Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Πρώτη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη νοηματική

noimatiki.jpg
"Καλώ όλους τους Επισκόπους να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στους αδελφούς και αδελφές μας, που έχουν αυτή την ασθένεια (κωφάλαλοι). Είναι μέλη της Εκκλησία, πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην αισθάνονται ότι εμπόδιο" τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος τέλεσε για πρώτη φορά Θεία Λειτουργία στη νοηματική.
Η θεία λειτουργία στη νοηματική τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στο Νοβοκοσίνο, παρουσία εκατοντάδων πιστών άνευ ακοής.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία αρχίζει ένα σοβαρό ποιμαντικό έργο με ανθρώπους που είναι κωφάλαλοι, αλλά και προβλήματα απώλειας όρασης.
Σήμερα υπάρχουν 47 κοινότητες ανθρώπων χωρίς ακοή και 57 ενορίες που ασχολούνται με την ποιμαντική μέριμνα τους, ενώ 9 ενορίες παρακολουθούν ανθρώπους χωρίς όραση.
«Ευχαριστώ θερμά τους ιερείς μας, οι οποίοι ασκούν αυτή την δύσκολη ποιμαντική διακονία, η οποία απαιτεί σοφία, πνευματική τόλμη και μεγάλη αγάπη» τόνισε σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Τέλος να σημειωθεί ότι στη Ρωσική Εκκλησία υπάρχουν 33 ιερείς και 7 διάκονοι που ομιλούν στη νοηματική, ενώ κάθε χρόνο ο αριθμός των κοινοτήτων αυξάνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com