Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Συγχαρητήριο μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα για την 25η επέτειο από την εκλογή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

 EPA/MICHAEL REYNOLDS
Με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την εκλογή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος είναι η ακόλουθη:

"Χαίρομαι που δίνεται η ευκαιρία και σε μένα να αποτίσω φόρο τιμής στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, καθώς συμπληρώνονται 25 χρόνια από την εκλογή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Υπό την καθοδήγηση της διδασκαλίας της πίστης του, η Παναγιότητά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, είναι επί μακρόν ένας πυλώνας σοφίας και διαφώτισης για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το έργο του --είτε με την προώθηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης, με τη θέση του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, την υποστήριξη των προσφύγων, είτε ενθαρρύνοντάς μας να είμαστε διαχειριστές του πλανήτη μας-- έχει βοηθήσει να ξεπεραστούν χάσματα που έχουν χωρίσει τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ιστορίας.
Στο επίκεντρο των προσπαθειών του βρίσκεται μια θεμελιώδης αλήθεια για την κοινή ανθρώπινη υπόστασή μας: ότι είναι ιερή υποχρέωσή μας να αναλώσουμε τον χρόνο μας εδώ, στη Γη, εργαζόμενοι από κοινού για τη σφυρηλάτηση ενός φωτεινότερου μέλλοντος για όλους -- συμπεριλαμβανομένων των γενεών που ακόμη δεν έχουν έρθει.
Ελπίζω τα επόμενα χρόνια να φέρουν συνεχείς ευλογίες στη διακονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και για το ξεχωριστό αυτό ορόσημο στέλνω τις καλύτερες ευχές μου".

2 σχόλια :

  1. Copy paste είναι αυτά τα μηνύματα, για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς δεν του ευχήθηκε να γίνει και πάπας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com