Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στη δημοσιότητα η λίστα με τους κληρικούς που σύμφωνα με τη μεγάλη Στοά υπήρξαν τέκτονες

Παλαιότερα κυκλοφορούσε ως αστικός μύθος. «Στην μεγάλη Στοά της Ελλάδας, υπάρχουν πίνακες με κληρικούς που υπήρξαν τέκτονες» έλεγαν όσοι υποστήριζαν ότι γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα

Η πρόσβαση στο κτίριο της οδού Αχαρνών βέβαια δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Από την άλλη, η «Μεγάλη Στοά» ουδέποτε έδωσε επίσημα στοιχεία στην δημοσιότητα σχετικά με το ποιοι ήταν μέλη της. Έτσι ουδείς είχε στα χέρια τους «αποδείξεις και ονόματα» για να επιβεβαιώσει του λόγου του το αληθές.
Παρά ταύτα η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε αποδέχθηκε πως κληρικοί της υπήρξαν τέκτονες. Τελευταία φορά που η Εκκλησία της Ελλάδος εξέδωσε κείμενο σχετικά με το ζήτημα του τεκτονισμού στις τάξεις του Κλήρου ήταν τον Μάρτιο του 2014. Τότε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωση της, αφού ξεκαθάρισε πως καταδικάζει τον τεκτονισμό θεωρώντας «ασυμβίβαστη την πίστη του Ορθοδόξου Χριστιανού με την ιδιότητα του τέκτονος» τόνισε πως «… ούτε υπήρξε στο παρελθόν, ούτε υπάρχει σήμερα Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος να είναι μέλος οποιασδήποτε Τεκτονικής Στοάς».

Κι όμως… γυρίζει;

Με την βοήθεια της τεχνολογίας, τα μέλη της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας» σήκωσαν ένα μεγάλο μέρος του πέπλου μυστηρίου που κάλυπτε τις ενέργειες τους μέχρι σήμερα και στην επίσημη ιστοσελίδα της Στοάς που δημιούργησαν, ανάμεσα στα άλλα δημοσιοποίησαν μια εκτεταμένη λίστα με «διακεκριμένους Έλληνες Τέκτονες».
Ανάμεσα σε αυτούς, όπως αποκαλύπτει σήμερα το orthodoxia.info ήταν οι Οικουμενικοί Πατριάρχες Αθηναγόρας (+1972), Βασίλειος Γ΄(+1929) και Ιωακείμ Γ΄ (+1912) ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Βενέδικτος (+1980), ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Φώτιος Πέρογλου (+1925), οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών Χρύσανθος Φιλιππίδης (+1949) και Μελέτιος Μεταξάκης (+1935) (μετέπειτα Οικουμενικός Πατριάρχης) και οι μητροπολίτες, ο από Δαρδανελίων, Σάμου και Ικαρίας Ειρηναίος (+1963) και ο Τρίκκης Χερουβείμ (+1952).
Ανάμεσα στη λίστα με τους διακεκριμένους Έλληνες τέκτονες βρίσκει κανείς εκτός από τους παραπάνω κληρικούς, τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Γεώργιο Κολοκοτρώνη, τον Παύλο Μελά, τον Ιωάννη Μεταξά και πάρα πολλούς Έλληνες με θέση περίοπτη στην ελληνική Ιστορία.
«Ποιος από αυτούς μπορεί να ερωτηθεί» ήταν το σχόλιο που έκανε στοorthodoxia.info ο εκπρόσωπος Τύπου της Δ.Ι.Σ. μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ο οποίος τόνισε πως εκτός από τους απελθόντες κληρικούς, «ουδείς από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ανήκει σε κάποια Στοά».
Πλέον το βάρος της απόδειξης των λεγομένων της φαίνεται πως έχει η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, στην επίσημη ιστοσελίδα της οποίας βρίσκονται οι σχετικές αναφορές.
Ολόκληρη η λίστα με τους επιφανείς τέκτονες. Ανάμεσα τους και Έλληνες Ιεράρχες
Ολόκληρη η λίστα με τους επιφανείς τέκτονες. Ανάμεσα τους και Έλληνες Ιεράρχες
tektones_4
tektones_1
tektones_7
tektones_2
tektones_3
tektones_5
tektones_6

7 σχόλια :

 1. Κ ποιος λεει οτι λεν παντα αληθεια οι τεκτονες ; Ο Κυριος ειπε εκ του καρπου του δενδρου γνωσεσθαι αυτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ε όχι και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Μασονία και ψέματα είναι ταυτόσημες έννοιες,είναι γνωστό ότι αυτής της ποιότητας είναι οι αρετές των μασόνων. Αλλά όχι και τόσο εξόφθαλμα ψέματα. Ποια μασονία υπήρχε τότε στον Μωριά και τι γνώριζε ό Κολοκοτρώνης από μασονία; Απολύτως τίποτε.Άλλοι έχουν επιβεβαιώσει με την πορεία τους ότι είχαν σχέσεις όπως οι Ιωακείμ τρίτος, Μελέτιος Μεταξάκης και ό Αθηναγόρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όπως είναι αποδεδειγμένο και γνωστό ο αντίδικος διάβολος πάντα νοθεύει την αλήθεια με το ψέμα για να προκαλέσει την απώλεια των ανθρώπινων ψυχών. Χρειάζεται όσον είναι δυνατόν πιο προσεκτική και καθαρή ζωή από όλους μας, τους ορθοδόξους χριστιανούς, για να μας λυπηθεί ο Θεός και να φωτίζει τις σκέψεις και την ζωή μας.
  Προσοχή! Ζούμε σε πολύ δύσκολα χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μερικοί από τους αναφερόμενους σίγουρα ήταν, αλλά όχι και ο Κολοκοτρώνης και ο Καποδίστριας.

  Και ένα σχόλιο : σιγά τον διακεκριμένο Έλληνα ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ (μήπως Θεόδωρο ;;, τότε ναι !) .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έχουν συμπεριλάβει και τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας καθώς και της Εθνικής Εταιρείας, που εξελίχθηκαν σε Μασονία. Στην αρχική τους μορφή δεν είχαν καμία σχέση, ορκίζονταν στην Άγια Τριάδα και όχι σε βάρος ΜΑΤΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παρότι τα τελετουργικά των Φιλικών ήταν άκρως μυστικά, ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ Ο ΙΕΡΕΑΣ, ΤΟ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙ, ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ, ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΝ!

  Κι αν μπορεί κανείς να πει πως υπάρχουν και Τέκτονες ιερείς, αναρωτιόμαστε:

  -Οι Μασώνοι ορκίζονται στο Ευαγγέλιο ή σε εικονίσματα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως;

  -Κατά τη διάρκεια των όρκων τους κάνουν το σταυρό τους;

  Υπάρχει βέβαια η ένσταση πως οι ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας ήταν Τέκτονες. Διαβάζουμε σχετικά:

  Ο Σκουφάς είχε ιδιαίτερες επαφές με τον Κωνσταντίνο Ράδο, ο οποίος ήταν μυημένος στον Καρμποναρισμό. Ο Ξάνθος είχε μυηθεί σε τεκτονική Στοά της Λευκάδας («Εταιρεία των Ελεύθερων Κτιστών», της Αγίας Μαύρας), ενώ ο Τσακάλωφ είχε υπάρξει ιδρυτικό μέλος του Ελληνόγλωσσου Ξενοδοχείου.

  Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι ισχύουν τα παραπάνω, πως δηλαδή οι τρεις ιδρυτές της Εταιρείας είχαν σχέσεις με τη Μασωνία, απέβαλαν οτιδήποτε είχε να κάνει μ'αυτή κατά την ορκωμοσία των νέων Φιλικών: Είναι γνωστή η προσπάθεια των Τεκτόνων να ταυτίσουν οτιδήποτε μυστικό με τις Στοές τους, όμως κάτι τέτοιο είναι γελοίο, αφού εκείνη την εποχή δεν ήταν δυνατό να δίδονται τέτοιου είδους όρκοι ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ εν φανερώ και ιδιαίτερα στην υπόδουλη μητροπολιτική Ελλάδα!Επίσης, ας σημειωθεί πως τουλάχιστον οι μισοί Αρχιερείς της εποχής ήταν Φιλικοί , ενώ στο έμβλημα της Εταιρείας , κυρίαρχη θέση είχε ο Σταυρός. Συμπέρασμα, όλους αυτούς η Μασονία τους παρουσιάζει ως Μασόνους, ενώ ήταν Φιλικοί και δεν είχαν καμία σχέση με ΜΑΤΣ.
  πηγή:
  http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2011/09/blog-post_392.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Παιδιά, μη λέμε ό,τι μας κατέβει προτού το διασταυρώσουμε! Οι τέκτονες μπορεί να λένε ό,τι θέλουν, που σχεδόν τα περισσότερα ψέματα είναι, παρά αλήθεια. Είναι δυνατόν να πιστεύουμε για τον Παύλο Μελά, τον Καποδίστρια και για άλλους ήρωες και ευεργέτες μας, με πίστη στον Τριαδικό Θεό και που τα έδωσαν όλα για τα ιδανικά της πατρίδας μας, είναι δυνατόν να ήταν τέκτονες; Είναι προσβολή και μόνο που το λέμε. Οι μασόνοι θέλουν να ανεβάσουν το κύρος τους και χρησιμοποιούν προσωπικότητες μεγάλες όπως αυτές, αλλά αυτό δεν είναι απόδειξη, είναι προσβολή και παραπλάνηση της κοινής γνώμης, μην παίζουμε το βρώμικο παιχνίδι τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com