Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΞ. στο Βατικανό (ΦΩΤΟ)

cb55ea63fc3178a405bd00b376492d01_L.jpg
Ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, επισκέφθηκε τη Ρώμη προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο «Θρησκείες και Διπλωματία» (Ρώμη, 27-30/9/2016), το οποίο διοργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός της Αγίας Έδρας, Carita Politica.
Η Carita Politica είναι συνδεδεμένη με το Διπλωματικό Σώμα της Αγίας Έδρας για το οποίο οργανώνει συναντήσεις και ακαδημαϊκές δράσεις.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Λιάντης παρουσίασε εισήγηση υπό τον τίτλο «Religion, Culture and the changing nature of Diplomacy». Στις εργασίες συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Καρδινάλιος Κουρτ Κωχ, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών, ο Καρδινάλιος Paul Poupard, Επίτιμος Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για τον Πολιτισμό, και ο Αρχιεπίσκοπος Paul Richard Gallagher, Γραμματέας της Αγίας Έδρας για τις σχέσεις με τα λοιπά Κράτη (ΥΠ.ΕΞ.) με τον οποίον ο Ειδ. Γραμματέας συναντήθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου.
Στις 30/9 πραγματοποίησε επίσκεψη στη Διπλωματική Ακαδημία της Αγίας Έδρας, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, Αρχιεπίσκοπο Giampiero Gloder και συζήτησαν εκτενώς τη δυνατότητα συνεργασίας με ελληνικά ΑΕΙ. Ακολούθως την ίδια ημέρα έγινε δεκτός στο Palazzo Apostolico από τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, Mons. Antoine Camilleri. Κατά τη συνάντηση ο Αιδεσιμώτατος αναφέρθηκε στο άριστο κλίμα των σχέσεων μεταξύ Βατικανού και Ελλάδας και συζητήθηκε η προοπτική επέκτασης των συνεργασιών στον μορφωτικό και τον πολιτιστικό τομέα.
0210lian (1).jpg
0210lian (2).jpg
0210lian (3).jpg
0210lian (4).jpg


1 σχόλιο :

1) Η κατάθεση σχολίου κάτω από τις αναρτήσεις θα γίνεται επωνύμως με την χρήση λογαριασμού Gοοgle και θα αναρτώνται κατόπιν εγκρίσεως.
2) Τυχόν άσεμνα ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται μόλις υποπέσουν στην αντίληψη των διαχειριστών του ιστολογίου, ή κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τους τυχόν θιγομένους τρίτους.
3) Το περιεχόμενο του άρθρου ή των σχολίων που το συνοδεύουν, ΔΕΝ συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου
4) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish στα μηνύματά σας διότι δε θα αναρτώνται.
5) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
6) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com