Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Μητροπολίτης Σεραφείμ: "Εγώ ήμουν στο Πολυτεχνείο - Ο Φίλης πού ήταν;"

16274-peiraios.jpg
Βολές εναντίον του Νίκου Φίλη εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε την Πέμπτη στα Παραπολιτικά 90,1 και τους Θανάση Φουσκίδη, Δημήτρη Κουνιά. και Ανδρέα Παπαδοπούλου.
Ο Μητροπολίτης Πειραιά απαντώντας στον Νίκο Φίλη για τα όσα ισχυρίστηκε για τον ρόλο της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας είπε με νόημα.

«Θα πω κάτι στον κ. Φίλη με πολλή αγάπη στο πρόσωπό του, με τιμή και σεβασμό ρώτησε τι έκανε η Εκκλησία στην Δικτατορία.  Λοιπόν, να του πω εγώ που είμαι ένα μέλος της Εκκλησίας, εγώ που ήμουν νέος φοιτητής ήμουν στο Πολυτεχνείο. Ερωτώ ο κ. Φίλης πού ήταν;»
Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ σημείωσε επίσης;
«Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Φίλης δεν ελέγχει τι λέει… Δυστυχώς. Χωρίς Φειδώ χωρίς αυτοέλεγχο. Ισχυρίζεται ότι η εκκλησία ευθύνεται για την ηθική έκπτωση του λαού μας. Αναφέρει ιστορικά γεγονότα, τα οποία δεν είναι όπως τα παρουσιάζει.»
Αναφερόμενος δε στην περίοδο της Κατοχής είπε χαρακτηριστικά «Γιατί κατά την κατοχή  η Εκκλησία έδωσε αιματηρές μάχες για να διασώσει τον Λαό, για να διασώσει τους Εβραίους συνέλληνες, τους μαχητές των συμμάχων που είχαν μείνει στην Ελλάδα κλπ.»

3 σχόλια :

 1. Αγνοήστε τον,αυτός που χτυπάει την εκκλησία σκοντάφτει πάνω στη πέτρα που είναι ακρογωνιαίος λίθος. Θα περάσει κι αυτός και δε θα τον θυμάται κανένας. Να προσεύσεσθαι για αυτόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γειά σου δέσποτα λεβεντιά. Να σε είχαμε Πατριάρχη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στις 17 Νοεμ. 1973 ο νυν μητροπολίτης Πειραιώς (γεννηθείς
  το 1956) όντως ήταν (πρωτοετής) φοιτητής,έχοντας κερδίσει στο δημοτικό
  σχολείο ένα χρόνο,όπου πήγε ένα χρόνο νωρίτερα απ' το κανονικό.
  Κανονικά,αν δεν είχε κερδίσει ένα χρόνο,θα ήταν τότε μαθητής της
  Στ' Γυμνασίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com