Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Δαμασκηνός στηρίζει Φίλη: «Απρεπείς και απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί «εκκλησιαστικών» προσώπων εναντίον σας»

didimot.jpg
Προϋπόθεση δημοκρατίας και χριστιανική εντολή αποτελεί ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου τονίζει ο μητροπολίτης Δαμασκηνός σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας.

Στο πλευρό του Νίκου Φίλη στέκεται ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, στην σφοδρή επίθεση που έχει δεχτεί ο υπουργός Παδείας όλο το τελευταίο διάστημα με  αφορμή τον τρόπο διαδασκαλείας των θρησκευτικών στο σχολείο.
«Θλίβομαι βαθύτατα διότι εκ στόματος κάποιων «εκκλησιαστικών» προσώπων ακούσθησαν πρόσφατα απρεπείς και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί που οπωσδήποτε σας προσβάλλουν» σημειώνει στην επιστολή του ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Δαμασκηνός, φωτογραφίζοντας όσα ανέφερε το φυλλάδιο του μητροπολίτη Αιγιαλείας, Αμβρόσιου.
Στην ίδια επιστολή ο μητροπολίτης Διδυμότειχου Ορεστιάδας και Σουφλίου σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου είναι «χριστιανική εντολή και προϋπόθεση δημοκρατίας».
Αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού Παιδείας σημειώνει ότι «δεν συμβιβάζονται με το χριστιανικό ήθος κ δεν εκφράζουν όλους μας».
Ολόκληρη η επιστολή

9 σχόλια :

 1. Εάν εννοεί τον Αμβρόσιο και άλλους επισκόπους που έλαβαν δημόσια θέση και τους βάζει σε εισαγωγικά ως ''εκκλησιαστικά'' πρόσωπα τότε αυτό και μόνον δημιουργεί σοβαρό ζήτημα. Δεν αναγνωρίζει εκκλησιαστικότητα στούς συνεπίσκοπόπους του και στούς ιερείς; Και πως θέλει να διαμαρτύρωναι όταν αποορθοδοξοποιείται η Πατρίδα μας και ο Δομήτωρ Χριστός και η Εκκλησία Του στα νέα βιβλία υποβαθμίζονται σε Θρησκευτικούς παρίες στην Ελλάδα; Πως πρέπει να χρησιμοποιείται η επισκοπική ράβδος κατά την γνώμη του προς τους κατ'ἐξακολούθησιν απειθούντας (υπουργός Φίλης)και υβριστάς; Επειδή όμως σκεφτόμαστε και πονηρά, μήπως ο διαμαρτυρόμενος τώρα μητροπολίτης ήταν και αυτός ένας από αυτούς που παρέσυραν τον αρχιεπίσκοπο και δεν αντέδρασαν πριν έναν χρόνο, όταν τα πράγματα ήταν στην αρχή της κατηφόρας και είναι συνυπαίτιος για την σημερινή κατάληξη εξ'αιτίας της ''εκκλησιαστικής'' αβροφροσύνης που τότε πρότειναν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μήπως αναφέρεται στον Άγιο Σιατίστης, όστις απεκάλεσε στην προχθεσινή προς τον πρωθυπουργό ανοκτή επιστολή του τον υπουργό φίλη ως "κοινό λασπιά, ακατάλληλο και απαράδεκτο"; Ή μόνον οι αριστερίζοντες μητροπολίτες δικαιούνται να γράφουν και να ομιλούν "υβριστικώς";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι χαρακτηρισμοί που έκανε ο Υπουργός Παιδείας για την Εκκλησία, την περίοδο της Κατοχής και της Δικτατορίας, δεν είναι "απρεπείς και απαράδεκτοι" ?
  Τί γνώμη έχει γι αυτούς ο Αγιος Διδυμοτείχου ?
  Τούς αποδέχεται ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ιδού λοιπόν, όπου τήν στιγμή κατά τήν οποίαν διώκεται απηνώς καί παντοιοτρόπως η πίστις μας, ένας υποτιθέμενος ποιμήν τών λογικών προβάτων συντάσετσαι ΕΥΘΕΩΣ καί απροκαλύπτως μετά του λύκου επιβεβαιώνων τοιουτοτρόπως τήν τραγική πνευματική κατάσταση στήν οποία έχουν περιέλθει οι πλείστοι τών αρχιερέων, αλλά καί η αισχρή διαπλοκή τους μέ τίς εξουσίες τού κόσμου!
  Η προσβολή που γίνεται είς βάρος όλου του λαού γι αυτόν δέν έχει καμία σημασία...
  Τρόμαξε μή καί χάσει τόν μισθουλάκο του ο δημόσιος υπαλληλίσκπος καί έσπευσε νά δηλώση προκαταβολικώς υποταγή προσκαλώντας τον μάλιστα στό Διδυμότειχο!
  Ιερά οργή πλημμυρίζει κάθε γνήσιο καί Ορθόδοξο πιστό όταν έρχεται αντιμέτωπος μέ τέτοιους ανθρώπους που θέλουν νά έχουν θέση πνευματικού ταγού!
  Δέν θά τόν χαρακτηρίσω γιατί άν τό κάνω δέν θά δημοσιεύσετε τό σχόλιό μου.Αρκούμαι μόνον νά του απευθύνω από εδώ τούτον τόν λόγο:
  ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αν ειναι δυνατον. Τι ειναι αυτα που λετε κ. Δαμασκηνε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι
  Ο μητροπολίτης που βρίσκεται στα συνορα παραπαιει και δεν βλέπει την ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ λαιλαπα.
  Για τα σχολικα βιβλια τιποτε δεν λεει.Δεν τον απΣχολκυν τα τραγουδια με τον Σατανα και τον Ντε Σαντ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δηλ ο Φιλης ο εθνοκτονος και αντιχριστος μπορει να λεσι και να διαλυει την Ελλαδα αλλα εμεις και ο Αμβροσιος να βγάζουμε τον σκασμο.Που εισαι αγιε Καντιωτη που αγωνιστηκες εναντιον ιταλων,γερμανων,χουντας?Τωρα ιερεις ακολουθουν τομΤαλμουδ και το Ισλαμ σαν αμνοι της απώλειας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πολύ σωστός ο Σεβασμιώτατος. Τι σχέση έχουν οι αντιχριστιανικές υπουργικές αποφάσεις με προβλήματα υγείας και με το σωματικό βάρος ;; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ !
  Κανονικά πρέπει να στείλει επιστολή και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Στέλιος Γεγάκης3 Οκτωβρίου 2016 - 2:01 π.μ.

  Αν ζούσε ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός πριν από 1986 περίπου χρόνια έχω την εντύπωση ότι θα έγραφε την ίδια επιστολή με άλλα ονόματα, απευθυνόμενος προς τον Βασιλέα Ηρώδη και άλλες αντίστοιχες επιστολές προς τους Γραμματείς και Φαρισαίους της εποχής εκείνης εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για την αυθάδεια κάποιων ανθρώπων και μάλιστα εξω-εκκλησιαστικών, αφού δεν ανήκαν στο εβρα'ι'κό ιερατείο, που τολμούσαν να εκστομίζουν απρεπείς και απαραδέκτους χαρακτηρισμούς και ύβρεις που σαφώς δεν συμβιβάζονται με το ιουδα΄ι΄κό ήθος όπως π.χ. υποκριτές, μωροί, τυφλοί, όφεις, αλεπού, γεννήματα εχιδνών, ασβεστωμένοι τάφοι πλήρεις ακαθαρσίας, κλπ. Για περισσότερα επιχειρήματα Σεβασμιώτατε υπέρ της άποψής μου για τη στάση σας απέναντι σε αδελφούς αλλά και στον ίδιο τον Κύριο της Δόξης ακούστε τη λίαν επίκαιρη ομιλία του αγίου ανδρός και ομολογητού της Πίστεως, μακαριστού Νικολάου Σωτηροπούλου με τίτλο ''Κατηγορώ τον Πρόδρομο'' https://www.youtube.com/watch?v=EVfR9NgSUaM και από δω και στο εξής τις ευαισθησίες σας περί χριστιανικών εντολών και δημοκρατικών αξιών να τις εξωτερικεύετε και σε περιπτώσεις που αδικείται και βλασφημείται το Όνομα του Χριστού μας και της Εκκλησίας Του και όχι μόνο σε ''φίλους σας'' με κοσμική εξουσία και δύναμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com