Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ιλαρίων εναντίον «επαναστατικών βιογραφιών» του Χριστού: Είναι αγυρτεία! Φτιάχνουν ψευτο-Χριστούς!

2acb867b8ed498b44c82c6279bfae633_M.jpg
Στο μικροσκόπιο της Ρωσικής Εκκλησίας βρέθηκαν νέα βιβλία που περιέχουν «επαναστατικές βιογραφίες» του Χριστού.

Το Πατριαρχείο Μόσχας μιλάει μάλιστα για προσπάθεια ορισμένων ερευνητών να παρουσιάσουν τη ζωής του Χριστού εν μέσω ψευδο-αισθήσεων και τους κατηγορούν για αγυρτεία.
«Οι σύγχρονοι επιστήμονες και συγγραφείς που ψάχνουν για κάτι νέο και εντυπωσιακό, προσπαθούν να αποδείξουν τολμηρές θεωρίες τους με κάποιο τρόπο και παρερμηνεύουν τα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης και καταλήγουν στην κατασκευή ενός ολόκληρου στρατού ψευτο-Χριστών", είπε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων.
Ο ιεράρχης τόνισε ότι κάθε χρόνο "επαναστατικές βιογραφίες του Ιησού" εμφανίζονται στα βιβλιοπωλεία, συγγραφείς κάνουν φανταστικές ανακαλύψεις που δεν βασίζονται σε νέα επιστημονικά δεδομένα, αλλά στα προσωπικά ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις, τις συμπάθειες, και αντιπάθειες τους. "
"Αρνούμαστε  να πιστέψουμε στον Ιησού, τον τρόπο που εμφανίστηκε στα Ευαγγέλια και κήρυξε μέσω της Εκκλησίας σε όλη τη διάρκεια των αιώνων και πολλοί επιστήμονες προτιμούν να πιστεύουν στους δικούς τους μύθους, μετατρέποντάς τους σε δόγματα. Η ζωή και η διδασκαλία του Ιησού δεν αποτελεί σημείο κάποιων φιλοσοφικών κατευθυντήριων γραμμών ή ιδεολογική προϋπόθεση ", είπε.
Ο μητροπολίτης τόνισε ότι "η επιστήμη δεν πρέπει να μετατραπεί σε αγυρτεία."
http://www.ekklisiaonline.gr/eipan/item/17185-ilarion-enantion-epanastatikon-viografion-tou-xristoy-einai-agyrteia-ftiaxnoun-psefto-xristoys 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com