Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Σκληρή απάντηση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος στην «οικειοποίηση» του Ολοκαυτώματος από τον Θ. Πελεγρίνη

pelegrinis_13.jpg
Η ομιλία του υφυπουργού Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη στη Βουλή στην οποία έκανε λόγο για«οικειοποίηση» του Ολοκαυτώματος από τους Εβραίους, προκάλεσε και την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ).

Το ΚΙΣΕ έστειλε επιστολή στον κ. Πελεγρίνη, σημειώνοντας ότι ακόμη και μετά τη «διόρθωση» στην οποία προχώρησε, η αναφορά του αφήνει το αποτύπωμα ενός αντισημιτικού στερεότυπου.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
Η ομιλία σας στη Βουλή των Ελλήνων, στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, κατά την «Ημέρα Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού» ξάφνιασε δυσάρεστα όλους τους Έλληνες Εβραίους αλλά και κάθε, πιστεύουμε, δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας.
Η αγωνία σας για το μέλλον της Ελλάδος δεν επιτρέπεται να συνοδεύεται με την παραποίηση της έννοιας και της πραγματικότητας του Ολοκαυτώματος. Το Ολοκαύτωμα, κύριε Υφυπουργέ, δεν παραπέμπει «στον διωγμό και στην γενοκτονία που επιχειρεί κάποιο κράτος ή καθεστώς εναντίον εθνικών, θρησκευτικών, κοινωνικών ή πολιτικών ομάδων που δρουν στους κόλπους ενός λαού».
Ως Ολοκαύτωμα ορίζεται το μοναδικό στην ιστορία της ανθρωπότητας έγκλημα της γενοκτονίας των Εβραίων, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο διέπραξαν οι Γερμανοί  Ναζί και οι  συνεργάτες τους, υλοποιώντας συστηματικά το εφιαλτικό σχέδιό τους για έναν κόσμο χωρίς Εβραίους. Δεν είναι κάτι που «πέτυχαν» οι Εβραίοι, είναι αυτό ακριβώς που υπέστησαν.
Η έκφρασή σας ότι  οι Εβραίοι «οικειοποιήθηκαν», δηλαδή, έκαναν δική τους μια γενική ιδέα του Ολοκαυτώματος για πολιτικούς σκοπούς για να κερδίσουν «τη συμπάθεια του πολιτισμένου κόσμου» και να δικαιωθούν, έστω και εάν τη διορθώσατε εκ των υστέρων, αφήνει το αποτύπωμα ενός αντισημιτικού στερεοτύπου.
Το Ολοκαύτωμα του λαού μας, με όλη την τραγική μοναδικότητά του, εγγράφεται στη μακρά σειρά διωγμών και γενοκτονιών της ιστορίας, και μέσα εκεί ακριβώς βρίσκει και το ξεχωριστό νόημά του. Κατά την «Ημέρα Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού», θα περιμέναμε να αναφερθείτε στον κοινό πόνο των λαών που έχουν υποστεί φονικούς διωγμούς, και όχι να προβείτε σε παραλληλισμούς που κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε επιζήμιες παρανοήσεις.
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

2 σχόλια :

  1. Κοίτα που πρέπει να συμφωνήσσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από αυτό και μόνο φαίνεται πόσο εθνικιστές είναι οι Εβραίοι. Έχουν την τραγική μοναδικότητα του ολοκαυτώματος και -κατά την άποψή τους- μόνο αυτοί υπέφεραν μακρά σειρά διωγμών και γενοκτονιών. Οι υπόλοιποι λαοί έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Υπήρχε όμως πράγματι ολοκαύτωμα Εβραϊκό, διότι πολλοί είναι αυτοί που το αμφισβητούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com