Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση Πατριάρχη Γεωργίας με Πάπα Φραγκίσκο (ΒΙΝΤΕΟ)

papas-georgia-4.jpg
Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία στο Πατριαρχικό Μέγαρο στην Τιφλίδα.
Τον Πάπα Φραγκίσκο καλοσώρισε ο Πατριάρχης Γεωργίας τονίζοντας χαρακτηριστικά: ''Αγαπημένε μου Φραγκίσκο, είμαι πολύ ευτυχής που συναντιόμαστε σήμερα. Είκοσι αιώνες έχουμε ζήσει με αδελφική αγάπη''.

Στην συνέχεια ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ Γεωργίας και Βατικανό.
''Υπήρχαν πολλά προβλήματα στις σχέσεις Γεωργίας και Βατικανό, τα οποία με την βοήθεια του Κυρίου έχουν ξεπεραστεί'', υπογράμμισε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας.
Από την πλευρά του ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι: ''Πρέπει η Αποστολική αδελφότητα των δύο Εκκλησιών να αποκατασταθεί. Ο λαός της Γεωργίας έδωσε μαρτυρία αγάπης και κατάφερε να σταθεί στα πόδια του μετά από αμέτρητες δοκιμασίες''.
Επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τον Πατριάρχη Γεωργίας να ενισχύσει τους δεσμούς των δύο Εκκλησιών για να υπάρξει κοινή μαρτυρία για την Δόξα του Θεού και την παγκόσμια ειρήνη.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί διαδηλωτές στο διεθνές αεροδρόμο της Τιφλίδας εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την επίσκεψη του Ποντίφικα στην Γεωργία.
papas-georgia-1
papas-georgia-2
papas-georgia-3
papas-georgia-5


7 σχόλια :

 1. Τι πράγματα είναι αυτά; Τι γίνεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τον πηγαίνουν όπου υπάρχει ή υπήρχε αντίσταση. Τι νόημα έχει η επίσκεψη στην Γεωργία, μία μικρή (περίπου όσο ο πληθυσμός του λεκανοπεδίου Αττικής) και ορθόδοξη χώρα; Άντε μετά τις αβρότητες και την προώθηση του κοινωνικού οικουμενισμού να μιλήσουν για δογματικές διαφορές και αιρέσεις οι Γεωργιανοί. Ο κοινωνικός οικουμενισμός προβάλλεται ως η πιο νόστιμη χριστιανική σούπα. Οι κάθε λογής σούπες όμως δεν έχουν κόκκαλα και αυτή είναι και η επιδίωξη, ένας δογματικός μινιμαλισμός και μία ορθοδοξία χωρίς αντιστάσεις πίστεως και αληθείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. http://www.aljazeera.com/news/2016/10/orthodox-church-snubs-pope-francis-georgia-161001161658569.html

   Διαβάστε αυτό και δείτε και video, φαίνεται ότι δεν έχετε Σώστη πληροφορήσει τι έγινε στην Γεωργία .

   Διαγραφή
 3. Εις αμαρτωλος αλλα οχι αιρετικο30 Σεπτεμβρίου 2016 - 10:40 μ.μ.


  Ολοι ιδιοι ειναι τελικα. Αδελφος τους ειναι ο Αντιχριστος αιρεσιαρχης. Που ειναι η αγαπη τους να του πουνε οτι ειναι αιρετικος. Μονο χαδια. Ετσι ηταν οι Αγιοι μας;

  Εγω ξερω μονον αυτο:
  Κατὰ Ματθαῖον 24:42-47

  Εἶπεν ὁ Κύριος· Γρηγορεῖτε οὖν, ὅτι οὐκ οἴδατε ποίᾳ ὥρᾳ ὁ Κύριος ὑμῶν ἔρχεται. ᾿Εκεῖνο δὲ γινώσκετε ὅτι εἰ ᾔδει ὁ οἰκοδεσπότης ποίᾳ φυλακῇ ὁ κλέπτης ἔρχεται, ἐγρηγόρησεν ἂν καὶ οὐκ ἂν εἴασε διορυγῆναι τὴν οἰκίαν αὐτοῦ. διὰ τοῦτο καὶ ὑμεῖς γίνεσθε ἕτοιμοι, ὅτι ᾗ ὥρᾳ οὐ δοκεῖτε ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἔρχεται. Τίς ἄρα ἐστὶν ὁ πιστὸς δοῦλος καὶ φρόνιμος, ὃν κατέστησεν ὁ κύριος αὐτοῦ ἐπὶ τῆς θεραπείας αὐτοῦ τοῦ διδόναι αὐτοῖς τὴν τροφὴν ἐν καιρῷ; μακάριος ὁ δοῦλος ἐκεῖνος ὃν ἐλθὼν ὁ κύριος αὐτοῦ εὑρήσει ποιοῦντα οὕτως. ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἐπὶ πᾶσι τοῖς ὑπάρχουσιν αὐτοῦ καταστήσει αὐτόν.

  Εις αμαρτωλος αλλα οχι αιρετικος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι οι ελπίδες ορισμένων ότι η Εκκλησία της Γεωργίας θα αγωνιζόταν για την Ορθοδοξία μετά την Σύνοδο της Κρήτης μάλλον διαψεύδονται, καθώς εδώ βλέπουμε ότι η Εκκλησιαστική ηγεσία της Γεωργίας επέλεξε τελικά άλλη πορεία. Μένει να δούμε τί θα γίνει τελικά και με την Εκκλησία της Βουλγαρίας. Δεν θα φανεί παράδοξο εάν και από εκεί τελικά δεν υπάρξει κάτι ουσιαστικό. Είναι ίσως καιρός να γίνει καταννοητό ότι δεν πρέπει να στηρίζουμε την ελπίδα μας σε άλλους , αλλά μόνο στον Θεό ζητώντας Του τη δύναμη και την Χάρι για να πράξουμε αληθινά το καθήκον μας στον αγώνα να απαλλαγούμε και εμείς και η Εκκλησία από τον κίνδυνο και την αιχμαλωσία του Οικουμενισμού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλυτερα να διαβασεις αυτο,
   http://www.impantokratoros.gr/7A05BE60.el.aspx

   Διαγραφή
 5. Μία Εκκλησία μπορεί να μήν συμμετέχη στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, αλλά συγχρόνως να υποδέχεται τον Πάπα.
  Απο αυτό, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι συμμετέχοντες στην Σύνοδο δεν είναι λιγότερο Ορθόδοξοι από τους μή συμμετέχοντες, ούτε η μή συμμετοχή δείχνει κάποια Δογματική ανωτερότητα.
  Απλώς οι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι έχουν ξεχωρίσει μέσα τους, ότι άλλο είναι η Πίστη και άλλο είναι οι κοινωνικές επαφές, οι ανθρώπινες σχέσεις, ο σεβασμός στο ανθρώπινο πρόσωπο, οι Διπλωματικές ισορροπίες μεταξύ κρατών, και οι κινήσεις αβροφροσύνης.
  Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com