Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ ΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ

timthumb.jpg
Στο Μπακού για να συμμετάσχει στο Διεθνές Ανθρωπιστικό Φόρουμ αφίχθη στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου.

Στο αεροδρόμιο τον Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Μπακού και Αζερμπαϊτζάν Αλέξανδρος, ο Ιερέας Δημήτριος Σαφόνωφ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διαθρησκειακών υποθέσεων, ο σύμβουλος της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Αζερμπαϊτζάν κ. Α. Μπαρκώφ και ο σύμβουλος της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στη Ρωσία κ. Β. Ιμαμαλίγιεφ.
Προ της ενάρξεως του φόρουμ ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας χαιρέτισε θερμώς τον Σεϊχη ουλ ισλάμ Αλλαχσουκιούρ Πασά-ζαντέ, Πρόεδρο της Πνευματικής διοικήσεως των μουσουλμάνων Καυκάσου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότερα από 900 άτομα από 80 χώρες με πολλούς μετέχοντες από τη Ρωσία: η Αναπληρώτηρια Πρόεδρος της Ρωσικής Κυβερνήσεως κα Ο. Γκολοντέτς, ο Πρύτανης του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Μόσχας Α. Τορκουνώφ κα. Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι κρατικών αρχών, βραβευμένοι με το βραβείο Νόμπελ και αρχηγοί διεθνών οργανισμών.
Την έναρξη εργασιών του φόρουμ κήρυξε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν  κ. Ι. Αλίγιεφ.
Η κα Ο. Γκολοντέτς ανέγνωσε το μήνυμα του Προέδρου της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν.
Επίσης αναγνώσθησαν χαιρετιστήρια μηνύματα των διεθνών οργανισμών: ΟΗΕ, UNESKO, Οργανισμού της ισλαμικής συνεργασίας.
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας αναφέρθηκε στις κύριες προκλήσεις της σημερινής εποχής: τον εξτρεμισμό, την τρομοκρατία, την άγνοια σε θέματα θρησκείας καθώς και υπέδειξε τους τρόπους αντιμετωπίσεως αυτών.
Ο αρχηγός των μουσουλμάνων του Αζερμπαϊτζάν τόνισε τη μεγάλη σημασία των ειρηνευτικών προσπαθειών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου προσωπικά στην επίλυση της συγκρούσεως γύρω από το Νγκόρνο Καραμπάχ.
Στις 30 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει ο κ. Β.Λεγκοΐντα, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας προς την Κοινωνία και τα ΜΜΕ και ο ιερέας Δημήτριος Σαφόνωφ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διαθρησκειακών υποθέσεων.
Το Διεθνές Ανθρωπιστικό Φόρουμ Μπακού διεξάγεται από 2011 με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν  κ. Ι. Αλίγιεφ. Το ἐν λόγῳ εκδήλωση έχει ως αφετηρία το πρώτο Ρώσο-Αζερικό Φόρουμ Ανθρωπιστικής Συνεργασίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο 2010 στο Μπακού. Οι οργανωτές και οι μετέχοντες αυτού έχουν ως σκοπό τη διαμόρφωση μιας νέας ανθρωπιστικής ημερησίας διατάξεως προκειμένου να εξετασθεί στο περαιτερω στο διεθνή χώρο.

1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com