεται κίνημα είχε δηλώσει την χαρακτηριστική φράση : «Erdoğan artık gidici», δηλαδή, «Ο Ερντογάν είναι ήδη τελειωμένος».
Ανεξάρτητα από τις διασυνδέσεις των Αμερικανών με τους πραξικοπηματίες, η ανάμιξη του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης προκαλεί πάρα πολλά ερωτηματικά και σίγουρα το ζήτημα θα έχει και συνέχεια καθώς το κλίμα που διαμορφώνεται στην Τουρκιά είναι αντιχριστιανικό και πολλοί πιστεύουν ότι το θέμα συνδέεται και με την απαγόρευση της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, όπως γίνονταν επί πέντε συνεχή χρόνια, από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Πατήστε εδώ και ακολουθήστε την Κατάνυξη στο twitter. Ενημερωθείτε άμεσα για τις αναρτήσεις μας!!!

2 σχόλια :

  1. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Ο επίσκοπος ιδρύει εκκλησία, αυτή είναι η φροντίδα και η εκκλησιαστική διακονία του. Ποια σχέση έχουν όλα αυτά τα αλλοπρόσαλλα με τα οποία ασχολείται το πατριαρχείο και ο οικουμενικός πατριάρχης επί χρόνια με την αποστολή αυτή του επισκόπου; Έχουν εγκαταστήσει μια μετα-εκκλησιαστική αντίληψη και ασχολούνται με οτιδήποτε, από λουλούδια και φυτά, βουνά και λαγκάδια μέχρι την ''παγκόσμια ειρήνη΄΄ συναναστρεφόμενοι κάθε καρυδιάς καρύδι, εκτός από το έργο που τους έχει αναθέσει η εκκλησία και πιστεύει ότι είναι το έργο του επισκόπου. Να ιδρύει εκκλησία και να φροντίζει για αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι είναι ορθή η δημόσια καταγραφή φημών για τρίτους ελλείψει και απουσία ακόμη συγκεκριμένων διασταυρωμένων αποδεικτικών στοιχείων και τεκμηρίων, όσο κι αν πιστεύεται ότι είναι αληθινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com