Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ: Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί είμαστε οι δύο πνεύμονες της Μίας Εκκλησίας

foto-unità-dei-cristiani1-.jpg
Σχόλιο Ιστολόγιον Κατάνυξις: Όσοι μετριοπαθείς, από τους αναγνώστες και φίλους του Ιστολογίου μας, θεωρούσαν στην προ Κολυμβαρίου εποχή, πως ήταν κινδυνολογία και λαϊκισμός, να προεξοφλούνται οι αποφάσεις της "συνόδου", τώρα έτσι ήρεμα και απλά βλέπουν πως όψιμοι, φιλόδοξοι, και αυτόκλητοι πατέρες της εκκλησίας, με κάθε επισημότητα και σε κάθε ευκαιρία, προβαίνουν σε δηλώσεις ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΣΕΙΣΜΟ! Η οικουμενιστική εκτροπή, νομιμοποιείται και επισημοποιείται... Οι βουλές του Πατριάρχη επιβάλλονται από "αγάπη"! Η συνοδικότητα στην εκκλησία "πάει περίπατο", οι αρχιερείς δεν έχουν το σθένος να αρθρώσουν Ορθόδοξο λόγο και γιατί όχι να ελέγξουν Πατριάρχες και ο λαός... καθεύδει.
  
Συνεχίζονται, στο Cuieti της Ιταλίας, οι εργασίες της 14ης συνάντησης της Ολομέλειας της Μικτής Επιτροπής Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.
Νέο πρόσωπο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, πού τοποθετήθηκε, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως Συμπρόεδρος της Επιτροπής, αντικαθιστώντας τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ τοποθετείται πλέον από το Φανάρι σέ καίριες θέσεις. Μετά την επίδοση των απαραίτητων «οικουμενιστικών διαπιστευτηρίων» στην «Σύνοδο» της Κρήτης, ως εκπρόσωπος τύπου, αναβιβάσθηκε σε Συμπρόεδρο της Μικτής Επιτροπής Διαλόγου.
Στην παρθενική του μάλιστα συμμετοχή με το νέο του υψηλό αξίωμα έσπευσε να επαναβεβαιώσει την παπική θεωρία των «δύο πνευμόνων» δηλώνοντας πως Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί «είμαστε οι δύο πνεύμονες της Μίας Εκκλησίας»

a747b542dc2fd33cf172f967bbdb08aa_xl

http://www.pentapostagma.gr/2016/09/αρχιεπίσκοπος-τελμησσού-ιώβ-ορθόδοξ.html 

Ένταση στην εκλογή συμπροέδρου της 14ης συνεδρίας Επιτροπής Ορθοδόξων – Ρ/Καθολικών

P1020862.jpg
Ζωηρή συζήτηση για την εκλογή Ορθοδόξου συμπροέδρου της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε στην συνεδρία της Ορθοδόξου πλευράς της Επιτροπής, η οποία προηγήθηκε της συνεδρίας της ολομέλειας.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Επιτροπής, ο οποίος υιοθετήθηκε το 1980, κάθε πλευρά εκλέγει συμπρόεδρο από τα μέλη της.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκ των προτέρων απέστειλε επιστολές, όπου ανακοίνωσε τον διορισμό του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιώβ (Getcha) μέλος της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε αντικατάσταση του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα.
Όμως η πρόταση εκλογής του Αρχιεπισκόπου Ιώβ ως συμπροέδρου της Επιτροπής δεν έτυχε υποστηρίξεως της πλειοψηφίας των Ορθοδόξων μελών της.
Η πιθανή αιτία ήταν μια διφορούμενη φήμη του Αγίου Τελμησσού, ο οποίος επαύθη από τη θέση του Διευθυντή της Αρχιεπισκοπής των ἐν τῃ Δυτική Ευρώπῃ Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως λόγῳ σκληρής συγκρούσεως μεταξύ του και των κληρικών, του Συμβουλίου Αρχιεπισκοπής καθώς και του γνωστού πανορθοδόξως Θεολογικού Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος κ. Ιώβ ποτέ δεν ήταν μέτοχος του διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.
Γι’αυτό η πλειοψηφία των Ορθοδόξων μελών της Επιτροπής πρότεινε να εκλεγεί συμπρόεδρος ο Μητροπολίτης Σασίμων.
Υπέρ του Αρχιεπισκόπου Ιώβ μίλησαν μόνο οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών Ρουμανίας και Πολωνίας.
Λόγῳ αδιεξόδου αποφασίσθηκε να διακοπεί η συνεδρία για μία ώρα προκειμένου να ζητηθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης να αλλάξει την απόφασή του, αλλά ο τελευταίος επέμεινε στην απόφασή του, επικαλούμενος ότι ο Μητροπολίτης Γεννάδιος δεν είναι μέλος της Επιτροπής από το Πατριαρχείο, αλλά είναι Γραμματέας της, ενώ μέλη της Επιτροπής είναι ο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ, από τους οποίους και πρέπει να γίνει επιλογή.
Ο Μητροπολίτης Κάλλιστος προέβη σε οικειοθελή απόσυρση επικαλούμενος την ηλικία και την υγεία του.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ ανακοίνωσε στα μέλη της Επιτροπής την ομιλία του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Ως αποτέλεσμα μη έχοντας άλλη επιλογή τα μέλη της Επιτροπής τον επικύρωσαν ως συμπρόεδρο.
Ωστόσο ορισμένοι εκ των ομιλητών τόνισαν ότι κατ’αυτόν τον τρόπο ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκ των πραγμάτων περιφρόνησε τη βούληση των Ορθοδόξων μέλων της Επιτροπής.


6 σχόλια :

 1. Επαναλαμβάνεται η ιστορία με τον Ιώβ. Και την πρώτη φορά, στην Εξαρxία, όπως και προσπάθησαν να τον επιβάλουν με την βία και στανικώς. Αφού δεν είναι επιθυμητός, γιατί επιμένουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μήπως πρέπει να τους αγνοούμε και λίγο; Όχι να μην τους πολεμούμε. Πόσο μπορεί να αντέξει κανείς αυτή την μπουρδολογία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 'Δύο πνεύμονες'';; Γελάει και το παρδαλό κατσίκι.. από ποιο Πατερικό κείμενο άντλησε αυτήν την ανύπαρκτη ορολογία; Από ποιο Βιβλικό χωρίο άντλησε αυτό το κακόδοξο δόγμα;; Από ποια Οικουμενική Σύνοδο ή Σύνοδο Οικουμενικού Χαρακτήρα(8η & 9) ασπάστηκε αυτή την αιρετίζουσα θεωρία; Σε ίστατο καιρό θα μας παρουσιάσουν και τον Προτεσταντισμό ως την Καρδιά, τον Χιλιασμό ως τα νεφρά, και κάθε κακόδοξη αίρεση ως εκκλησία. Η Περίφημη( και κακόδοξη) θεωρία των Κλάδων, περί Ορατής και Αοράτου Εκκλησίας. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Έναν Χρυσόστομο χρειάζεται αυτή την στιγμή η διοικούσα Εκκλησία. Να περνά από επισκοπή σε επισκοπή, από μητρόπολη σε μητρόπολη, Από Πατριαρχείο και από Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, και να καθαιρεί επί κανονικών( και αμετανόητων) παραπτωμάτων κόσμο, ως έπραττε και ο ίδιος όσο ζούσε, για αυτόν και τον λόγο μάλιστα, απέθανε στην εξορία, αφορισμένος από ψευδοσυνόδους, στεφανωμένος όμως με τον στέφανο του μαρτυρίου από τον Θεό. Ο Ίδιος μάλιστα, ο άγιος Ιωάννης, σε κείμενο του, ομολογεί, πως τίποτα δεν φοβήθηκε σε όλη του την ζωή, όσο ορισμένους επισκόπους ένεκα της ανάρμοστης συμπεριφοράς τους( PG 52,685).
  Οι κακόδοξες θέσεις του παπισμού( filioque, περί κτιστών ενεργειών του Θεού, περί Ασπίλου συλλήψεως της Παναγίας κλπ) έχουν καταδικασθεί από Οικουμενικές Συνόδους(7η 8η 9η και έπειτα), βρισκόμενο όντως το πάλαι ποτέ Πατριαρχείο Ρώμης σε αίρεση. Η Μόνη λύση είναι η μετάνοια.. Ούτε πνεύμονας, ούτε νεφρό, ούτε καρδιακό αγγείο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι και αυτό μήπως Φαναριώτικη διπλωματία για να κατευναστούν οι Τούρκοι; Μάλλον είναι Φαναριώτικος Οικουμενισμός και ας αφήσουν επιτέλους τις δικαιολογίες όλοι οι Αγαπολόγοι. Ας τα δουν αυτά οι Αγιορείτες Ηγούμενοι που διώκουν ή επιτρέπουν να διώκεται ο π. Σάββας Λαυριώτης αντί να τον στηρίζουν και να τον επαινούν για τη θαρραλέα ομολογία του. Ντροπή τους!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. τοτε,συμφωνως τα λεγομενα του,αφου ο ενας πνευμονας εχει καρκινο (παπισμος) τοτε θα επεκταθει και στον αλλο.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com