Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Σφυροκόπημα Μητρ. Πειραιώς κατά Φίλη: Διαπράττει «έγκλημα καθοσιώσεως» σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας

250_0365d4d010f58b5b5603cf11ad8f4e25.png
Λάβρος εμφανίστηκε στον Alpha 989 ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον του Πρωθυπουργού, του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Φίλη για το μάθημα των Θρησκευτικών:

«Να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός και να μην «παίζει κρυφτούλι» με τον κ. Φίλη. Και όχι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος. Πρόταγμα του κόμματος των ΑΝΕΛ είναι η διατήρηση της ορθόδοξης ιδιοπροσωπίας του λαού μας. Πώς θα διατηρηθεί η ιδιοπροσωπία του λαού; Κάνοντας «σούπα» το μάθημα των θρησκευτικών; Κρύπτεται ο Πάνος Καμμένος» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς και πρόσθεσε «δεν μπορεί η Εκκλησία να παραδίδεται βορά στην ιδεοληψία του κάθε κυρίου Φίλη. Δεν είναι η πατρίδα ιδιοκτησία του κ. Φίλη ούτε του πρωθυπουργού ούτε κανενός».
«Ο Αρχιεπίσκοπος αντιδρά πολύ σωστά. Είναι και θέμα Δημοκρατίας. Είναι ένα πρόβλημα βαθιάς νομικής τάξεως και οι μη νομικοί δεν το κατανοούν πλήρως. Μιλάμε για μία στυγνή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο κ. Φίλης με τρόπο απαράδεκτο καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας γιατί δεν έχει επιχειρήματα. Πάσχει από «θρησκευτικό ρατσισμό» σε βάρος της ορθοδόξου Εκκλησίας»
Τόνισε πως «η Εκκλησία έχει έναν μόνο δρόμο, να κηρύξει αυτή εν διωγμό από την κυβέρνηση της Ελλάδος. Να προσφύγει στο δικαστήριο Ευρωπαϊκό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να καταγγείλει την κατάσταση του θρησκευτικού ρατσισμού σε βάρος της, παγκοσμίως».
Συγκεκριμένα για τον Νίκο Φίλη ο κος Σεραφείμ είπε πως «ο ίδιος άνθρωπος ψήφισε νόμο στη Βουλή, όπου στο άρθρο 55 και την παράγραφο 5 λέει τα εξής: για τις ανάγκες των μαθητών του εβραϊκού δόγματος είναι δυνατή η πρόσληψη εκπαιδευτικού εκτός των πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την διαδικασία της διδασκαλίας των θρησκευτικών του ρωμαιοκαθολικού δόγματος και της εβραϊκής θρησκείας, με απόφαση του υπουργού Παιδείας. Ο κ. Φίλης διαπράττει «έγκλημα καθοσιώσεως» σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο κόσμος δεν γνωρίζει το ζήτημα. Γνωρίζει ότι είναι μία πλουραλιστική προσπάθεια του κ. Φίλη για να αναστοχαστεί επάνω στο θέμα των θρησκευτικών. Το θέμα δυστυχώς για τον κ. Φίλη είναι θέμα παραβιάσεως της αρχής της ισονομίας της χώρας μας, παραβιάσεως της συνταγματικής ισότητας και είναι θέμα παραβιάσεως της Δημοκρατίας μας.
Τη στιγμή που ο κ. Φίλης θέλει να αναστοχαστεί επάνω στο μάθημα των ορθοδόξων ελληνοπαίδων, την ίδια στιγμή αναγνωρίζει το δικαίωμα στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, στη Ρωμαιοκαθολική Ιεραρχία της Ελλάδας και στις Μουσουλμανικές Μουφτείες, όχι μόνο να επιλέγουν το περιεχόμενο του μαθήματος αλλά να διορίζουν και τους καθηγητές τους. Γεννάται τεράστιο θέμα Δημοκρατίας. Η Εκκλησία θεωρείται «παρίας» του κοινωνικού συστήματος. Τίθεται η Εκκλησία σε ήσσονα μοίρα από το Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και ότι είμεθα υποκείμενα του κάθε κυρίου Φίλη. Δεν μπορεί να έχει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για τους Έλληνες Μουσουλμάνους και τους Έλληνες Εβραίους.
Γιατί δεν τολμά να αναστοχαστεί ο κ. Φίλης και για το μάθημα των Μουσουλμάνων Ελληνοπαίδων, να διδάσκονται και αυτοί το Κοράνιο και το Ευαγγέλιο. Γιατί δεν τολμά να αναστοχαστεί για το μάθημα των Εβραίων ελληνοπαίδων, να διδάσκονται μαζί με την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Γιατί δεν τολμά να αναστοχαστεί για το μάθημα των Ρωμαιοκαθολικών παιδιών να διδάσκονται μαζί με το Πρώτιο Δόγμα και την Ορθόδοξη θέση που λέει ότι όλο αυτό στηρίζεται σε πλαστογραφημένα κείμενα. Μόνο οι ορθόδοξοι έχουν ανάγκη αναστοχασμού; Είναι θέμα Δημοκρατίας και ισονομίας.
Το θέμα έχει λυθεί με δύο αποφάσεις του ΣτΕ και με μία απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων. Έχει υποχρέωση η Ελληνική Πολιτεία βάσει του Συντάγματος να διδάσκει το ομολογιακό μάθημα στα ορθόδοξα παιδιά, όπως διδάσκει το ομολογιακό μάθημα στα μουσουλμανάκια, στα εβραιόπαιδα και στα παιδιά της ρωμαιοκαθολικής κοινότητας. Δεν μπορεί η Εκκλησία να παραδίδεται «βορά» στην ιδεοληψία του κάθε κυρίου Φίλη. Δεν είναι η πατρίδα ιδιοκτησία του κ. Φίλη ούτε του πρωθυπουργού ούτε κανενός. Ένα ψευδές αυτό που ακούγεται ότι δήθεν η Εκκλησία έχει συμπράξει. Η Εκκλησία όρισε μία επιτροπή, έγινε μόνο μία συνάντηση και μετά ήρθε η απάντηση που εξαγγέλλουν καθημερινώς από τα ΜΜΕ».
Αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο κος Σεραφείμ είπε πως «ο Μακαριότατος έχει από πολλού χρόνου κινητοποιηθεί για το θέμα αυτό. Στη Σύνοδο έχει τεθεί το θέμα που παρουσιάζω στην επιστολή μου στον πρωθυπουργό. Η επιστολή μου είναι ευγενής, κοσμία. Ο Αρχιεπίσκοπος κουράζεται για να υπάρξει σύγκλιση των θέσεων».


5 σχόλια :

 1. Όλα καλά αλλά μία ένσταση Σεβασμιότατε. Γιατί η εκκλησία να προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Το δικό μας ΣτΕ δεν αρκεί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί δεν περίμενε λίγο να τους τα πει προσωπο-προσωπο, όταν συχνα τους εναγκαλιζεται διπλα στον «Αρχιεπίσκοπο» ;
  Όπως τους υποδεχτηκε εγκαρδιως και μετα τον νομο για ομοφυλοφιλους, παροτι ως συνηθως αλλα ελεγε ;
  Μηπως να αναλάβει ο ιδιος τις ευθύνες του και να μην κρυβεται πισω από Γραφειο αιρεσεων, για τη ψευτοσυνοδο, που αν και πολυγραφοτατος δεν εγραψε εστω ένα κειμενο χαρτοπολεμου, ποσο μαλλον να πραξει κατά τους Ιερους Κανονες ;
  Πώς θα μπορει όμως αυριο-μεθαυριο όμως να ξανασυλλειτουργει με Μεσσηνιας, Δημητριαδος και Συρου, να τους βραβευει - εγκωμιαζει και να τους απαλλασσει σε Εκκλησιαστικο δικαστηριο (βλεπε Μεσσηνιας), ΣΥΝΕΡΓΩΝΤΑΣ στη σημερινη καταντια ;
  Εδώ και πολλα χρονια στα βιβλία μας, όπως προφήτευσε ο Νεομάρτυρας Κοσμας ο Φλαμιατος, διδασκονται αντιχριστιανικα και Μασωνικα μηνυματα. Αφου λοιπον με την ενοχη σιωπη τους φτασαμε εδώ, τωρα «αντιδρουν» και θα αποκομισουνε και δοξα ξεγελασμενων Πιστων, σημεία των καιρών… Από το 2002 (δεν ειχα ψαξει νωριτερα) στο βιβλίο θρησκευτικων αναφερονται κατηγοριες γενικες και αοριστες εναντιον των Χριστιανών, χωρις διαχωρισμο π.χ Σταυροφοριες, Ιερα Εξεταση Καθολικών, ενώ αντιθετως στο κεφαλαιο ενημερωσης για Αλλαχ κ.α. θρησκειες (που υπηρχε από τοτε) δεν αναφερεται κουβεντα για τις γενοκτονιες, βιασμους κ.λ.π. κι οσα «καλουδια» πρεσβευει το Ισλαμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επίσης, θα επρεπε να το σκεφτει πριν το παιξει, μπροστα στις καμερες, αλληλεγγυος σε κατά συντριπτικη πλειοψηφια λαθρο κι ελάχιστους προσφυγες. Οι οποιοι δεν είναι προσωρινοι, καθως προχτες βγαλανε και δραση εκπαιδευσης τους μέσω ΕΣΠΑ, εκτός των άλλων και για την « άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων της σχολικής και της ευρύτερης κοινότητας για τους μουσουλμανόπαιδες ώστε να εξαλειφθεί ο κοινωνικός και εκπαιδευτικός αποκλεισμός τους» !!!
  https://www.espa.gr/el/Pages/NewsFS.aspx?item=854
  Θα μας κυριεύσουνε «ειρηνικα», καθώς εννοείται ότι σε λίγο θα καταργηθουνε στα σχολεία η πρωινη προσευχη (ή θα γινεται ξεχωριστα, γονατιζοντας και προσηλυτιζοντας ακατηχητα Χριστιανοπουλα), οι εικονες, ενώ θα πολλαπλασιαστούνε τα τζαμιά κ.α.
  ΣΥΝΕΡΓΟΥΝΕ στη καταστροφη και μετα το παιζουνε αντιδρωντες (παντα χωρις να κινδυνεψει η θεση τους και τα προνόμια τους, για αποτειχιση δε συζηταμε…) κι αποκοιμίζουνε τους Πιστούς
  Όμως έρχονται και χειρότερα …Οι λαθρομετανάστες της Λέσβου έκαψαν το hot spot τους αλλά και πίσω το βουνό και την ώρα αυτή φώναζαν ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ η κλασσική φράση που φωνάζουν οι τζιχαντιστές όταν σκοτώνουν κόσμο, όταν κάνουν βομβιστικές επιθέσεις...Αφιερωμένο στους αλληλέγγυους και στους υπνωτισμένους...
  Το βίντεο είναι από εδώ https://twitter.com/b9AcE
  (εκεί που ξεκινάνε τα βίντεο της 19/09)
  Κλέβουνε και καίνε τις περιουσίες των πολιτών. Έβαλαν φωτιά στο hot spot που τους ετοίμασε το Ελληνικό κράτος και τους τάιζε...
  Απίστευτες προδοτικές δηλώσεις των κομμάτων (να χαιρονται αυτοι που τους ψηφιζαν και καποιοι τους ψηφιζουν ακομα...), δηλώσεις απλών πολιτών κι η γνωστη προπαγανδα για ακροδεξιους που αντιδρούν στο βιντεο που φαινεται εδω
  https://www.facebook.com/117312045356121/videos/198318530588805/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εύγε σεβασμιώτατε. Καλά του τα είπατε.
  Αυτός είναι άθεος και δεν καταλαβαίνει τίποτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θέλουν να μας κάνουν ξένους στην ίδια μας την πατρίδα, αλλά δεν θα τους περάσει, έχει ο καιρός γυρίσματα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com