Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

28η Οκτωβρίου: Τέσσερα παιδιά και μια δασκάλα τίμησαν το «ΟΧΙ» σε χωριό της Ηπείρου

mathites_495_355.jpg
Τρεις μαθητές σε τρεις διαφορετικές τάξεις του Δημοτικού... Και μία δασκάλα που πάνω από όλα ξέρει να κάνει το καθήκον της! Ένα αγοράκι που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο αλλά... εδώ και κάποιες ημέρες είναι υποχρεωμένο να μένει στο σπίτι, καθώς η νηπιαγωγός απουσιάζει με αναρρωτική άδεια έξι βδομάδων.

Τα τέσσερα παιδάκια στάθηκαν μπροστά στην ελληνική σημαία και στο ορεινό Ματσούκι, τίμησαν με αυτό τον τρόπο, την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Σε υψόμετρο 1.100 μέτρων στο Ματσούκι, στις πλαγιές των Τζομέρκων τίποτα εύκολο. Η ομίχλη και τα σύννεφα καλύπτουν τα βουνά και οι κάτοικοι έχουν ολοκληρώσει ήδη την προετοιμασία για τον χειμώνα. Σήμερα αντάμωσαν στο προαύλιο της πέτρινης εκκλησιάς και με στεφάνια δάφνης τίμησαν τους ήρωες του 40.
Η δασκάλα κρατούσε τη σημαία και με τους μαθητές της τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα!
Τρεις μαθητές κρατούν το σχολείο ανοιχτό και το χωριό ζωντανό. Μαζί τους και ο μικρός από το νηπιαγωγείο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος πλέον να μένει στο σπίτι του καθώς η νηπιαγωγός που έφυγε με άδεια δεν αναπληρώθηκε και δύσκολα θα βρεθεί άλλη να την αντικαταστήσει. Σήμερα όμως έγινε κι εκείνος ένα μέρος της γιορτής.
Τέσσερις μαθητές, τέσσερα παιδιά, σε ένα ορεινό χωριό... Σίγουρα είναι από τους πιο ξεχωριστούς εορτασμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com