Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Το πολύτιμο δώρο του Πατριάρχη Μόσχας στον Πάπα Φραγκίσκο

pope_ilarionas.jpg
Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό σήμερα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, ο οποίος έφτασε στη Ρώμη ως Επικεφαλής της Ρωσικής Αντιπροσωπείας της Ολομέλειας της Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρ/Καθολικής Εκκλησίας.
Ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, λίγο πριν την συνάντηση προσέφερε στον Πάπα Φραγκίσκο μια λειψανοθήκη σε σχήμα αυγού με τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, δώρο από τον Πατριάρχη Κύριλλο.
Ο Πάπας φανερά συγκινημένος προσκύνησε και ασπάστηκε την λειψανοθήκη, ζητώντας από τον Σεβασμιώτατο να μεταφέρει στον Πατριάρχη Μόσχας την ευγνωμοσύνη και την αδελφική του αγάπη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση στις σχέσεις των Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών, μετά και την συνάντηση του Πάπα και του Πατριάρχη Μόσχας στην Αβάνα τον περασμένο Φεβρουάριο.
Επίσης ένα από τα κεντρικά θέματα της συνάντησης ήταν η τραγική κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, όπου και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη για περαιτέρω ενοποιημένες δράσεις.
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ ενημέρωσε τον Πάπα Φραγκίσκο για της πρωτοβουλίες της Ρωσικής Εκκλησίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, ενώ τον συνεχάρη για τις ειρηνευτικές προσπάθειες που καταβάλει.
Τέλος οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν και στην συνεργασία που έχουν στον τομέα του πολιτισμού, η οποία αποδείχθηκε ότι είναι ένα πολλά υποσχόμενο έργο, όπως αυτό της ανταλλαγής εκπαιδευτικών ταξιδιών φοιτητών της Θεολογίας στη Μόσχα και τη Ρώμη.
pope ilarion1
pope ilarion2


7 σχόλια :

 1. Κατά τ' άλλα, δεν συμμετείχαν στο Κολυμπάρι. Ω, της υποκρισίας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατά τα άλλα η Ρωσική Εκκλησία στηρίζει την Ορθοδοξία και ανθίσταται στον Οικουμενισμό.....Βρε τρόπους ψάχνουν να προετοιμάσουν το ταξίδι του πάπα στην Μόσχα έτσι ώστε οι ψευδοπροφητείες της Φάτιμα να εκπληρωθούν και να προχωρήσουν μετέπειτα στον ολοκληρωτικό πόλεμο που θα οδηγήσει στο τέλος στον προσηλυτισμό και της Ρωσίας στην "αμόλυντη και άσπιλη" καρδιά της Φάτιμα και φυσικά στο "Μέγα Θαύμα" που θα προκαλέσει το "Μέγα Έλεος" αφού κατά τους παπικούς ο Κύριος μας πριν έρθει ως ο δίκαιος κριτής θα έρθει πρώτα ως "ο Βασιλιάς του Ελέους"................και Βασιλιάς του Ελέους δεν είναι άλλος από τον αντίχριστο ο οποίος πράγματι θα δείξει μέγα έλεος σε όσους υποταχτούν σε αυτόν. Το Μέγα θαύμα τους οι παπικοί δολίως έχουν περάσει και μέσα στις δικές μας ψευδοπροφητείες για δήθεν ερχομό του Βασιλιά Ιωάννη που θα άκουσον άκουσον αναστηθεί!!!!! Ένας και μόνο ένας θα ψευδοαναστηθεί και αυτός θα είναι ο αντίχριστος που πιθανώς να λέγεται και Ιωάννης.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα τρίζουν τα κόκαλα του αγίου Σεραφείμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μὲ ποιὸ δικαίωμα δίνει λείψανο ἑνὸς Ἁγίου στὸν αἱρεσιάρχη πάπα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Από αυτοσεβασμό και μόνο όλοι αυτοί (ιστολόγια,εφημερίδες) που προσυνοδικά εξυμνούσαν και την ρωσική εκκλησία και τον Ιλαρίωνα για μια-δυό ψευτοδηλώσεις καταδίκης του ... οικουμενισμού (χαχα) ,θα έπρεπε να τουλάχιστον να ζητήσουν μία συγγνώμη .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com