Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Το Βατικανό θεσπίζει νέους κανόνες για τον ορισμό του... θαύματος!

ImageHandler.jpg
Είχε στηθεί μεγάλη «μηχανή παραγωγής θαυμάτων». Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε αποφασισμένος να διασφαλίσει τη διαδικασία... αγιοσύνης.

Νέους κανόνες, βάσει των οποίων θα προσδιορίζεται πλέον τι είναι και τι δεν είναι «θαύμα», εξέδωσε το Βατικανό, εντάσσοντας ορισμένες αξιοσημείωτες παραμέτρους. Η παπική εκκλησία θεσπίζει έναν νέο κατάλογο, προσαρμοσμένο στη σύγχρονη εποχή, κριτηρίων για τον ορισμό του «θαύματος», με σκοπό να βάλει «φρένο» στη δράση εκείνων που εκμεταλλεύονται για χρηματικό όφελος την αφέλεια των πιστών.
Οι νέοι κανόνες αφορούν ακόμη και το πως μία ομάδα εμπειρογνβμόνων γιατρών, εξετάζει τα πιθανά θαύματα. Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε αποφασισμένος να διασφαλίσει τη διαδικασία... αγιοσύνης εκείνων που υποστηρίζουν ότι γιατρεύουν κόσμο από αρρώστιες, προσελκύοντας μεγάλες δωρεές.
Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος κανονισμός ορίζει ότι το πιθανό «θαύμα» θα πρέπει, πλέον, να εξετάζεται τρεις φορές από την αρμόδια επιτροπή. Αν αποτύχει έστω και στη μία, δεν θα θεωρείται... δώρο θεού.
Ένας άλλος κανόνας, υποχρεώνει την αμοιβή των γιατρών, να γίνεται μόνο με τη μεταφορά χρημάτων μέσω μέσω τράπεζας, καθώς διαπιστώθηκε σε πρόσφατη έρευνα, ότι είχε δημιουργηθεί συγκεκριμένη «γκανιότα» με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανά υποψήφιο, χωρίς καμία ουσιαστική οικονομική εποπτεία.
Επίσης, οι νέοι κανόνες ορίζουν ότι όσοι ασχολούνται με τα «τεκμήρια του θαύματος» θα περιλαμβάνονται σε μία απόρρητη λίστα, ενώ οι γιατροί που εξετάζουν την κάθε περίπτωση, δεν θα έρχονται σε καμία επαφή με τον υποψήφιο.
Αναφέρεται δε πως «οι εμπειρογνώμονες υποχρεούνται, με όρκο, να εξετάσουν την υπόθεση σύμφωνα με την επιστήμη και τη συνείδηση ​​και να τηρούν τους απόρρητο».
Ο Αρχιεπίσκοπος Marcello Bartolucci, δήλωσε ότι τελικά είναι ο ποντίφικας «που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να αναγνωρίζει ένα έκτακτο γεγονός ως ένα πραγματικό θαύμα».

1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com