Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

hqdefault.jpg
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Στο τελευταίο φύλλο του Ορθοδόξου Τύπου διαβάζουμε τα εξής για το μητροπολίτη Φλωρίνης:

Κυκλοφορεί βίντεο του Σεβ. Φλωρίνης, ο οποίος εις το τέλος της Θ. Λειτουργίας ομιλεί εις το ποίμνιόν του δια τον κίνδυνον σχίσματος με αφορμήν την τοποθέτησιν του π. Παισίου Παπαδοπούλου, ο οποίος διέκοψε το μνημόσυνον του οικείου μητροπολίτου, διότι αυτός μνημονεύει τον αιρετίζοντα Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως. Βεβαίως, ορθώς λέγει ο Σεβασμιώτατος ότι δεν πρέπει να προκληθή σχίσμα εις την Εκκλησίαν και ότι δεν πρέπει να βιαζώμεθα. Ωστόσο μεταξύ άλλων καθ υπερβολήν και ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος μετά μεγάλης μας λυπης υποπίπτει εις σοβαρά κανονικά σφάλματα. Αναφέρει ότι ο Πατριάρχης είναι προισταμένη αρχή των Νέων Χωρών! Επίσης ότι είναι ο θεσμός της Εκκλησίας και συγκεκριμένα η κορυφή της Εκκλησίας επί της γης"!!!
Καταλήγει ότι πρέπει να τον μνημονεύωμεν υποχρεωτικώς και να υποτασσώμεθα!
Σεβασμιώτατε η προισταμένη Σας αρχή είναι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και όχι ο Πατριάρχης! Απορούμεν πώς ανεβιβάσατε εις κορυφήν τον υπό άλλας συνθήκας υπόδικον διά οικουμενισμόν! Ακόμη και ο ίδιος ο Πατριαρχικός θώκος ανεξαρτήτως προσώπων δεν αποτελεί την κορυφήν της Εκκλησίας, όπως στοιχειωδώς διδάσκει η Εκκλησιολογία. Η δε μνημόνευσις του Πατριάρχου τυγχάνει όλως αντικανονική! Είναι δυνατόν να μνημονεύονται δύο κεφαλαί εις την Βόρειον Ελλάδα;΄Μόνον η προισταμένη αρχή μνημονεύεται! Η δε "υποταγή" ανήκει εις τα χαρακτηριστικά του Ισλάμ, ενώ εις την Ορθοδοξίαν τελούμεν εις κοινωνίαν των Εκκλησιών. Το όλον πρόβλημα πηγάζει εκ του γεγονότος ότι ο Σεβασμιώτατος λέγει ότι "ο επίσκοπος ίσταται επάνω, για να ενημερώνει". Ο Επίσκοπος ούτε ίσταται επάνω ούτε ίσταται εκεί, διά να ενημερώνει. Πρόκειται διά την εμπροσθοφυλακήν με κύριον λειτούργημα να απομακρύνη τους αιρετικούς από την Εκκλησίαν. Εάν ο Πατριάρχης είναι αιρετικός τότε οφείλετε, Σεβασμιώτατε, να απομακρύνετε αυτόν! Σας καλούμε να ακολουθήσετε τα βήματα του προκατόχου σας , χάριν του οποίου κατέστητε Μητροπολίτης! Ποία παρακαταθήκη σας παρέδωσε;


7 σχόλια :

 1. O Ορθοδοξος Τυπος.Η θαραλλεα και αγωνιστικη εφημεριδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα θέλαμε να μάθουμε ποιός είναι ο συντάκτης του παρόντος σχολίου του Ορθόδοξου Τύπου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Kαι μεις θα θέλαμε να δούμε το μητροπολίτη σύντομα να ανασκευάζει τις δηλώσεις του.

   Διαγραφή
  2. Εκεί είναι το πρόβλημα 9:12; Στο ποιος είναι ο συντάκτης του σχολίου ή στο περιεχόμενο του σχολίου;

   Διαγραφή
  3. Ευστοχότατες οι επισημάνσεις του!

   Διαγραφή
 3. Πολλοί Φλωρινιωτες είναι απογοητευμένοι από το μητροπολίτη τους. Και για την απαράδεκτη σιωπή του και για το επίμαχο κήρυγμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Ορθόδοξος Τύπος και για άλλα. Για λόγους μη διασάλευσης της ενότητας της τοπικής Εκκλησίας όμως δεν δημιουργούν ζήτημα δημοσίως. Εννοείται ότι δεν θεωρούν αιρετικό ή οικουμενιστή τον επίσκοπο. Η σιωπή των πιστών όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται επ άπειρον. Στις φωνές διαμαρυρίας των πιστών της Εορδαίας θα προστεθούν σύντομα και αυτές των Φλωρινιωτών εφ όσον δεν παύσουν να λέγονται τέτοια πράγματα από το μητροπολίτη.
  Εάν δεν τα διατύπωσε σωστά να προβεί σε διορθωτική δήλωση. Ειδικά τα περί ακυρότητας της Θείας Λειτουργίας όταν κάποιος επίσκοπος διακόψει το μνημόσυνο του πατριάρχη! Κάτι τέτοιο άπτεται και του γέροντά του που διέκοψε το μνημόσυνο του Αθηναγόρα. Περιμένουμε λοιπον διευκρινίσεις. Άφησε και μια παρακαταθήκη ο π.Αυγουστίνος τόσο στον επίσκοπο όσο κι στους πιστούς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτά έμαθε κοντά στον π.Αυγουστίνο ο π.Θεόκλητος τόσα χρόνια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com