Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Θα είμαι πάντα κοντά σας...

1107.JPG
Σε έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα, λόγω της ανακοινώσεως παραιτήσεως εκ της ενεργούς υπηρεσίας από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς.
Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η παραίτησή του από την διοίκηση της Μητροπόλεως αποτελεί ενσυνείδητη απόφαση, όντας σωματικά και πνευματικά υγιής, δίνοντας τη δυνατότητα σε νεότερους να διακονήσουν τον πιστό λαό της Άρτας, όπως και ο ίδιος διακόνησε επί 45 έτη (τα 28 ως Επίσκοπος) τον ευλογημένο αυτόν τόπο. Ευχαρίστησε το ποίμνιό του για την συνοδοιπορία στην Αρχιερατική διακονία, επισημαίνοντας δε, ότι τώρα θα βρίσκεται περισσότερο κοντά σε όλους, απαλλαγμένος από τα διοικητικά του καθήκοντα.
Εκ μέρους του Κλήρου και του Λαού ομίλησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Κωνσταντίνος Πλακιάς ο οποίος, έντονα συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πατρική αγάπη, συγκατάβαση, ανοχή και συγχωρητικότητα που επέδιδε σε όλους, ως στοργικός πατέρας και Επίσκοπος. Ευχήθηκε δε, ο Πανάγαθος Θεός να του χαρίζει μακροημέρευση έτσι ώστε, απαλλαγμένος πλέον από τις ψυχοφθόρες μέριμνες της διοικήσεως, να συνεχίζει να μας στηρίζει και καθοδηγεί, όπως το έκανε μέχρι σήμερα.
Ανήμερα της εορτής της Παναγίας ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Ροβελίστης.


1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com