Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΞΑΝΑ ΤΖΑΜΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ!

ayasofya_müzesi_hünkar_kasrında_bayram_namazı_kılındı.jpeg
Σε νέα προκλητική ισλαμοποίηση του ιερού χώρου της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης προέβηκαν οι Τούρκοι, επί τη ευκαιρία της μουσουλμανικής εορτής του Μπαϊράμ.

Σύμφωνα με την δήλωση – ομολογία του διευθυντή του μουσείου της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, Heyrullah Cengiz, φέτος για πρώτη φορά έγινε μουσουλμανική τελετή μέσα στον χώρο του ναού για την ισλαμική εορτή του Μπαιράμ.
2016091210553819_1b24c70afff5edfbcb99d72f78c0014b
Όπως ανέφερε με πανηγυρικό ύφος ,για πρώτη φορά μετά το 1935 που η Αγία Σοφία με νόμο έγινε μουσείο, (και σήμερα είναι υπό την προστασία της OYNESCO), τελέστηκε το bayram namaz, δηλαδή η μουσουλμανική τελετή του Μπαιράμ παρουσία περίπου 100 πιστών.
Είναι η δεύτερη φορά που οι Τούρκοι και παρά τις έντονες διεθνείς αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για την μετατροπή του μεγάλου συμβόλου της Χριστιανοσύνης την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης σε τζαμί προχώρησαν σε νέα βεβήλωση του χώρου.
Εμείς για ανταπόδοση ας… γεμίσουμε με τζαμιά όλη την επικράτεια!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Πατήστε εδώ και ακολουθήστε την Κατάνυξη στο twitter. Ενημερωθείτε άμεσα για τις αναρτήσεις μας!!!

1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com