Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ύπουλο σχέδιο του Βατικανού να αποκοπεί η ορθόδοξη Σερβία από την Ρωσία!

41b16d62ea2f963ba601250eb00827f6_XL.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες Σέρβικών υπηρεσιών και έγκριτων αναλυτών , το Βατικανό έχει σχέδια για τον «διαχωρισμό» της Σερβίας από την Ρωσία, τα οποία υποστηρίζουν ορισμένοι σημαντικοί  κύκλοι στην Κροατία, την Ουγγαρία και την Πολωνία, γράφει ο σερβικός τύπος.

Το ύπουλο σχέδιο θέλει πάση θυσία να αποκοπεί  η Σερβία  από την Ρωσία και να περιβάλλεται από όλες τις πλευρές, από «ελεγχόμενες» χώρες οι οποίες θα πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από την Κροατία . Αυτή η ανίερη «συμμαχία» ονομάζεται από το Βατικανό «Intermarijum».
Πρόκειται για την «νέα Κεντρική Ευρώπη» (INTERMARIJUM), η οποία θα ξαναενώσει  την «Αυστρο-Ουγγαρία»,  την Κροατία, τη Σλοβενία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Τσεχία , την Ουκρανία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Λευκορωσία, την Ρουμανία, την Μολδαβία, την Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ, την Βοσνία και Ερζεγοβίνη,καθώς επίσης την  Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο , την Αλβανία και το λεγόμενο κράτος του Κοσσυφοπεδίου.
assets_LARGE_t_420_54410834
Σερβική ιστοσελίδα παρουσιάζει  άρθρο από την κροατική ιστοσελίδα novipogledi.hr, η οποία αναφέρει με εξονυχιστικές λεπτομέρειες το σχετικό σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του Βατικανού Dmitro Wilczynski.
Το άκρως επικίνδυνο αυτό σχέδιο απειλεί την επιβίωση του σερβικού κράτους, αλλά και όλων των  ορθοδόξων χωρών  των Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένων,  της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ, της Βουλγαρίας.  
Στην Ευρώπη υπάρχει μια αυξανόμενη απόκλιση από το αποκαλούμενο  πολιτικό μέλλον της ηπείρου. Η παλαιά αριστερή-φιλελεύθερη Ευρώπη και οι  νέο-συντηρητικές παραδοσιακές δυνάμεις,  «υφίστανται» τεκτονικές αλλαγές που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον χάρτη της Ευρώπης.
Αυτό αφορά κυρίως τα μέλη της Ομάδας των χωρών του Βίσεγκραντ , που επιθυμούν να επιστρέψουν στις παραδοσιακές θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες, γύρω από το οποίες προσπαθούν να δημιουργήσουν  νέες συμμαχίες.
vatican-city-1233913_960_720
Το Βατικανό όμως «ονειρεύεται» , κατά κύριο λόγο μια «Καθολική Νέα Κεντρική Ευρώπη» , ενάντια στην υπερ-Ορθόδοξη ανατολική ρωσο-σερβική Εκκλησία, επιβάλλοντας την με πιέσεις και εκβιασμούς  στις παραδοσιακές ορθόδοξες εκκλησίες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής .
Για το λόγο αυτό, το νέο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων θρησκειών, είναι «ανεκτικό» και συνοδευόμενο από παρόμοια κουλτούρα, ενώ επικεντρώνεται γύρω από τους  παραδοσιακούς  θεματοφύλακες των ευρωπαϊκών αξιών, την ομάδα Βίσεγκραντ + Κροατία.
Με αυτό το σχέδιο θα  δημιουργηθεί  μια νέα συμμαχία «φιλικών χωρών» με το Βατικανό στις οποίες οι καθολικοί, οι ουνίτες και οι  ανεκτικοί μουσουλμάνοι θα επιδιώξουν να «κατατροπώσουν» την Ορθοδοξία και τις χώρες που την πρεσβεύουν.
Η ανάλυση αυτή αφορά την  κύρια εικόνα της θρησκευτικής κατάστασης που επιδιώκουν οι παπικοί στην Κεντρική Ευρώπη με αυτές επιδιωκόμενες εξέχουσες « αμοιβαίες συνεργασίες».
Σήμερα  η Ευρώπη αντιμετωπίζει  τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε ποτέ από το τέλος του Β “Παγκοσμίου Πολέμου, με την  προσάρτηση της Κριμαίας  στην Ρωσία , τον πόλεμο  Ρωσίας-Ουκρανίας που καταστρέφει την ανατολική Ουκρανία, την εισβολή εκατομμυρίων μεταναστών  και το «ξεχαρβαλωμένο» ευρωπαϊκό  σύστημα ασφαλείας.
Οι πρόσφυγες και η μουσουλμανική τρομοκρατία απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια στο εσωτερικό, οδηγώντας  σε συγκρούσεις μεταξύ της μπλόκ των χωρών « της Παλαιάς  και της  Νέας Ευρώπης. Δεν είναι απίθανο αυτή ή σύγκρουση να μετατραπεί  σε πόλεμο στο εσωτερικό της ΕΕ.
Στον απόηχο αυτών των ενδο-ευρωπαϊκών προβλημάτων, ιδίως των προβλημάτων της ασφάλειας , θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα  η ανασύσταση της ιδέας της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά χωρίς τους Γερμανούς , με σύνδεση  σε Βαλτική, Μαύρη Θάλασσα, αλλά με  στενή συνεργασία  με την Ρωσία  .
Έτσι η «ανακαινισμένη» παραδοσιακή  Ευρώπη θα μπορούσε να οδηγήσει με την βοήθεια της  Χριστιανικής ορθόδοξης θρησκείας,  στην  αποκατάσταση της Ευρώπης και των αξιών της  .
Θα  μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στις ευρωπαϊκές χώρες μέσω του Χριστιανισμού  να «μην πνιγούν»  στα νερά του φιλελευθερισμού και της μουσουλμανικής μετανάστευσης που κτυπά αλύπητα την  Γηραιά Ήπειρο.


1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com