Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Έκτακτο: Αρνούνται την Σύνοδο της Κρήτης ο Γέροντας Ευθύμιος από την Καψάλα και οι Πατέρες της «Παναγούδας»

SYNAKSH_6-sunodos-kriti.jpg
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΨΑΛΑ
ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ «ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ»
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Όπως μας δήλωσε ο Γέροντας Ευθύμιος από την Καψάλα και πνευματικό τέκνο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη χθές το μεσημέρι στις 1:30 μ.μ.

Αφού ενημερώθηκε για την επιστολή που του εστάλη από την Ομάδα προσκυνητών Αργολίδος σχετικά με την Σύνοδο του Κολυμπαρίου , μας έκφρασε την έντονη πικρία του για την συγκεκριμένη σύνοδο μαςγνωστοποίησε την πλήρη διαφωνία του με τις αποφάσεις της Συνόδου του Κολυμπαρίου και ότι δεν τις αποδέχεται, δηλώνοντάς μας παράλληλα την βαθιά του λύπη για την δημιουργία των πολύ αρνητικών πνευματικών συνεπειών αυτής στο σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Μαζί με τον Πατέρα Ευθύμιο αντιτίθενται στην αν-ορθόδοξη σύνοδο του Κολυμπαρίου και οι Πατέρες της «Παναγούδας» π. Αρσένιος και π. Ησαϊας όπως και ο π. Συμεών από το κελλί «Παναγία του Καζάν» καθώς και άλλοι πολλοί Αγιορείτες Πατέρες που πολύ σύντομα θα σας ανακοινώσουμε τα ονόματά τους.

ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΓια την Ομάδα προσκυνητών Αγίου Όρους Αργολίδας
Ιωάννης Καρυανός του Νικολάου
(Α.Δ.Τ. ΑΗ233243)
Απόστρατος Αξιωματικός Σ.Ξ.
Εφέσου 14, Ναύπλιον
Τηλ.: 6972664871

9 σχόλια :

 1. Δοξα σοι ο Θεος. Σας ευχαριστουμε απο τα βαθη της ψυχης μας ευαγ Ζαλακωστα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να συνεχιστεί ο αγώνας χωρίς απογοητεύσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «Εις τους καιρούς μας βλέπομεν ότι πολλά πιστά τέκνα της Εκκλησίας μας, Μοναχοί και λαϊκοί, έχουν δυστυχώς αποσχισθή από αυτήν εξ αιτίας των φιλενωτικών. Έχω την γνώμην ότι δεν είναι καθόλου καλόν να αποχωριζόμεθα από την Εκκλησίαν κάθε φοράν που θα πταίη ο Πατριάρχης˙ αλλά από μέσα, κοντά στην Μητέρα Εκκλησία έχει καθήκον ο καθένας ν’ αγωνίζεται με τον τρόπον του. Το να διακόψη το μνημόσυνον του Πατριάρχου, να αποσχισθή και να δημιουργήση ιδικήν του Εκκλησίαν και να εξακολουθή να ομιλή υβρίζοντας τον Πατριάρχην, αυτό, νομίζω, είναι παράλογον. Εάν διά την α’ ή β’ λοξοδρόμησι των κατά καιρούς Πατριαρχών χωριζώμεθα και κάνωμε δικές μας Εκκλησίες–Θεός φυλάξοι!-, θα ξεπεράσωμε και τους Προτεστάντες ακόμη. Εύκολα χωρίζει κανείς και δύσκολα επιστρέφει». (Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εύγε στους πατέρες, καιρός ήταν! Ξέρω επίσης, από νεαρό Βρετανό μοναχό που ζει στο Σεράι, ότι κάθε φορά που γίνεται σύναξη των εκπροσώπων των 20 μονών στην Επιστασία, γίνεται σφαγή, καθώς οι μισοί είναι εναντίον των άλλων μισών για τον οικουμενισμό, αλλά δειλιάζουν να τοποθετηθούν δημόσια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μήπως πρόκειται για «ράδιο αρβύλα» ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η έκφραση γνώμης και απόψεως ΄για κάποιο θέμα, καλύτερα να γίνεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, και όχι να μεταφέρεται με λόγια κάποιου άλλου.
  Σε σοβαρά θέματα, ακόμη και η διατύπωση και η φρασεολογία έχουν την σημασία τους, την οποία μπορεί να εκφράση καλύτερα ο ιδιος ο ομιλών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΩΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ, ΤΗΝ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,

  ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.

  ΠΟΛΥ ΕΧΕΙ ΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΣΙΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ.

  Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ.

  ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δόξα Σοι ο Θεός! Τελικά, δεν πρέπει να λυπούμαστε, αλλά να χαιρόμαστε που βρισκόμαστε σε χρόνια δύσκολα, σε χρόνια μαρτυρικά και έχουνε το θάρρος, παρά τους εκβιασμούς και την ψυχολογική πίεση που δέχονται, τόσοι άξιοι και σεβαστοί πατέρες να ομολογούνε την πίστη μας! Και εμείς μαζί τους, η ορθοδοξία θα λάμψει, γιατί μόνο εκεί βρίσκεται ο Χριστός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. και ο Κωνσ/ως και ο Ρωμης ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ προωθουν την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com